Test: Asus USB-AC56 USB Wireless Adapter

Netværk d.  23. august. 2014, skrevet af tatoo1956 0 Kommentarer.  Vist: 15819 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: tatoo1956
Oversættelse: tatoo1956

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 490,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: ASUS

Teknologi

 

           

 

Ovenover til højre er en Router fra ASUS, som er opbygget med den nye AC-teknologi. En AC-router er nødvendig for at få det fulde udbytte af en AC-USB-adapter. Teknologien har været på markedet i lidt tid nu og ser ud til at være populær, mange har allerede opgraderet, og det er efter min erfaring en god investering.. hvis man er lidt træt af hastighederne i hjemmet / virksomheden.

Teknologien bag AC-standarden måtte jeg finde informationer om på Wikipedia. Jeg håber at infoen er korrekt, men det ser da plausibelt ud. Herunder viser jeg de tre muligheder, som er til rådighed nu.

802.11g: 54 Mbps
802.11n: 450 Mbps
802.11ac: 1300 Mbps.

Her er informationerne som jeg har kopieret fra Wikipedia:

IEEE 802.11ac is a wireless computer networking standard in the 802.11 family (which is marketed under the brand name Wi-Fi), developed in the IEEE Standards Association process,[1] providing high-throughput wireless local area networks (WLANs) on the 5 GHz band.[1] The standard was developed from 2011 through 2013 and approved in January 2014.[1][2] According to a study, devices with the 802.11ac specification are expected to be common by 2015 with an estimated one billion spread around the world.[3]

This specification has expected multi-station WLAN throughput of at least 1 gigabit per second and a single link throughput of at least 500 megabits per second (500 Mbit/s). This is accomplished by extending the air interface concepts embraced by 802.11n: wider RF bandwidth (up to 160 MHz), more MIMO spatial streams (up to 8), multi-user MIMO, and high-density modulation (up to 256-QAM).[4]

802.11 standarden er heldigvis bagudkompatibel, ganske som de andre "gamle" teknologier er det. Det er ikke sikkert, at du kan udnytte din nye AC- til fulde, men den øger din hastighed med up- og download og så giver "AC" dig en større "tæthed" / styrke af dit signal indenfor rækkevidden. Du kan selvfølgelig sagtens benytte din "AC-router eller adapter" sammen med dit "gamle udstyr" uden problemer. Mine målinger giver ikke en revolutionerende længere rækkevidde, men signalet er væsentlig stærkere, og hastighederne er hurtigere indenfor rækkevidden af signalet.

Hvis du med de forrige teknologier skulle streame film, høre musik og spille online på samme tid i huset, så var man ihvertfald på grænsen til det mulige med det trådløse netværk. Det føler jeg absolut er en saga blot med den nye AC standard. Jeg testede med før nævnte mulighed for belastning, og det gik fabelagtigt glidende. Der var absolut ingen klumper i streamingen, alt kørte perfekt.

Jeg er helt sikker på, at der er kloge mennesker, som kan fortælle dig meget meget mere om denne nye teknologi, men jeg har forsøgt at give dig det mest elementære om AC-teknologien her. Jeg har testet "AC" og jeg kan love dig - det virker perfekt. Den fagre nye verden er slet ikke så ringe endda, og skal du købe en ny router alligevel, så snup dig en AC-router med det samme.


Lad os se nærmere på USB-adapterens design og layout på næste side: