Test: Fractal Design NODE 605 kabinet

Kabinetter d.  24. oktober. 2013, skrevet af Renissen2 2 Kommentarer.  Vist: 11752 gange.

Korrekturlæser: xt0m
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 959,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

Så minimalistisk og stilrent tager kabinettet sig ud set forfra - og det er også det indtryk der præger den plads man vælger at placere kabinettet på. Frontpladen er i øvrigt fremstillet i otte millimeter tykt aluminium, kun brudt af klappen med logoet, som skjuler DVD-drev og frontens øvrige stik.

  

Her et par yderligere billeder fra Fractal Designs hjemmeside, der kaster mere lys på kabinettets interiør.

Harddiske monteres i de specielle hvide plader. Der er huller til enten 3,5"-harddiske som så monteres med specielle skruer gennem de fire gummiholdere på hver side af pladerne, hvorfor der kan monteres maksimalt to styks 3,5-tommer-harddiske eller to 2,5-tommer SSD'er på hver af de hvide holdere. Solid state diske monteres derefter med fire skruer i bunden af hver af drevene.

   

På indersiden af topdækslet er der monteret en støjdæmpningsmåtte, der nærmere føles som noget tekstilagtigt materiale. Tykkelsen er cirka to millimeter og udover at dæmpe resonanser i toppladen og generel støj fra kabinettet, er pladen også med til at forstærke strukturen. Toppladen føles stabil og robust, og der er ikke noget der bøjer eller flekser.

Sådan tager kabinettet sig ud fra siden. Der er monteret to styk 120mm Fractal Design-R2-blæsere: En i hver side. Den ene kan lige skimtes gennem "filterpladen", der er fire af. I alt to i hver side. Der kan totalt set monteres tre blæsere da strømforsyningen sidder ved det fjerde filter og kan suge luft ind gennem dette. Til venstre for blæseren - i venstre side på fotoet - ses den lille neutrale blæserstyring med tre indstillinger. Modsatte side ser lige sådan ud så ingen grund til at vise det.

Afsløret! Dette skjuler sig normalt bag fronten. Dækslet klappes behersket ud da den indbyggede dæmpning glider stille og roligt ned. Frontpladen holdes på plads af en magnet i hver side af lågen og de må være så stærke, at de kan trække igennem til ståldelene af kabinettet på bagsiden af fronten. Her er fronten vist med lys og det er et så behageligt blåt lys, som er tilpas dæmpet til at det sagtens kan accepteres i en mørk stue. Helt til venstre sidder dækpladen til et slimline-DVD-drev. Der medfølger specielle holdere, der - når de er monteret - bærer drevet. Desværre kan drevet kun monteres hvis man installerer et mATX-bundkort og så er der måske lige lovlig meget plads til overs i dette kabinet.

Frontens forskellige stik er som nævnt pakket pænt af vejen bag dækslet. Fra venstre er det et firewire-stik, mikrofon-stik, hovedtelefon-stik, en rød lysdiode der indikerer harddisk-aktivitet og helt til højre en universal kortlæser til CF- og mikro-SD- samt standard SD-kort. 

På bagsiden ses fra venstre monteringsstederne for dobbelte 80mm-blæsere og derunder et standard hul til I/O-skjoldet. På midten er der plads til syv PCI-udvidelseskort og der er monteret syv hvide metaldæksler ab fabrik. I højre side ses et standard monteringshul til strømforsyninger.

I bunden ses i højre side et område, der er formpresset til at give plads til en relativt stor strømforsyning. Derudover er der de to store blanke fødder/støttepunkter med gummi-indlæg, som er synlige under fronten. Øverst på bagsiden er der to mindre gummifødder, der dog er fremstillet af relativt hård gummi, som ikke dæmper resonanser specielt godt. Der er også to oppressede fæstningspunkter til strips, som uden tvivl kan blive nyttige på for eksempel ATX og mATX-bundkort.

Tak til Fractal Design for billederne uden HWT-logo.

 

 

På næste sider sætter jeg noget hardware i kabinettet.

las
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-10-2013 13:21:23
Svar/Indlæg:
2151/51
Kunne da være fedt hvis man havde planer om en Steam Box / HTPC :)


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
24-10-2013 14:24:54
Svar/Indlæg:
2045/273
#1
Jeps det er det rigtigt godt til. 🙂