Test: Silverstone Argon AR01 cooler

Køling d.  21. april. 2013, skrevet af Lyngze 2 Kommentarer.  Vist: 7770 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 205,00
Produkt udlånt af: SilverStone
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

Silverstones AR01 køler er bygget på et design med 3 tykke Ø8mm heatpipes af kobber som udover at være enormt tykke i forhold til de "normale" Ø6mm der er ved at være det vandte syn hos luftkølere benytter AR01 køleren sig også af HDC teknologi, hvor heatpipes har direkte kontakt med kølefladen hvorved man får ekstra god køleevne, da varmen ikke skal igennem en køleblok som mellemled.



 

Finnerne på køleren er placeret med et temmeligt stort mellemrum imellem, hvilket er godt hvis man bruger blæsere med et lavt statisk tryk som typisk er karrakteristisk for blæsere med et lavt støjforbrug. Dette tyder også på at køleren er lidt af en allround køler som brillierer ved lave blæserhastigheder, men der skulle også stadigt være plads til høj ydelse når der virkeligt er brug for det.



Silverstone har desuden brugt et lidt specielt T-formet design på deres finner, som i følge Silverstone selv skulle give en bedre varmeoverførsel, muligvis på grund af det øgede overfladeareal. 



Til at montere blæsere på køleren har Silverstone udviklet nogle specielle anti-virbrations splitter som kan fastgøres på blæseren og derefter på køleren, dette fungerer faktisk ganske godt og er nemt at bruge. Samtidigt gør det også at vibrationer fra blæseren ikke forplanter sig så let i køleren, hvilket gør at støjen fra systemet mindskes.



Den sidste ting vi skal kigge på er de medfølgende blæsere til køleren som er en 120mm PWM styret blæser i et blåt/hvidt design. Blæseren yder fra 1000 til 2200RPM, hvilket må siges at være et rigtigt pænt ydelsesområde som giver plads til at køre lydløst, men også giver mulighed for rigtigt at få skubbet noget luft igennem hvis det bliver nødvendigt. Blæseren er rated til maksimalt 33,5dB hvilket ikke er i den høje ende når vi kigger på 2200RPM blæsere, samtidigt kan den begrænses til kun at sige 16,4dB ved de 1000RPM hvilket må siges at være rimeligt lydløst.


     


Blæseren byder på et par aerodynamiske modifikationer som yderligere skulle mindske støjniveauet, på den ene side har blæserbladene en lille forhøjning yderst på bladet og på den anden side er det lavet 3 riller på tværst af bladet. Begge disse foranstaltninger skulle være med til at mindske luftmodstanden ved at gøre bladet mere aerodynamisk og på den måde mindske det samlede støjniveau.



På næste side smider vi køleren på testbænken og ser hvad den kan præstere.

zylichh
 
Superbruger
Tilføjet:
21-04-2013 12:52:56
Svar/Indlæg:
701/7
205 kroner, det må siges at være en meget fair pris 😲


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
21-04-2013 14:40:59
Svar/Indlæg:
686/80
Hvis det er det den kommer til at koste i Danmark også, ja så er det i hvert fald 😛
Prisen er retail prisen opgivet fra Silverstone, så kan godt være der kommer lidt ekstra afgifter på. Det er jo Danmark vi lever i... 🙂