Layout / Design
Et langt stykke hen af vejen har Lenovo valgt at bibeholde grundelementerne i det design, som der i mange år har været kendetegnende for ThinkPad-serien. Hele maskinen er den velkendte matte grå/sorte farve, der ikke falder i øjnene som mange andre bærbare med skinnende overflader, forskellige farver og børstet aluminium. Der er tydeligvis lagt vægt på, at designet skal appelere til den seriøse bruger, som går mere op i funktionalitet frem for wow-faktor. Man skal dog lægge mærke til den lille detalje, at prikken over i'et i logoet på toppen fungerer som en indikator, der viser om, maskinen er tændt, slukket eller stand by ved henholdsvis at være tændt, slukket eller blinke/pulsere.
Selv om dette ikke er en bærbar, som er skabt til at vække opsigt, synes jeg nu alligevel, at der er tale om et ret lækkert produkt - også på designsiden. Som en ultrabook skal være er X1 Carbon både let og kompakt - lige på det punkt skiller den sig ikke så meget ud fra andre bærbare i samme klasse. Det er dog de færreste konkurrerende produkter, hvor man som ordet "Carbon" i navnet antyder, har brugt kulfiber til at konstruere kabinettet. Det er både let og meget stærkt, men bliver sjældent brugt, da prisen også er derefter. Kvaliteten har jeg da heller ikke meget at udsætte på, for kabinettet føles godt og solidt hele vejen igennem.
Lenovo har dog trods alt opdateret designet lidt, så det følger en af de helt store trends - keyboards af chiclet typen, hvor tasterne er adskilt. Tastaturet er bestemt blandt de bedre jeg har prøvet, med en fin feedback i tasterne samtidig med at det ikke flekser når man taster.
Som alternativ til touchpad har alle ThinkPads i årevis haft en lille rød knap midt på tastaturet, som kan bruges til at styre musen med. Når den er til stede, skifter jeg gerne lidt rundt mellem Trackpoint (som er navnet på den lille røde fætter) og touchpad alt efter situationen. Den indbyggede touchpad er rigtig fin, og særligt overfladen som er et stort plus. Fingeren glider let og ubesværet på overfladen, der er i et let blødt materiale. På min testmodel,synes jeg dog, den sad en anelse løst, således at der lød en lille klikkende lyd hver gang, jeg satte fingeren ned. Man kan "klikke" direkte på pladen eller bruge de tre dedikerede knapper over pladen (som egentlig er meningen skal bruges med Trackpoint).
Lige over tastaturet er der et par genvejstaster til blandt andet lyd, og så tænd/sluk-knappen. I højre side under tastaturet er der desuden en fingeraftrykslæser, hvis man vil undgå at skulle indtaste adgangskode, men ikke vil undvære sikkerheden.
Et billede af maskinen forfra - her er der ikke noget videre er bemærke.
I venstre side er der udtag til strøm, udluftning til kølingen, en USB-port og en lille kontakt til at slå trådløse forbindelser fra og til.
I højre side finder vi en kortlæser, jackstik til headset, Mini-DisplayPort, låsepunkt og den anden og sidste USB-port.
Og så bagsiden - ikke meget at bemærke her.
Her ovenfor et par billeder af strømstikket. På andre Thinkpads er strømstikket rundt, men her har man så valgt at gøre det fladt i stedet. Jeg tænker, at det har været nødvendigt for, at man har kunnet holde maskinen så tynd.
Til sidst endnu et billede af tastaturet i lidt dæmpet belysning, så man kan se lyset i tasterne.