Test: Altec Lansing inMotion IM4

Lyd d.  28. september. 2005, skrevet af foo 2 Kommentarer.  Vist: 5773 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.midtdata.dk
Produktet distribueres i DK af: http://www.
Link til producentens website: http://www.alteclansing.com

Specifikationer


Specifikationerne på IM4 er ikke overvældende, men man skal her huske at der ikke er tale om højtalere i traditionel forstand.

Det første vi lige skal have afklaret er at da man førhen talte om højtalere, så var det underforstået at det var passive højtalere. En passiv højtaler er en magnet, en spole og en membran, hvorimod IM4 er en aktiv højtaler - det betyder at udover en passiv højtaler sidder der også en forstærker (i dette tilfælde en Klasse D) som gør at selve kilden ikke skal levere nær så meget effekt, og det betyder i dette tilfælde at batteritiden forøges væsentligt.

På forrige side forsøgte jeg lige kort at forklare hvad det vil sige at forstærkeren er Klasse D, ved at forklare 4 andre klasser, nemlig A, B, AB og C. jeg nævnte at virkningsgraden i en Klasse D er utrolig høj, hvilket betyder en utrolig lang levetid for batterierne, da næsten alt energi der bruges fra batterierne bliver omsat til lyd.

  • Kontinuer effekt: 4 Watt RMS
  • 8 ohm pr. højtaler
  • Signal to noise: >75dB
  • Frekvensbånd: 60 Hz - 20 kHz
  • Enheder: fire 1" neodymium* full-range Micro Drivers
  • Batterier: 4x AA 1,5V
  • Batteri levetid: 18 timer
  • Størrelse (HxBxD): 26mm x 261mm x 134mm
  • Vægt: 28 ounces (793 gram)

  • * neodymium: et specielt metal som er op til 10 gange kraftigere end en almindelig ferrit magnet.

    Som man kan se så fejler sepcifikationerne ikke noget, selvom 4 Watt ikke lyder af meget, men igen skal man huske på at det er bærbare højtalere som ikke skal bruges til at spille op til de store fester eller lave surround til hjemmebiografen. 4 Watt er faktisk langt tilstrækkeligt, for højtalerne spiller fortrinligt - mere om det senere.





    Design


    Som nævnt i introen, så er Altec Lansing utroligt gode til at lave designs der bare fænger, og IM4 er ikke nogen undtagelse. Farverne består af hvid og sort, og det spiller rigtig godt sammen. Linierne er rene og klart optrukket.



    Skal man komme med noget negativt omkring designet, eller IM4 generelt så må det være at knapperne som er på højtalerne er meget plastikagtige. Volumenknappen glider på en underlig måde, så man skal bruge flere kræfter end man ellers burde, men vi er her ude i petitesser, for der er ikke noget ellers at sætte fingre på.
    Som man kan se herover (i specifikationerne) så er sættet ikke særlig højt, og er derfor utrolig nemt at have med overalt man kan forestille sig. Busturen til tyskland, på vej til sommerferie, ved grillen nede i baghaven, på stranden, når man ligger i haven med en kold Tuborg - i har vidst idéen nu. :).



    Den blå diode er på plads :). Altec Lansing har traditionen tro udstyret IM4 med den traditionelle blå diode.
    Som man kan se på billederne herover, så kan højtalerne drejes, og derfor kan den lave højde opnås under transport, og der følger da også en lille pose med til højtalerne, så man kan have det hele samlet når man rejser rundt. En god lille detalje fra Altec Lansing.



    Midten af IM4 er belagt med noget gummi der "holder" fast på mp3-afspilleren, eller hvad man lige hører musik fra - overfladen er noget skridsikkert gummi, en rigtig smart detalje.



    Alt i alt er designet helt i top - der er mange lækre detaljer, og det hele kommer op i en højere enhed, for alt passer bare perfekt sammen.

    Polarfar
     
    Senior Skribent
    Tilføjet:
    30-09-2005 09:06:53
    Svar/Indlæg:
    2309/846
    Fin test der :)

    Så vidt jeg erindrer så er klasse D faktisk digitalt i sin behandling af lyden. Man sampler inputsignalet med 100KHz+ og så bruger man som du skriver transistorerne som switche til at forstærke samplingen, som så til sidst køres gennem et filter - lidt ligesom en CD afspiller.

    http://www.maxim-ic.com/quick_...

    Denne chip kan f.eks stilles til at sample med hele 1MHz og har en effektivitetsgrad på 87%.

    Polarfar




    foo
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-09-2005 15:33:13
    Svar/Indlæg:
    1685/240
    det er vidst et definitionsspørgsmål...

    Jeg har fundet flere steder på nettet, og snakket med en del folk, som alle har sagt at det ikke var digitalt, men jeg mener også selv at et PWM signal må være digitalt... da der er tale om 2 niveauer, høj og lav, hvor man blot ændrer pulstiden, men holder periodetiden fast (som den kolde far også skriver :)) så er det efter min mening digitalt - grunden til jeg skrev det ikke var, var simpelthen at jeg fandt alle de steder som sagde det ikke var digitalt...