Layout / Design
Sådan tager Antecs P280 sig ud sådan lidt skråt forfra. Ganske nydeligt og elegant samt enkelt design. Her ses ved frontlågen de tre dobbelthængsler som sidder i venstre side og ikke kan vendes. Selve frontpladen er sammensat af tre lag. Aluminium yderst, så plastik og inderst dæmpeskum i 2-3 mms tykkelse alt sammen for at dæmpe støj og resonanser. Bag frontlågen og ved de skrå flader(som er skrå for at dæmpe luftens støj når den suges ind i kabinettet), er der faktisk ikke andet end et stort luftindtag hele vejen op i begge sider. Der er faktisk så meget luft (over en cm) ind til 5,25”enhederne eller filterdelen forneden at man fra siden kan se lige igennem.
Sådan ser siderne ud på indersiden. De er beklædt med et tyndt lag Polycarbonat (en slags plastik) og udgør en særdeles effektiv dæmpning af støj og resonanser som eventuelt kunne opstå i kabinettet.
Så fik vi sidepladerne af og kan se kabinettets indre og selv indenfor er det enkelheden der dominerer. Som det fremgår af billedet er hullet til CPUbagplade monteringen XL stort sammen lignet med den 120 mm blæser der sidder øverst i venstre hjørne. Ellers giver interiøret næsten sig selv i højre side 3 x 5,25” drevpladser og nedenunder først de 2 pladser til 2,5” harddisk/SSD og derefter de 6 pladser til 3,5”/2,5” harddiske/SSDer.
Så er det blevet frontens tur. Igen et simpelt og elegant design.
Her er fronten åbnet til max med hængslerne stadig i skal vi kalde det standard position.. Her er der så fri adgang til det store plastikfilter som kan skylles under vand ved behov og de tre 5,25” drevpladser.
Som på tidligere Performance One kabinetter kan hængslerne lige trækkes ud af deres standard indstilling og så kan lågen gå hele vejen om på siden af kabinettet som vist her.
Her har jeg fjernet filteret og så er der fri adgang til at montere 120 mm frontblæsere 2 skruer i hver blæser kan gøre det, der er ikke flere huller end til det.(og det er jo også rigeligt). Her kan man også se det bløde dæmpeskumgummi på indersiden af frontlågen.
På bagsiden er der ikke de helt store overraskelser. PSU hullet forneden, ovenover det følger de 9 stk. PCI dækplader og et par store huller med gummityller til H2O folket. Dernæst et hul til I/O shield og ved siden af sidder en 120 mm blæser bag en masse huller til udblæsningen. Aller øverst i højre side sidder der kontaktholder som faktisk er beregnet til at indeholde 4 stk. speedkontakter af antecs slags en for hver blæser. Her sidder så en enkelt da kabinettet ”kun” er udstyret med en blæser med to hastigheder.
I bunden har vi de fire fødder/støttepunkter som er udført i plastik med en indsats af silikonegummi. De fungerer fint på de fleste glatte overflader, men jeg var nu ude for at indsatsene blev hængende på skrivebordet (nej ikke i colasnask) men på rene flader så antec burde nok have brugt en kraftigere lim til at holde de gummi indlæg på plads med. Under PSUen er der også et plastikfilter i fin udførelse og igen lige til at trække ud og skylle for støv ved behov.
Foroven på fronten sidder stikkene til Audio ind/ud herefter 2 USB 2.0 og til sidst 2 stk. USB 3.0 stik. I hver side er der et lille hul hvor der sidder blå lysdioder bagved(mere om dem senere). På toppen sidder Startknappen og en meget mindre resetknap, de er fjeder belastede og føles som god kvalitet.
Her det stedet hvor PSUen skal sidde vi kigger nærmere på. Som det ses er filteret styret og holdt på plads af yderligere en plastramme. Det er udført som vi kender Antec bedst i lækker kvalitet og ikke noget lalleværk. En del af plastrammen fungerer samtidig som holder for PSUen, da den kommer til at hvile på de hvide gummiklodser på to steder.
Her er så låse systemet til 5,25” drevene, det er vist en af de bedste og mest simple løsninger jeg har set nogensinde. Når man isætter drevet er det bare at skubbe ind til låsen (tappe i skruehullerne) klikker på plads.. det var det. Og der er jo ikke spor at overveje når man skal have drevet ud igen. Det er bare at hive i ”knoppen” på låsen, (der er kun den ene) så det er så nemt som det overhovedet kan blive.
Lad os få smidt noget hardware i kabinettet.