Test: Antec GX 700 kabinet

Kabinetter d.  29. juni. 2013, skrevet af Renissen2 5 Kommentarer.  Vist: 10730 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 467,00
Produkt udlånt af: Antec
DK distributør: PCB.SE

Design / Layout

 

 

 

       

Her er først lige et par lækre billeder fra Antec. Den der adskiller GX 700 markant fra andre standard kabinetter store er de military ting som også farvemæssigt er holdt i army grøn og metal. På fronten er det dækpladen fil frontfilteret som også har et blankt logo samt GX 700 mærke monteret, derudover er der de 3(4) 5,25" drevplads afdækningsplader samt fjedrene der holder pladerne og endelig toppens I/O plade og knappen med det vipbare låg som dækker over blæserstyringsknappen.

 

Her er I/O pladen samt den gulstribede launch dækplade til blæserstyringen. De 2 stik længst til venstre er USB 3.0 og dem til højre er USB 2.0 og derunder sidder til venstre stikket til headphones og til højre stikket til mikrofon. Begge dele er popnittet på toppen. På fronten ses et par af dækpladerne til 5,25" drevpladserne og navnlig de fjedre som holder dem på plads. Dem havde jeg lidt bøvl med at få på plads igen når de først havde været afmonteret. Anlægsfladerne som dækpladen ligger an imod på bagsiden er nemlig meget lille, så hvis man bare trykker en fjeder ind i den ene side og tror at man bare gør det samme i den anden side tager man grundigt fejl for i mellemtiden er pladen blevet skubbet forbi anlægsfladen og skvatter så selv af. Så når de plader skal på er det noget med nærmest at trække fjederen op over dækpladen forsigtigt og derefter ligeså i den anden side, så går det lige ... lidt besværligt.

Her kigger vi så indenfor i kabinettet og ser at der er 5 stk. 3,5" harddisk eller 2,5" harddisk / SSD pladser i højre side. Øverst i højre side ses de 3(4) 5,25" drevpladser. 

Her har jeg afmonteret en af låsepladerne til 5,25" drevene. Man drejer knappen i midten til lodret og fjerner låsene, sætter drevet i og herefter sættes låsepladerne ned i skruehullerne i drevet, når det er skubbet ind til ønsket position. Herefter låses det med knappen i midten som skrues til vandret position igen.

Her er det så bagsiden af bundpladen til bundkortet og der er 5-6 punkter hvori man kan montere de medfølgende plaststrips for at holde styr på ledningerne. I venstre side forneden ses harddisk holderne som tages ud fra denne side af kabinettet.

Harddisk holderene er udført i kraftig plast og med 3 tappe i hver side til 3,5" harddiskene og ellers må man montere SSD'er og 2,5" harddiske ved at skrue skruer op i bunden i de fire huller på midten af holderen. Desværre er der ikke monteret de sædvanlige silkonegummi dæmpere til harddiske og det er ret ærgerligt da de effektivt dæmper resonans. Her i disse harddiskholdere er der absolut ingen dæmpning. 

Her har jeg afmonteret dækpladen til frontfilteret, så kan man se de to monterings pladser til 2 stk. 120 mm ekstra blæsere. Over dækslet til filteret sidder til venstre en firkantet rød startknap efterfulgt af en grøn power indikator lysdiode og derefter en rød diode til indikering af harddisk aktivitet. Helt til højre sidder en sort resetknap. Begge knapper er fjeder belastede og føles som en helt fin kvalitet. Dioderne er til at få øje på men ikke ubehageligt skarpe.

PSU'en hviler på disse 4 buler i bunden af kabinettet ikke specielt dæmpende, så et par gummidupper ville have været bedre her, efter min mening. Som det ses er der heller ikke nogen gummityller i nogen af hullerne som man vil trække ledninger i.

Så er klappen til blæserstyrings knappen løftet den er lavet i plast og man skal tvinge den over et punkt som holder pladen nede (som en slags lås) synes nu den virker som en lidt billig løsning som ikke virker specielt langtidsholdbar. Selve knappen er derimod ganske udmærket der er 3 stillinger lav mellem og høj.

Der er lige et par ting mere vi skal have set på inden i kabinettet og det er de 2 stk. topblæsere som er på hele 140 mm. Under dem i venstre side sidder der en 120 mm blæser til udblæsningen bagud fra kabinettet. Der kan naturligvis monteres en 240 mm radiator i toppen i stedet for blæserne og vil hellere have 2 stk. 120 mm blæsere er det også en mulighed.

    

Her er plastik skjuleren til PCIkortenes monteringssted lagt ned så der kan isættes f.eks. GFXkort. Skruerne er fingerskruer. Denne skjuler låses igen ved at tappen på midten klikker ind i revnen ved overkanten af hullet til fingerskruerne og det ser faktisk rimelig godt ud (billedet til højre). Det skjuler om ikke andet så hullet og skruerne.

Som det kan ses her er der presset en pilformet figur opad i kabinettet og et stort område med meshgitter udgør toppen af figuren. Den er ca. 10 mm høj, så der er ingen fare for at blæserne kommer i vejen for en eventuel radiator på indersiden ved 120 mm blæseren og heller ikke hvis der monteres radiator i toppen.

I bunden sidder der et vaskbart filter som dækker for indsugningen til PSU'en, det trækkes let ud på bagsiden af kabinettet og isættes på samme måde efter rengøring. Her ses også de fire støttepunkter / fødder som kabinettet står på. De er fremstillet af en ret hård plast som efter min mening heller ikke giver meget dæmpning af resonanser. 

 

Tak til Antec for billederne med sort baggrund.

 

 

Så er det blevet tid til en installation af noget hardware..

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2013 16:38:14
Svar/Indlæg:
3100/53
Protip, find et fast sted til vandmærke. At det hopper rundt på billederne ser super forvirrende ud.

photoscape er god til at sætte vandmærke på flere billeder af gangen, og gemmer dine indstillinger til næste gang.

Ellers fint review:)


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
29-06-2013 17:30:12
Svar/Indlæg:
2045/273
#1
Tak for det. 😀


SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2013 21:33:42
Svar/Indlæg:
3011/103
Jeg spurgte konen om jeg ikke godt måtte få dette super seje militærkabinet, og hun gad ikke en gang at svare mig 😩
Jeg havde ellers "entusiasme" og alt muligt i stemmen.


Ferns
 
Korrekturlæser
Tilføjet:
29-06-2013 22:43:19
Svar/Indlæg:
1442/81
#3 Den som tier samtykker.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
29-06-2013 23:18:59
Svar/Indlæg:
2045/273
#3
Ja det var da ærgerligt og det er jo så meget mere in end P180 mini. 😀