Test: AMD A10-6800k

CPU, AMD d.  05. juni. 2013, skrevet af unnamet 2 Kommentarer.  Vist: 14467 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: unnamet

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1219,00
Produkt udlånt af: AMD
DK distributør: EET Danmark A/S

Test

 

 

 

 

 

Køling:

CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920

 

 

Programmer:

3Dmark11
3Dmark13 - Fire Strike 
PCmark07
PCMark8
Base Mark CL
Cinebench 11.5 64bit
Unigine Valley
SuperPI 1.5 XS 1M
7-Zip
Resident Evil 6 Benchmark
SimCity

 

3Dmark11 (højest bedst)

Denne test er kørt ved "Performance settings"

 

 

En ganske klar sejr til den nye A10 processor. Dog er det kun 5% mere end den gamle processor.

 

3Dmark13 - Fire Strike (højest bedst)

Denne test er kørt ved standard settings.

 

 

Det samme gør sig gældende her. En sejr til den nye processor, men kun få procent. Af en eller anden grund er det Intel processoren der scorer højest i physics testen. Men generelt har A10 APU'en bare lagt større afstand til Intel's produkter.

 

 

PCmark07 (højest bedst)
PCmark fra Futuremark måler næsten alle aspekter af et system, hvor der bliver testet hvor hurtigt systemet kan vise hjemmesider, hvor hurtigt der kan vises billeder, film og spilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, samt harddiskens hastighed bliver testet. 

 

 

Her er igen et lille nøk op ad. Nu er der kun 6% op til Intel's top i5 processor. Resultatet fra i7 4770k kan man ikke rigtig regne med, da den er testet sammen med en HDD  - hvor resten er testet med en SSD

 

PCMark8 (højest bedst)
PCMark8 er det nyeste skud på stammen inde for benhmark programmer fra future-mark som laver en hel del af disse. Formålet med testen er at teste hele systemet som en samlet enhed. I programmet er der forskellige test, "Home", "Creativity", "Work",  "Microsoft Office" og "Adobe CS6". Da jeg ikke har Adobe CS6 er denne test ikke kørt. 

 

 

Da denne test først blev frigivet til mig for 2 dage siden har jeg ikke fået så meget med til at sammenligne med. Men som man kan se af tallene er der en mico sejr til APU'en i home testen, hvor der bliver testet i internet, video og billede fremvisning. I resten må den dog se sig slået. 

 

Base Mark CL (højest bedst)
Base Mark CL er en helt ny spiller på benchmark markedet. Målet med denne benchmark er at teste processorer med en kombination af seriel og parallel regnekraft  - altså en processor med CPU og GPU på samme die. 

 

I denne test er der en kæmpe sejr til AMD's produkter i alle testene, bortset fra i physics testen. Dog er jeg lidt skuffet over springet fra A10-5800k til A10-6800k. Scoren fra Intel 4770k skal tages med et gran salt, da der var nogle driver problemer under testen.

 

Cinebench 11.5 64bit (højest bedst)
Version 11.5 af foregående test. Denne version tester kun CPU'en med alle kerner/tråde i brug, og bruger et lidt andet pointsystem end version 10 gør.

 

 

Samme resultat som i mange af de andre tests. Et lille forspring i forhold til den tidligere generation. I OpenGL testen er det stadig en sejr til AMD selv mod det nyeste flagskib fra intel.

 

Unigine Valley (højest bedst)
Unigine Valley er det nyeste skud på stammen inden for 3D benchmark fra Unigine grafik motoren. Testen er kørt ved Extreme settings.

 

 

En fin sejr til den nyeste APU. Dog ikke det vilde spring i forhold til den forrige generation.

 

SuperPI 1.5 XS 1M (lavest bedst)
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Antal decimaler i tallet PI formodes at være uendeligt. Rekorden blev lavet i December 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billiard (1,241,100,000,000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom supercomputer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner. Jeg har valgt at udregne PI med 1 million, og programmet gør dette 19 gange. Resultatet i graferne er det samlede resultat efter at have udregnet PI med 1 million decimaler 19 gange.

 

 

Lidt mere end 1.5 sekund er der skåret af tiden. Desværre skyldes dette ikke en bedre arkitektur, bare en højre frekvens på den nyeste APU.

 

 

7-Zip (højest bedst)
7-Zip er et komprimerings program, ligesom winrar og winzip. Dette program har et benchmark tool indbygget. Resultatet er ganske sigende i forhold til hverdags brug da det er ofte at man komprimerer og dekomprimerer filer.

 

 

Det er samme resultat. Som forventet er den nyeste APU ca 5~6% hurtigrere end den gamle. Der er dog stadig lidt op til Intel's produkter.

 

Resident Evil 6 Benchmark (højest bedst)

Resident Evil 6 Benchmark er en benchmark lavet over Resident Evil 6 spillet. Spillet og benchmarken er lavet på steam source enginen, og skulle give os et godt indblik i hvordan APU'erne yder i spil. Testen er lavet ved standard settings i 1680*1050

 

 

En rigtig fin sejr til AMD i denne test. Her kan Intel slet ikke følge med, ikke engang med hjælp fra et dedikeret grafikkort.

 

SimCity (højest bedst)

Sidste test er i spillet SimCity. Da der ikke er en decideret benchmark i spillet, er der lavet test ved at bygge en stor by op og så teste FPS vha programmet fraps. Settings i spillet er alt på maks, bortset fra "lys" som er lav. Testen er lavet i 1680*1050.

 

 

Her taler resultatet for sig selv. Hvis du skal bruge en processor til spil i denne kaliber kommer du virkelig langt med den nyeste APU. Næsten 100FPS - mere kan man ikke ønske sig.

 

Overclocking

 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2822514

 

Da dette er en "k" model betyder det at multiplerne er ulåst. Derfor kan man nemt styre frekvensen på cpuen og dermed komme i gang med et overclock. Til at starte med hævede jeg kun multiplerne og da jeg ramte 4500MHz ville den ikke mere. Men med lidt mere spænding fik jeg den op på 4900MHz, her var den dog ikke helt stabil. Jeg endte på 4800MHz, hvor den var stabil nok til at kører Prime95 + Unigine Valley på samme tid uden problemer. Hvis man leger lidt mere med indstillinger, tror jeg ret nemt at man kan ramme 5GHz.

Grafikdelen skulle ikke snydes. Når den skal clockes har man i Bios'en en liste over prædefinerede frekvenser med ca 100MHz intervaller som man vælger imellem. Jeg nåede op på 1013MHz på grafikkortet før den begyndte at lave glicthes og sådan.

 

Læs med på næste side hvor jeg samler det hele sammen til en konklusion.

craZyfighter
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2013 08:56:18
Svar/Indlæg:
358/21
Hvordan er ydelsen i forhold til haswell?


Razorblade
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2013 16:14:03
Svar/Indlæg:
221/3
Hvilken ydelse snakker du om?
Hvis det er grafikdelen har Intel ikke en snebolds chance i helvede, mens den vel er stærkere til alt andet: http://www.anandtech.com/show/...