Test: Antec a.m.p. SP1

Lyd d.  21. august. 2013, skrevet af Bonghætte 2 Kommentarer.  Vist: 5600 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Bonghætte
Oversættelse: Bonghætte

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 674,00
Produkt udlånt af: Antec
DK distributør: Komplett.dk

Test


 


 

Testen af denne enhed vil ganske simpelt foregå med min mobiltelefon - både over bluetooth men også kablet, gennem hovedtelefonsstikket. Der er i virkeligheden ikke særligt meget at sige, så lad os komme lige til sagen.

Lyden
Vi starter ud med at teste produktet over bluetooth. Umiddelbart ved første gehør slog det mig at produktet nok mest af alt er godt til at spille populær-musik. Grunden til dette er at jeg føler membranbevægelserne bliver så store ved bare middel lydstyrke, at enhederne får svært ved at få fodfæste hvis der skal pumpes mere ud end en simpel trommerytme med en simpel basgang. Det lyder altså som om bassen snubler over sig selv - at membranen ikke når helt tilbage før den skal pumpe en dyb lyd ud igen.

Når jeg snakker middel lydstyrke er det selvfølgelig i forhold til at det er en højtaler der faktisk skal kunne spille lidt op, så det er måske lidt unfair taget dens størrelse i betragtning, men det er jo det produktet er lavet til...

Hvis højtaleren bruges til baggrundsmusik, eksempelvis hvis man sidder ved en bænk og får et par øl og en hyggelig samtale, så fungerer produktet dog udemærket med alt slags musik. Mit største problem med højttaleren er dog at lyden er usandsynligt mudret. Man har hos producenten valgt at fokusere så meget på bas og mellembas at alt andet lyder som om det er lukket inde i en våd papkasse. Det er selvfølgelig svært at få hørbar bas med så små enheder, og bevares det er da lykkedes, men musikkens gnist og gejst er helt væk.

Produktet vil helt sikkert imponere de første par gange det tændes, fordi det absolut kan spille højt - meget højt! Meget dubstep, techno og dance med fokus på bas og pumpende rytmer lyder fortrinligt, men til generel musiklytning er det altså ikke anbefalelsesværdigt. Jeg er selv meget splittet over produktet, da jeg stadig ikke helt er kommet over hvor højt det egentligt kan spille. Drengerøven i mig siger mig at det vil være en kæmpe succes til en udendørs fest eller lignende, men til den pris er det jo alligevel ikke noget man 'bare' går ud og køber og har liggende til kun dét.

 

Kan det reddes?
Lidt. Jeg skruer lidt ned for bassen, relativt meget ned for mellemtonen, og en smule op for diskanten. Lyden bliver bedre, men mangler stereospredning - altså at lyden mangler luft og 'scenebredde' i sig. Et nyt problem opstår dog: diskanten forvrænger meget.

Frustreret prøver jeg at høre om det lyder anderledes med kabel. Overraskende nok er der faktisk en god mængde forskel. Lydstyrken er noget lavere, da min LG Optimus G ikke har synderligt meget power i hovedtelefonsudgangen, men hvad den mangler i power henter den heldigvis igen i lydkvalitet, for den er ikke helt ringe. Jeg ved ikke om det er et problem med bluetooth, at diskanten forvrænger så meget ved drastiske equalizer indstillinger, men diskanten forvrænger ikke nær så meget med kabel. Det er præcist samme equalizer indstillinger der er brugt, da det er fra samme enhed, så der burde ikke være andre ændrede variabler.

Lyden er nu blevet en smule 'boomy'. Alt bas har en rungende klang hængende bagved. Yderligere kan enheden nu ikke spille særligt højt, så hele princippet i produktet forsvinder lidt. Det er dog en noget bedre lyd der kommer ud af højtaleren nu.

 

Opkald
Modtager man et opkald går musikken på pausen på de fleste håndholdte systemer. Røret 'løftes' ved at trykke på den midterste knap, og så kan man ellers tale løs. Mikrofonen sidder i toppen af enheden, et lille stykke fra lydstyrke+ knappen, og fanger fint hvad man siger hvis man sidder tæt på den. Hvis man sidder over 50cm fra den skal man dog til at råbe før man kan høre noget i den anden ende, men det er vel egentligt også fint nok da man skal hen og trykke på knappen i midten på enheden for at 'tage telefonen' - altså at man alligevel skal være i nærheden af den for overhovedet at påbegynde en samtale. Det virker altså efter hensigten.

 

Batteri
Jeg har endnu ikke prøvet at lade musikken pumpe i over en time på dette produkt, men her har det dog også virket hele tiden. Batteriet har det af en eller anden grund med at blive helt fladt når produktet bare ligger og er slukket i en uges tid. Min anbefaling er altså at oplade produktet umiddelbart før det skal bruges. Brug eventuelt en mobiloplader med USB udgang i stedet for USB udgangen på en computer, da der er en del mere strøm i mobilopladerne.



 

Opsummering
Lyden er noget mudret, men produktet spiller meget højt. Det er brugbart til fester hvor der er fokus på øl og fællesskab frem for lydkvalitet, men som supplement til laptop højtalere eller lignende er det lidt ligegyldigt i mine øjne. Se hellere på et par gode hovedtelefoner i samme prisleje hvis hensigten er at få mere lyd ud af en enhed, til privat brug. Bluetooth virker fint, og det er umiddelbart her højtaleren spiller højest.

 

Konklusionen tager vi på næste side
 

 

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-08-2013 10:29:24
Svar/Indlæg:
3100/53
Fin artikkel! Står faktisk og leder efter noget lignende men denne er dog... lidt grim.

Er helt enig med dig i at prisen er for høj :( Det er altså mange penge at smide for en middelmådig højtaler.


Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-08-2013 20:28:18
Svar/Indlæg:
1271/38
Mange tak.

Kan røbe at der kommer en artikel med et lignende produkt i en meget nærm fremtid. Det bør du helt sikkert se på. 🙂