Test: Fractal Design R2 750W PSU

Strømforsyninger d.  22. oktober. 2013, skrevet af Polarfar 2 Kommentarer.  Vist: 8307 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 617,00
Produkt udlånt af: Fractal Design
DK distributør: n/a

Layout / Design


Designet er ved første øjekast ikke så meget anderledes end det du finder på så mange andre PSU'er af denne type. Neutrale mørke farver, og logo og specifikationer påtrykt. 

 

 

Kigger vi lidt nærmere på udformningen kan vi se at kanterne er skåret af, så det giver en flade mere, i stedet for at pladen bare er bukket. Det passer perfekt sammen med Fractal Designs kabinetter, hvor netop denne detalje er at finde på flere modeller. Så har du et Fractal Design kabinet, vil du rent visuelt opnå en helhed ved også at vælge en fractal Design PSU.

 


En anden kendt Fractal Design detalje er den hvide propel i blæseren, og den bliver du heller ikke snydt for her. Dog er blæseren ikke en del af FD's sortiment, men kommer fra Hong Shen, en OEM producent. Det er en såkaldt sleeve bearing type, der muligvis er lidt mere støjsvag end kugleleje typerne, men til gengæld har sleeve bearings (rør-leje ?) det meget dårligt med at fungere længere tid ved høje temperaturer.

 

 

 

Vi piller låget af og kigger ned til elektronikken. Det er helt tydeligt ikke en high-end model. Måden den er samlet på, komponenterne og layoutet viser at der er skåret nogle hjørner hist og her. Det behøver dog ikke betyde dårlig ydelse. Integra R2 opfylder 80+ Bronze kravene, så den skal kunne udnytte din stikkontakt bedre end 85%.
 


 

I indgangen sidder AC line filteret, der består af en hel stribe kondensatorer, spoler og overspændingssikringer. Der er de komponenter der skal være for at sikre at ensretningen kan forløbe uden unødig støj.

Der er brugt taiwanesiske kondensatorer, der kan klare 105°C, både i ind- og udgang. Det giver en fornuftig levetid på produktet, der har en forventet levetid ved fuld belastning på 100.000 timer = 11,4 år. Men der gives altså kun 3 års garanti på produktet.

 


 

Selve konstruktionen er en ældre type konverter, der ikke er lige så effektiv som mere moderne typer. Der er brugt dioder til at switche med, i stedet for MOSFET transistorer. Det koster i effektivitet, men det er til gengæld billigere at lave.

På næste side sætter vi strøm til og tester til maks.

 

 

Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-10-2013 20:29:09
Svar/Indlæg:
5874/1287
Fin test. Dog har jeg er newbie-spm. I skriver tit om, at det er en "gammeldags" konstruktion, og at effektiviteten er dårlig(ere), når det er 3,3V der trækker læsset. Men hvilken PC-sammensætning kan man have, for at det ER 3,3V der "trækker læsset"?? Det mest normale er vel, at det er 12V der står for langt det meste?

Et tillægsspørgsmål:
Kan I anbefale en PSU der IKKE er "gammeldags" opbygget i størrelsen 550-750watt?


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
24-10-2013 13:27:30
Svar/Indlæg:
2309/846
Med gammeldags menes at der er sket en udvikling inden for design af denne type powersupply, med henblik på at gøre dem så effektive som muligt. De nyeste typer er kendetegnet ved at effektiviteten er høj både på 12V, 5V og 3,3V linierne da de har individuel regulering. Hvor de ældre typer ofte regulerer alle tre spændinger ift 12V. Derfor vil de ældre typer fungere dårligt når al effekten trækkes på de liner der ikke reguleres på.

Du kan egentlig ikke bruge oplysningen til andet end at se hvilken type PSU du har med at gøre.

/Polarfar