Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1999,00
Produkt udlånt af: Nokia
DK distributør: Nokia

Test

Dagligt brug

Da Lumia 720 var på rygte basis, så var det en tynd udgave af Lumia 820, dog uden 4G. På mange af punkterne er Lumia 720 netop det, men med en stor fejl.
Lumia 720 er simpelthen for lækker, hvilket normalt er rigtig positivt, men med Lumia 720 arbejder det faktisk imod den. Finish, den super gode skærm og kæmpe batteri, man får virkelig fornemmelsen at man står med en rigtig highend telefon, men CPU/RAM er amputeret i forhold til Windows Phone 8 highend telefonerne med højere clock og mere RAM. Med dens mindre søskende som Lumia 520 og 620 så ved man godt det er en budgettelefon, men det glemmer man med Lumia 720 - så de små ventetider der f.eks. når man via twitter besøger en hjemmeside via et link og går tilbage til twitter - der er lige 1-2 sekunders ventetid.
Det kunne godt virke til at Nokia har udviklet Lumia 720 hvor designerne og teknikkerne fik tingene til at spille. Så var der kommet en fra marketing ind og set telefonen - og med koldsved tænkt, damn den telefon kan fuldstændig ødelægge salget af de dyrere Lumia 820 og 92x. Fair nok, den har ikke 1280x opløsning, kameraet er ikke pureview, men stadig rigtig godt og 4G har de også fjernet, men det er der mange der kan leve uden. Så de puttede den langsommere 1GHz CPU og 512MB RAM i.

 

 

Indrømmet med plads til ekstra 64GB, super lækkert tynde design og det store 2000mAmp batteri - så skal man virkelig have brug for 4G, den højere 3G hastighed eller et kamera med lidt flere mpixels for at vælge den dyrere Lumia 820. Fair nok der er også andre små forskelle som AMOLED skærm, men man savner det ikke når man holder telefonen i hånden.

Skærmen er med ClearBlack teknologi, hvilket giver bedre kontrast og endnu vigtigere minimerer refleksioner betragtelig. Det gør at man rent faktisk kan bruge telefonen i sollys. Farvene er rigtige gode og det er selvfølgelig en fordel at Windows Phone 8 bruger store farvede tiles med sort baggrund som standard. Der er helt klart en wouw faktor for det står super skarpt og man glemmer hurtigt at det "kun" er 800x600 opløsning. Betragtningsvinklen er også god.

Touchskærmen reagerer med det samme og er endda af typen som man kan bruge med vanter. Faktisk så kan man sige at Nokia med deres ClearBlack og den følsomme skærm hæver det daglig brug - især for os som har telefonen med når vi er ude med menneskets bedste ven. Nu mangler der bare at telefonen er vandtæt (og hunden ikke gider ud når det regner...) . Samtidig er batteriet stort så man løber ikke tør midt i det hele.

 

 

De afrundede kanter gør at telefonen ligger super godt i hånden og super nemt at få op og ned i lommen. En fordel for os med ikke verdens største hænder er at selvom man får en 4,3" skærm så er telefonen nem at bruge med en hånd, noget som storebroderen Lumia 820 ikke ligefrem kan prale af. Den gule farve er måske for nogen lidt voldsom, men jeg synes den passer super godt til telefonen og giver en god kontrast til den store sorte skærm.  Jeg frygtede at telefonen hurtig ville se beskidt ud, men Nokia har valgt en mat farve og overflade og derfor ser man ikke lige alle fedtfingrene med det samme.

En mangel er at der mangler en status LED, da man skal tænde skærmen for at se om der er ubesvaret opkald, SMSer eller lign. Men alt i alt, Lumia 720 er en rigtig god brugstelefon, måske den bedste Nokia har lavet.