Layout / Design
Vi har en del ting vi skal igennem, så lad os starte fra toppen og tage det skridt for skridt. Her ser vi tastaturet samlet i hvad man kan kalde normal konfiguration. Tastaturet kan sættes sammen på en del forskellige måder, men mere om det senere.
Her ser vi det såkaldte E.Y.E. også kaldet OLED command module, som jeg personligt har glædet mig rigtigt meget til at komme til at lege med.
Vi starter i venstre side, med knapperne op/ned og højre/venstre samt øjet. Selve navigationen rundt i øjets forskellige features er ganske nem, man bruger op/ned knapper til at bladre gennem de forskellige features og bruger så højre/venstre for at aktivere den ønskede funktion. På øjet sider der en ring, nærmest som en volumen knap på et anlæg, den bruger du så til at f.eks hvis du har valgt volumen featuren, til at skrue op og ned uden at skulle ud på skrivebordet. Jeg vil lige hurtigt gå igennem de features der ligger på øjet fra starten, foruden dem kan du selv ligge op til 12 genveje til programmer/spil som så kan aktiveres gennem øjet.
-
Volumen funktion
-
Mikrofon volumen
-
Backlight styrke, altså hvor meget tastaturet skal lyse
-
3 forskellige timers, nedtællinger, til hvis du venter på noget der skal respawne etc. så du ikke glemmer hvad du egentlig ventede på.
-
Stopur
-
Ur, altid rart at vide, så man ikke helt glemmer tiden på en hverdag.
Desværre kan man ikke selv programmere hvad der skal vises i øjet, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Det er dog noget jeg håber MadCatz smider på de næste generationer af S.T.R.I.K.E serien.
Det var den venstre side, lade os komme i gang med midten som gemmer på medie afsplinings enheden. Der er de gængse knapper som vi alle kender fra diverse afspillere, stop/start/pause/frem/tilbage og mute funktion. Det fungerer helt som vi er vant til, men det er nu dejligt at kunne styre det derfra i stedet for at skulle til at finde et program frem.
Så er vi kommet til den højre at øjet og her finder vi en del knapper, så jeg tager dem fra toppen af. Øverst finder vi 3 knapper som gør at du kan vælge imellem forskellige modes, 3 i alt. Til hver mode kan der så programmeres knapper til, så du har en mode til hver forskellig genre spil du spiller. Alt i alt kan du programmere 21 knapper til hver mode, så 63 knapper kan du programmere og vælge imellem med de øverste 3 knapper. Lige under finder vi knapperne 1-9 som fungerer som en del af de knapper der kan programmeres. Yderst, øverst til højre sidder tænd/sluk knappen til bag belysningen på tastaturet. Lige under den finder vi tænd/sluk for windows knappen så du ikke kommer til at trykke på windows knappen ved et uheld og ryger ud på skrivebordet midt i en duel, vi ved jo alle hvor irriterende det er.
Her ser vi tastaturet uden nogen af delene koblet på, og det er ikke særligt bredt uden noget på, 32 cm i alt. Det vil glæde enhver som har været til LAN eller bare har et lille skrivebord. Det fungerer fint bare for sig selv, og gør at du kan have mere plads til f.eks. din mus/måtte.
Her ser vi numpad delen til tastaturet, også ganske som vi kender det, dog med lidt ekstra. Rundt om pile-tasterne sidder der 5 knapper, som også kan indstilles som man ønsker. De er rigtige dejlige at have hvis man er lidt old-school som undertegnede og blev oplært til at spille med pile-tasterne.
Her ser vi side modulet,som monteres yderst til venstre. Der har også 4 programmerbare taster og fungerer som standard som Ctrl/Shift/Enter/Backspace.
Her ser vi den to delte håndleds støtte, denne kan også monteres i de forskellige opsætninger. Nem at montere og klikker på tastaturet uden problemer. Den kan også justeres ind og ud så den kan indstilles til forskellige længder. Jeg er dog en smule bange for klik systemet, det er lavet af plastik, og det ser ikke alt for holdbart ud.
Her ser vi den venstre håndflade støtte, som også kan justeres både ind/ud og op/ned, men som også har 3 programmerbare knapper. Det er en super lækker feature de har fået lavet her, ekstra knapper hvor man normalt bare støtter hænderne.
Her ser vi tastaturet og øjet bagfra og heromme finder vi også mulighed for at sætte et headset til gennem tastaturet, det kræver dog at man sætter tastaturets ledninger til lyd i computeren. Ellers kan vi se at både øjet og tastaturet er godt understøttet. Støtterne på tastaturet er lavet af gummi og rykker sig ingen steder, dog er den på tastaturet lavet af plastik og igen er jeg ikke helt sikker på holdbarheden af den støtte.
Her ser vi tastaturet sat op, med øjet på, så det ikke fylder særligt meget. Det er specielt gavnligt for folk med lidt plads, som dog stadig ønsker noget ekstra til sit FPS eller MMORPG spil eller alle andre spil for den sags skyld. Med denne her konfiguration får man alt man har brug for og lidt til, samtidig med at numpad´en er skåret væk og derfor ikke står ubrugt hen og optager plads.
Her ser vi tastaturet sat op til den mindste konfiguration dog har man stadig rigtigt mange knapper at gøre godt med. Denne konfiguration er specielt super til LAN eller andre steder hvor man er plads begrænset. Personligt har jeg været rigtig glad for den til FPS spil, og det har givet mig massere af plads til andre dimser som jeg bruger i dagligdagen.
På næste side tager vi et kig på softwaren som følger med til S.T.R.I.K.E.5