Test: Arctic Powerbank 4000

Diverse d.  08. september. 2013, skrevet af Bonghætte 0 Kommentarer.  Vist: 7024 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Bonghætte
Oversættelse: Bonghætte

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 180,00
Produkt udlånt af: Arctic
DK distributør: n/a

Layout

 




Der er i realiteten ikke synderligt meget at sige om layoutet. Vi har vores tænd/sluk knap helt til venstre på enheden, som samtidigt fungerer som en indikator for batteriniveauet ved at lyse eller blinke i forskellige farver. USB porten er output (afladning), mens mini-USB porten er input (opladning). Med de inkluderede kabler er der virkeligt ikke meget at tage fejl af, da de færreste smartphones/tablets har de helt store USB porte, så det er svært at anvende produktet forkert.

Test


 


 

Testen er foregået med en LG Optimus G som er noget batterislugende.

Batteriet i denne smartphone er på 2100mAh, hvilket passer meget godt med at jeg har kunnet nå en fuld opladning og 'lidt til' med Powerbanks 4000 mAh. Man skal tage i mente at en del af energien også bliver til varme når de to enheder arbejder. Den ene aflader mens den anden oplader. Der er derfor en del energispild, men det må man jo bare tage med.

Produktet holder hvad det lover, og min telefon er fuldt opladet på knap 3 timer, hvilket også passer fint med batteriets ladeevne på 800 mAh.

Jeg har haft en del problemer med at min telefon har spist hele batteriet mens den lå i lommen. Det kan være på grund af et svagt signal, et program der ikke er gået ordentligt i dvale i baggrunden eller lignende. Sjældent har jeg følt mig så irriteret over et stykke teknologi, som når der ikke er strøm på - når det skal bruges. Her kommer Powerbank 4000 ind i billedet, og den har da reddet mig en enkelt gang i testperioden.

Da vi også skal have nogle tal at relatere til, så vi kan finde ud af hvor meget vi kan bruge batteriets 4000 mAh til, remses her et par smartphones batteristørrelser op:

  • Apple iPhone 5: 1440mAh
  • Apple iPhone 4S: 1432mAh
  • Samsung Galaxy S III: 2100mAh
  • Samsung Galaxy Tab 3: 6800 mAh
  • Apple iPad 4: 11560 mAh

Denne batteripakke er altså helt sikkert ment til smartphones og mindre enheder, da den slet ikke vil kunne oplade større tablets fuldt ud. 25% ekstra batterilevetid er dog ikke en dårlig ting for en iPad 4, så man kan vel anse det som værende en plausibel nødløsning.

Opladningstiden er næsten dét der står på pakken. Den tager lige knap 6 timer om at lade fuldt op.

Vi tager konklusionen på næste side.