Layout / Design
Ligesom specifikationerne er designet også ret ligefremt. Sort boks, klistermærke på siden, stik til kabler i enden og så er vi kørende. Der hvor ZT'en skiller sig ud fra OEM modellerne er det modulære design. Det er meget lig det vi så på XT 1000W modellen, her er der bare kun 4 udtag til PCI ekspress, da strømstyrken er det lavere.
Kablerne er lavet med standard sleeving afsluttet med krympeflex i enderne. Ikke den pæneste måde at gøre det på, så hvis du virkelig går op i detaljerne, vil du nok rynke lidt på næsen af denne standardløsning. Til gengæld er der fint markeret på stikkene hvad de er til, og de er tillig farvekodede. Det kan næsten ikke gå galt når du skal samle dit system. Single rail konstruktionen gør også at du ikke skal tænke på at fordele flere 12V linier ligeligt over dine enheder.
Blæseren er samme type som i storebror XT. En 140mm vifte fra Yate Loon. Hvis den ellers er spændt lige så godt for vognen som i XT modellerne, så er det en virkelig lydsvag oplevelse der venter under testen. Blæseren er opgivet til 2800 RPM, 140 CFM, 48.5 dB, så den kan godt høres (underdrivelse!) hvis du sætter den direkte til 12V.
Jeg kan ikke trække den længere. Frem med skruetrækkeren og få låget af kassen så man kan kigge ind til elektronikken. Ligesom XT modellen er det kineserne fra firmaet Great Wall (hvorfor er det sjovt?) der har sat de elektroniske komponenter sammen.
Og ligesom på XT modellen mangler der en meget essentiel komponent i indgangen, nemlig en såkaldt varistor, der sørger for at beskytte resten af strømforsyningen mod strømspidser på 230V siden. Ikke alle elektriske apparater er lige godt skærmet mod at sende elektriske impulser baglæns ind i stikkontakten. Det vil ramme din strømtavle i huset og i værste fald forplante sig til resten af de apparater du har siddende på den pågældende fase. Har du en audioforstærker vil du ofte høre det som et lille knald i højttaleren, eksempelvis hvis du har et gammelt køleskab der slår kompressoren til og fra.
Det bør ikke mangle på en strømforsyning til en PC !
Der sidder en god stor 560uF lyt i indgangen, dog ikke en japaner, men den er mærket med 105C, så den kan klare temperaturerne. Regulatoren er en standardkreds, der findes i stort set alle PSU'er fra 700kr og nedefter.
Der er individuel regulering af 3,3V og 5V kredløbene. Det kan man se da de har hver en spole i udgangen. Det betyder også at konstruktionen er meget gammeldags, og meget konservativ. Der er blot indført nogle enkelte high-end komponenter de mest kritiske steder, så effektiviteten kan holdes oppe. Ikke skyggen af en solid state kondensator. Alle kondensatorer er af elektrolyt typen, der tørrer ud over tid. Til gengæld er det alt sammen 105 graders modeller, med forholdsvis lang levetid, og du får altså stadig 5 års garanti.