Test: KTC 7005L LCD skærm

Skærme d.  21. juli. 2005, skrevet af epi^zepto 2 Kommentarer.  Vist: 23026 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.ktc.com.cn
Produktet distribueres i DK af: www.conta.dk
Link til producentens website: www.ktc.com.cn

I brug


Installationen af skærmen er desværre, ligesom storebror, lidt besværlig - der er ikke meget plads for fingrene til at komme ind med kablerne, den føles faktisk mindre, og komme til at skrue dem fast. Jeg syntes det er utrolig synd for der er utrolig mange muligheder for at placere tilslutningerne andre steder.
Problemet kan dog afhjælpes lidt ved at afmontere foden - eller lade være med at montere denne før man har fået monteret sine kabler.



Skærmmenuen er også ret god, man skal lige vænne sig til opsætningen af de forskellige menupunkter, men det går ret hurtigt. Skærmen har et menupunkt der hedder "Auto" som kalibrere skærmen selv så godt den nu kan, men jeg kan anbefale at man går ind og stiller "sharpness" til 0, hvilket er maksimum på skærmen. Det giver lige det sidste og gør billedet rigtig flot.

Heldigvis har skærmen her - altså 17" modellen ikke samme tendens som storebror 9005L til at virke lyserød. Jeg var meget spændt da jeg sluttede den til da specifikationerne ikke umiddelbart er ens og der dermed godt kunne være tale om en anden paneltype.

Det gør alt i alt at skærmen bliver lidt nemmere at få sat rigtigt op uden at man skal have fat i en hardware sagkyndig - det er sådan noget som er rigtig genialt for lidt ældre mennesker der ikke bruger computeren så meget, men gerne vil have fladskærm for evt. at spare plads eller få et godt skarpt billede.

Det er ingen tegn på dårlig field of view, hvor kanten af panelet langs rammen er mørkere pga. dårlig belysning og jeg kan heller ikke så nemt se pixelnettet på denne model som på 9005L - det har dog temmelig sikkert at dot pitch'en er lavere på 17" modellen her. Det betyder at hvert lille felt på skærmen har en mindre dimension.

Manualen er stort set identisk med den fra sidste test med 9005L. Den er lige så skrabet. Det er blevet til 15 halve A5 sider. Der er stort set ingen illustrationer og den er kun på engelsk. Den er fyldt med beskrivelser om hvad du endelig ikke må gøre og specifikationer omkring hvad skærmen kan. Der er ikke meget hjælp at hente i manualen desværre, men så er det heldigvis godt at de har så god og rar en service hvis man skriver til dem. Det er bare ikke altid den nemmeste løsning.





Testen


3Dmark01 SE - fill rate test:
Jeg syntes fill rate testen i 3Dmark01 SE er god til at se efter om skærmen har tendens til at drosle ned I farver når den bliver stresset, hvilket er meget typisk for MVA, PVA og TN+ paneler.
Det er svært at afgøre om skærmen levere bedre billede end storebror 9005L - i teorien burde den gøre det da den har et bedre panel. 7005L lider dog under samme problem som 19" 9005L med at farverne gerne vil brænde sammen i større plamager. Specielt den gule. Billedet kan dog sagtens bruges da det er en af de hårde tests. Er på ingen måder skuffet over resultatet.

PassMark Monitortest v.2.2
Dette er et andet program, der også er ret god til at teste skærme, desværre går testen kun efter det mest ekstreme og aldrig gennemsnittet så man kan godt blive lidt forskrækket over de resultater som kommer ud af testen.

Monitortest er utrolig hurtig til at sladrer om slør/ghosting. Det gør den i testen "LCD pixels persistance". Testen går ud på at flytte en række hvide objekter fra venstre mod højre på sort baggrund med forskellige hastigheder. 100, 200, 400, 600 og 800 pixels (px) i sekundet (sek).

Man kan tydeligt mærke at der er TN+ panel i denne skærm og MVA/PVA i 19" modellen. Der er rigtig stor forskel. Ved 400px/sek er der ikke noget at klage over og ved 600px/sek er der så absolut heller ikke noget at klage over. Jeg syntes det er utrolig flot og er mildest talt forbløffet over at en skærm til så billige penge godt kan levere varen. Det er lige som om turbo'en er slået til nu og manglede på storebroren. Det kan forklares ved at 9005L har så stor en forskel mellem fall og rise time i responstiden. Det ser man i mellemtiden ofte på MVA/PVA paneler.

En anden test er "Fonts test" stadig i PassMark Monitortest. Her ser man en række eksempler på tekst i forskellig størrelse. Det ser alt sammen meget pænt ud og jeg kan se helt ned til punkt 6 tydeligt og det er den mindste font som der er med i testen.

DVD-film
Pearl Harbor:
Dette er en god film til at opdage slør/ghosting ved "fly-by" scener da der mildest talt er rigtig mange af dem. Der er også scener, hvor kameraer drejer omkring et objekt eller personer.
Skærmen har til trods for det bedre panel end 9005L desværre en tendens til at efterlade skygger ved angrebet af japanerne, hvor de mange fly er involveret i "fly-by" scener fordi den simpelthen ikke når at opdatere hurtigt nok, men det er mange gange bedre end storebroren så der er alligevel en forskel. Den er bare ikke stor nok til at det går helt væk. Filmen kan dog sagtens ses, men personligt syntes jeg at disse scener er fascinerede og spændende så det skal helst virke ordentligt.

Jeg vil også gerne tilføje at hvis koncentrationen falder på filmen så opdager man det ikke altid, men hvis man vil sidde og holde øje fejlene så finder man dem også, men hvad får du så ud af filmen?

Star Wars II - Attack of the Clones:
Igen en god film med massere af farver, "fly-by" scener og massere af effekter og skærmen klare det faktisk ret godt, men desværre stadig lidt svagheder ved "fly-by" scener, hvor det går stærkt. Men den gør stadig arbejdet bedre end storebroren.

Spil
Battlefield Vietnam:
Måske ikke det vildeste spil, men et af de mest interessante på min hylde og storebror 9005 blev også testet i dette spil. Jeg har ingen problemer med at spille det - der kunne opstå en skygge i ny og næ, men ikke noget jeg vil kommentere som slemt. Den kan sagtens spilles på det er helt sikkert.
Farverne er mere realistiske på denne end på storebroren, men jeg kunne dog justere mig ud af det på den anden skærm. Jeg syntes dog det er rart at den fra fabrikkens side nogenlunde er sat op så den er nem at gå til.

Det er svært at bedømme om den klare det bedre end 9005, jeg har personligt ikke så mange indvendinger om det. Der er lidt skygger på begge skærme af og til, men ikke noget jeg decideret bliver irriteret over.

Half-Life 2:
Igen et godt spil af lidt nyere dato - jeg har ikke alvorlige problemer før den får noget gas. Den her skærm virker til gengæld i forhold til storebror 9005 at drosle lidt ned i farver. Jeg syntes i hvert fald at jeg oplevede noget lidt suspekt på det når man køre rundt i den der hjemmebyggede jeep eller hvad man nu skal kalde den. Men jeg syntes ikke det gør så meget - det er kun i få spil man vil opleve det og langt de fleste vil aldrig opdage dette fænomen alligevel.

Tekstbehandling:
Skærmen er ligesom storebror ganske udmærket til tekstbehandling, men min generelle erfaring er nu at alle TFT skærme er bedre end CRT til den opgave, hvilket også kan mærkes når man kigger på industri.
Den her model kan dog vise helt ned til punkt 6 uden at miste det skarpe billede.

Hvis man scroller op og ned har den det med at lave skygger, men det kan en CRT-skærm også godt finde på - så det vælger jeg at lade være med at trække ned da det er så ubetydelig lidt.

Grafik:
Jeg arbejder til dagligt med AutoCAD i forbindelse med mit studie. Jeg syntes ikke der er den vilde forskel på denne skærm og min 15". Det var lidt sjovere med storebroren som måler hele 19" hvilket giver en hel del mere. Men jeg må dog indrømme at begge stationære skærme er bedre oplyst end min bærbar skærm og det er klart en fordel.

Jeg har ingen problemer med denne skærm. 19"eren var jeg nødt til at skrue ned for den røde farve for at undgå at den blev lyserød. Det gjorde lidt at orange og rød blev lidt nogle underlige farver at se på. Men klart hellere det end lyserød.

Musik/lyd:
Da skærmen leveres med højttalere mener jeg det er et punkt man bør gå ind og dække også. Tendensen blandt indbyggede højttalere er ikke just spændende og jeg ville helst selv undvære dem medmindre de ikke er til gene for designet.

De er dog ikke vildt prangende på denne KTC skærm. Det er lidt lækkert og det er for den sags skyld også rart nok at have dem hvis man lige står og har glemt sine høretelefoner til et LAN-party eller lign.

Lyden er ikke ret god - den minder om billig transistorradiomusik og mangler helt klart bas og har nemt tendens til at forvrænge i lyden hvis man kommer lidt op i styrken. Men højttalere eller ej. Det er oftest ikke pga. højttalerne at man køber skærmen.





Konklusion


Jeg er ganske tilfreds med den overordnede kvalitet af skærmen, men jeg syntes personligt at 17" er lige i underkanten - jeg vil dog ikke lade det tage indflydelse på karakteren for det er noget man finder ud af med sig selv inden man køber. Folk har et forskelligt behov.
Prismæssigt er den ganske acceptabel - den levere glimrende resultater og har et TN+ panel, der ikke er den ældste teknologi. Det understreges igen bare ved at den gør det bedre end storebror KTC 9005L hver gang.

Jeg mener så absolut at den er fuld ud konkurrencedygtig med andre skærme, men designet er ikke lige mig. Jeg kan bedre lide den i sort/sølv som 9005L - det giver ligesom en anden dybde i skærmen og får den til at se lettere og mere elegant ud. Den kan dog leveres i sort/sølv til samme pris.

Den har nogle små skavanker hist og her. Bl.a. at den kunne være nemmere at tilslutte kablerne og at der mangler et DVI kabel som understøtter den kalibreringsfeature som skærmen nu engang har.

Det her er en perfekt skærm til de som ikke er entusiaster og ikke behøver det bedste, men som alligevel gerne vil have meget for sine penge.





UK conclusion


I am very satisfied with the overall quality of the monitor but personally I think that a 17 Inch panel isn't enough but I won't let it have influence on the final grade because it is individual and you have to find out yourself what you want before you buy a monitor. People's needs are different.
The price is rather good - the monitor delivers good results and has a TN+ panel. This is not one of the oldest technologies. This is proven by the better results than its big brother KTC 9005L.

I absolutely think that this monitor is fully competitive compared to other monitors but I don't like the design on the flat screen particular. I like the black/silver design as the 9005L - it gives the monitor a totally different subject in depth and makes it seem lighter and more elegant. This monitor can be ordered in the black/silver design at the same cost.

The monitor has some small problems here and there. Ex. That it could be easier to connect the cables from the computer and there is no DVI-cable coming with the package. So there is no support for the auto calibrating function at standard.

This is the perfect monitor for those who are not enthusiasts and don't need the best but would like to get as much of their money as possible.




Test: KTC 7005L LCD skærm
Innovation / Teknologi2
Bundle - Tilbehør2
Design - Layout3
Ydelse3
Pris4
Samlet56%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
skjoedt
 
Overclocker
Tilføjet:
21-07-2005 23:42:31
Svar/Indlæg:
69/13
Citat:

"Selve modellen vi skal kigge på hedder KTC 7005L, som har et 17" panel og koster pr. dags dato 1799,- fundet via edbpriser.dk. Det er ganske acceptabelt for en 19" skærm, men dog stadig i den billige ende."

Øhh... er det ikke en 17" skærm der snakkes om? 8)



epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-07-2005 01:07:22
Svar/Indlæg:
3329/182
#1 Jow det er en tastefejl som desværre ikke lige er blevet fanget i korrekturlæsningen ;)