Test: mCubed FanAmp

Køling d.  14. september. 2005, skrevet af foo 7 Kommentarer.  Vist: 6862 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.mcubed-tech.com
Produktet distribueres i DK af: http://www.studiedata.dk
Link til producentens website: http://www.mcubed-tech.com

mCubed FanAmp


Installation


Installationen går ret nemt. Der er 3 stik og en temperatursensor som skal sættes på, så alt i alt går det meget hurtigt.
Først kobler man køleren til på det stik hvor der står Fan, man kan derefter vælge at koble FanAmp'en til sit bundkort ved at sætte den medfølgende ledning i Input.

Et 4-pol Moles skal derefter sættes i det store stik, og til sidst forbindes temperatursensoren, så alt i alt går det meget nemt.

Man kan selv vælge om man vil forbinde FanAmp'en til sit bundkort, men det kan være smart hvis man ønsker at overvåge blæseren med eksempelvis SpeedFan som mCubed selv foreslår man kan bruge. Programmer som CoreCenter til MSI bundkort virker det dog også fint med, men mere om det senere.





Drift


Som sagt i introen så kan den holde til en utrolig effekt. Hele 25W, hvilket må siges at være en del da der så kan trækkes lidt over 2A ud ved 12V, og selvfølgelig mere hvis man sænker spændingen på blæseren.
Jeg kender ikke til nogen blæsere der bruger ret meget mere end nogle få hundrede mA, og har ikke kunnet finde nogen pumper der har brugt over 1A, så der burde ikke være grund til at være nervøs for at overbelaste den.

FanAmp'en har en lille rød LED siddende (som på billede) og denne ændrer sin styrke alt efter om man er over eller under den indstillede temperatur.
På den måde kan man også se om blæseren kører hurtigt eller langsomt, blot ved at se på dioden.
På FanAmp'en sidder der 2 potentiometre (variable modstande, se billeder) hvor den ene bruges til at sætte en temperatur som man vil have den til at tænde ved, og den anden bruges hvis man ikke har temperatursensor på, og blot ønsker at kunne regulere hastigheden fast på blæseren.
Vælger man at køre uden temperatursensor, kan man frit indstille mellem 0V og 12V, hvilken spænding man vil have sin blæser til at køre med. Dette er muligt da FanAmp'en som sagt ændrer bundkortets 7-12V til 0-12V. en meget lækker feature syntes jeg, og den virker upåklageligt.
Det var ikke muligt for mig nogen steder at finde det aktive område for temperatursensoren, men jeg tog kontakt til mCubed, der var behjælpelig med at give mig svaret. Temperaturgrænsen er frit indstillelig mellem 20C og 120C, og det eneste man stortset mangler er en skala på FanAmp'en så man har en idé om hvad man indstiller sin temperatur til.
Som jeg har skrevet længere oppe så følger der en kondensator med, som man kan sætte ind over temperatursensoren, for på den måde at give et ekstra lille power-kick til den pumpe eller blæser man har siddende på FanAmp'en. Dette er nok mest hensigtsmæssigt hvis det er en pumpe man har siddende, men om det så overhovedet er hensigtsmæssigt at have en pumpe siddende til regulering kan diskuteres. Vi kan alle nok blive enige om at det ikke er smart at slukke sin pumpe under drift, men i nogle tilfælde kan det måske egentlig være meget smart at sætte hastigheden lidt ned på den ved at regulere spændingen og strømmen til pumpen, hvilket nok også er mCubed's ide. Da jeg kun har testet den med blæsere, har jeg ikke kunne se det store kick i starten ved at sætte kondensatoren hen over temperatursensoren, og mCubed nævner den da også kun til pumper.

Som nævnt lidt tidligere virker den fint sammen med SpeedFan, CoreCenter eller et andet stykke software, dog kun til overvågning da den også er 100 % analog hvilket betyder den ikke kan styres fra computeren. Overvågningen virker dog fint, hvilket den også burde når man tænker over det. Computeren ved faktisk ikke den sidder der, hvilet jo er godt. Man få god ydelse, kan trække en utrolig strøm og det helt uden ens computer nogensinde opdager det. En ting mindre den skal holde styr på.
Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2005 22:22:21
Svar/Indlæg:
3385/80
Den er da ikke særlig fed :/ 25W per kanal, tja 5W mere på kanal end en Sunbeam Rheobus - 5W man alligevel aldrig får brug for.

Pæn er den godt nok heller ikke. Ville langt hellere have en sunbeam rheobus hvor man har en skala foran samt drejeknap - og den er imo noget pænere.

Ellers fin nok test/anmeldelse.



#2
MO
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2005 22:46:52
Svar/Indlæg:
567/286
Argh damn Foo! nu havde jeg håbet på "5 på stribe", skiderrik ;)

Fin test, ikke altid nemt at skrive en lang test om et simpelt produkt :)



Smash
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2005 23:03:40
Svar/Indlæg:
194/13
#1 - Nu er det ikke alle der tilslutter 7-10 blæsere til en kanal...



Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2005 23:59:59
Svar/Indlæg:
3385/80
#3 Sikkert, men nu tænkte jeg mere på:

"Som sagt i introen så kan den holde til en utrolig effekt. Hele 25W, hvilket må siges at være en del..."

Om samtidig er den jo ikke specielt pæn.



foo
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-09-2005 11:51:34
Svar/Indlæg:
1685/240
den er ikke speciel køn nej, den er lille og det er sådan set det...

den skal som jeg også skriver ikke opfattes som en egentlig blæserstyring, men mere som en udvidelse til T-Balanceren fra mCubed der jo ikke kan holde til den effekt som FanAmp'en kan... det er mere en egentlig forstærker som skal gemmes lidt væk og kun sættes ind hvis man har strømkrævende elementer man har brug for at styre lidt bedre..

\\foo`

og MO sry der... :)



kibidk
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-09-2005 13:23:44
Svar/Indlæg:
722/35
Fin fin test :) I mine øjne dog et helt overflødigt produkt :00



MaGiX
 
Superbruger
Tilføjet:
14-09-2005 14:01:01
Svar/Indlæg:
204/16
25W er da helt perfekt til for eksempel 12V vandpumper...

I det øjemed syntes jeg da den er perfekt, til vandkøling kan man tit bruge en meget lille pumpe/blæserstyring, og så en der kan styres via USB? Helt perfekt...

MaGiX