Test: Mad Catz F.R.E.Q 7 Gaming headset

Lyd d.  21. oktober. 2013, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 11288 gange.

Korrekturlæser: xt0m
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1394,00
Produkt udlånt af: Mad Catz
DK distributør: Fourcom

Test



Så er vi kommet til testen af F.R.E.Q. 7 og personligt har jeg set frem til at teste dette headset. Jeg havde fornøjelsen af at teste lillebroderen F.R.E.Q 5 og i forhold til byggekvalitet ligner de hinanden meget. Headsettet føles stærkt og robust uden dog at være tungt, hvilket skyldes blandingen af letvægtsaluminium og plast. Selve opsætningen er nem og hurtig, og der behøves reelt ingen software. Det kan dog hentes på Mad Catz' hjemmeside og gør det hele en smule nemmere.

Headsettet er testet på min egen computer, hvor det er sat til et Asus Maximus V Gene-bundkort med indbygget SupremeFX III-lydkort. Jeg har testet musikdelen på både iPhone og iPod for at se hvordan det klarer sig. Samtaledelen er testet på Skype, iPhone og under forskellige spil. Jeg er ikke lydnørd, men har prøvet en del headset gennem min tid som gamer.

Daglig brug og komfort
Første blik på headsettet kan godt få én til at føle at det umuligt kan være komfortabelt, men lige fra jeg fik headsettet på har der ingen problemer været. Jeg har siddet og skrevet, snakket og spillet i flere timer i stræk uden at føle ubehag. Det har ikke været for tungt at sidde med og selv om der har været varmt, føles headsettet behageligt. Ørekopperne presser ikke for hårdt eller bliver svedige ved lang tids brug og jeg har ellers relativt følsomme ører. Samtaledelen af F.R.E.Q. 7 fungerer ligeledes upåklageligt. Og alle jeg har snakket med siger det går krystalklart igennem. Mikrofonen er udstyret med det såkaldte ”noise-cancelling”, der sørger for støj og larm ikke ryger med i samtalen. Muligheden for at afbryde mikrofonen ved et enkelt tryk er en super funktion og man kan tydeligt se på LED'en hvis mikrofonen er slukket.

Musik
Mad Catz har sørget for der er både jackstik og USB-ledning med i pakken, og mikrofonen kan tages af. Det gør det rigtigt nemt at koble F.R.E.Q. 7 til enten mobiltelefon eller mp3-afspiller og at komme i gang med at nyde musikken. Da jeg satte headsettet til for første gang blev jeg faktisk en smule skuffet over lyden. Jeg havde forventet Surround, som de reklamerer for, men det var ikke hvad jeg fik. Det var dog kun til jeg fandt den rigtige knap - tak skal du have sikken forskel! Det var som om man stod udenfor døren og lyttede før, men efter jeg fik aktiveret Surroundteknologien var det som at stå i et rum omringet af musikere. Jeg har nydt at høre musik på dette headset og det har været godt til alle genrer jeg har været igennem. Det har været en god og fyldig lyd hele vejen. Jeg har ikke oplevet for meget bas eller diskant, så jeg synes virkelig dette headset leverer varen.

Gaming
Her klarer F.R.E.Q. 7 sig også rigtigt godt, meget bedre end gennemsnittet. På ny startede jeg med at spille uden Surround slået til, og der klarede headsettet sig faktisk ganske hæderligt. Når man derimod sidder i et spil og så slår Surroundlyden til, er det som om hele lydbilledet ændrer sig. I stedet for at høre hvad der sker foran dig, så er du pludselig omringet af lyd. En ting jeg specielt har lagt mærke til er når tingene foregår bagved én, så får man pludselig et helt andet billedet af hvad der foregår. F.R.E.Q. 7 har været en fornøjelse at teste. Specielt i first person shooters, da man her mere end i andre genrer virkelig bruger lyden til at orientere sig. Men også til andre spil vil man kunne nyde godt af den runde og fyldige lyd som headsettet leverer, og især aldrende spil vil opleves på en helt ny måde. Personligt gik jeg i krig med Crysis 2 og det var en helt anden oplevelse end jeg havde oplevet med mit eget headset. Alt blev klarere og man var ikke på noget tidspunkt i tvivl om hvor fjenderne befandt sig.


På næste side kommer konklusionen.

dean0113
 
Ny Bruger
Tilføjet:
19-11-2013 16:46:13
Svar/Indlæg:
7/0
kan jeg teste den i sort 🙂


neemos
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-11-2013 17:23:08
Svar/Indlæg:
1129/307
Jeg kan ihvertfald fortælle dig at det sorte sæt også ser rigtigt lækkert ud. Jeg var så heldig at prøve det i forbindelse med et andet arrangement 🙂