Test: Phanteks PH-TC90LS

Køling d.  01. september. 2013, skrevet af Lyngze 0 Kommentarer.  Vist: 6469 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 152,00
Produkt udlånt af: Phanteks
DK distributør: PCB.SE

Layout / Design

 


Phanteks PH-TC90LS er som før nævnt en lav-profil køler til de helt små systemer. Dette er der vidst heller ikke megen tvivl om, køleren skal nemlig kun bruge små 45mm frigang fra CPU'en, hvilket må siges at være noget af det mindste man finder. Selvom køleren er lille er der dog stadigt hele tre 6 mm kobber heat pipes brugt i den for at sikre optimal køleevne.



Phanteks byder på et par lidt mere specielle teknologiske forbedringer med deres P.A.T.S og C.P.S.C teknologier. Men hvad skal de fine forkortelser så egentligt betyde? P.A.T.S eller "Physical Antioxidant Thermal Shield" er en teknologi der skal afværge varmestråling fras andre varmekilder såsom GPU, South Bridge, North Bridge osv. dette skulle øge ydelsen i lukkede miljøer, som f.eks. dit PC kabinet.
C.P.S.C eller "Cold Plasma Spraying Coating" er en belægning der har en øget varmeoverførsel i forhold til tilsvarende metaller. Dette er med til at øge varmeoverførslen hvor der er lodet i konstruktionen, f.eks. mellem køleprofil og heat pipes.



Phanteks har desuden designet køleren så den overholde Intels "keep-out-zone" bestemmelse, så kompatibilitetsproblemer med komponenter omkring CPU soklen undgås. En anden fin detalje der er værd at lægge mærke til ved køleren er, at køleprofilen er indrettet til at de to blæsermonteringsclips kun kan sidde på én bestemt måde. Dette sikrer at blæseren bliver holdt i den position som var tiltængt fra producentens side og at man ikke skal bøvle med at få den til at sidde lige på køleprofilen.


På næste side tager vi et kig på installationen af køleren samt hvordan den klarer sig når vi fyrer op under systemet.