Test: NZXT Kraken X40

Køling d.  21. september. 2013, skrevet af Lyngze 0 Kommentarer.  Vist: 9826 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 719,00
Produkt udlånt af: PCB.SE
DK distributør: PCB.SE

Installation


Installationen af NZXT's Kraken X40 fungerer på fuldstændigt samme vis som de øvrige Asetek-baserede kølere vi har set på tidligere. Det er en rimeligt enkelt proces som foregår i steps, hvilket gør det nemt at holde styr på tingene, samtidigt med at man kan sikre sig at hver enkelt ting er tilstrækkeligt fæstnet og sidder som den skal inden man går videre.
Er man ikke bekendt med installationen af Aseteks løsninger, så foregår den på følgende måde.

  1. Klargøring af bagplade, påsætning af medfølgende limpuder
  2. Bagplade påsættes bundkort med medfølgende limpuder
  3. Forberedning af monteringsringe til den nødvendige socket
  4. Montering af radiator
  5. Montering af blæser(e)
  6. Kølehoved placeres i den ønskede position og fastskrues
  7. Blæsere, pumpe samt USB-styring tilsluttes

Efter installationen ender man med noget lignende dette. Som er køleren monteret i vores system.




Software


Det medfølgende Kraken control software muliggør det at styre blæserhastigheden på de tilsluttede blæsere, ændre farven på NZXT logoet, samt indstille forskellige blæserprofiler til at tilpasse køleren fuldstændigt til dine behov.
 

    

Kraken Control er opdelt i 5 forskellige faner, hvoraf den første er et såkaldt "dashboard", som giver en hurtig oversigt over temperaturen på vand og CPU, samt pumpens og blæserens nuværende hastighed. Det er desuden muligt at skifte den valgte profil på alle faneblade, hvor man kan vælge imellem de prekonfigurerede "Extreme", som kører alt på fuld skrald, og "Silent", som holder et minimalt støjniveau.
Anden fane i programmet er ligeledes mest til overvågning af pumpen, her ses en visuel afbildning af vandets temperatur og blæsernes hastighed i form af en graf med henholdsvis grader celsius og RPM over tid.


    

Den tredje fane gør det muligt at ændre på kølerens "custom" blæserprofil ved at trække i grafens punkter, hvilket gør det muligt at ændre ved hvilke temperature blæserens hastighed sættes op.
På fjerde fane er det muligt at ændre farven på lyset i kølehovedet, hvor NZXT logoet lyser op. Her kan man selv "blande" farver ved at ændre på rød, grøn og blå sliderne. Det er desuden muligt at sætte lyset til at reguleres efter vandets temperatur i køleren samt at den pulser i bestemte intervaller. Temeraturen og intervallerne for hvornår lyset ændres kan ligeledes indstilles via de tilhørende sliders.
 

Med det sagt går vi videre til testen for at se om Kraken kan klare mosten eller bliver stegt.