Test: KTC 9005L LCD skærm

Skærme d.  06. juli. 2005, skrevet af epi^zepto 0 Kommentarer.  Vist: 21522 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.ktc.com.cn
Produktet distribueres i DK af: www.conta.dk
Link til producentens website: www.ktc.com.cn

Indledning


Denne gang skal vi kigge på en skærm, der ind til videre er relativ ukendt på det Skandinaviske marked. Skærmen produceres i Kina af Shenzhen KTC Computer Technology (Kangguan viewTech Center).

Selve navnet er måske ikke lige det der får klokkerne til at ringe, men et hurtigt tjek på deres hjemmeside www.ktc.com.cn afslørede at det er et firma fra 1993 og som årligt sender ca. 500.000 TFT skærme på markedet. Jeg fandt dog ikke alt hvad jeg har lyst til at vide så jeg sendte en mail ned til deres supportafdeling med et par enkle spørgsmål om panelproducent, type og kvalitet en onsdag eftermiddag.

Torsdag morgen blev jeg tilføjet på Messenger af en sød og rar pige ved navn Elaine fra KTC, der straks forklarede mig alt hvad jeg ville vide om KTC som firma og om deres produkter. Naturligvis på engelsk. Det syntes jeg var fantastisk service og det kan kun give et plus på konklusionskontoen.

Selve modellen vi skal kigge på hedder KTC 9005L, som har et 19" panel og koster pr. dags dato 2135,- fundet via edbpriser.dk. Det er et utrolig billigt for en 19" skærm så i starten var jeg meget skeptisk overfor kvaliteten, men testen ville senere vise om jeg tog fejl.



Pakkens indhold


Skærmen kommer i en flot kasse med et pænt motiv af skærmens udseende. Den er ikke særlig stor, men har alligevel bærehank, men vægten med indpakning ligger da også på 8Kg.

Åbner man den er den mildest talt tæt pakket og det er lidt svært at få skærmen ud af kassen da der ikke rigtig er noget at tage fat i, ud over skærmen. Kassen kan dog med forsigtighed vendes på hovedet så man trækker kassen af indpakningen.

Kassen indeholder:
  • Manual
  • VGA kabel på 1,3m (HD15 kabel)
  • Ekstern strømadapter
  • Netledning til stømadapter
  • Skærmen

    Der medfølger ikke DVI-kabel og der er ikke tilslutningsmulighed på skærmen til andre typer end VGA. Desværre lidt negativt, men det gør ofte prisen lavere på skærmen. Den kan dog kobles til DVI-udgangen på grafikkortet, hvor den får mulighed for at autokalibrere sig selv i form af sort og hvid i henhold til de spændinger, der sendes igennem de små pixels.

    Læs evt. min TFT artikel, hvis du vil vide mere om de grundlæggende principper:
    http://www.hardware-test.dk/ht/test_show.asp?id=3653