Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: tatoo1956
Oversættelse: tatoo1956

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1790,00
Produkt udlånt af: ASUSTOR
DK distributør: ASUSTOR

Software:

Asustors software, ADM2.0's brugerflade er virkelig dejlig og nem at benytte. Den er intuitiv og let at gå til, man føler sig hurtigt hjemme ved dagligt brug. Er man vant til en anden brugerflade fra en anden NAS-producent, så er overgangen virkelig let. Efter at du har installeret selve NAS'en og har overstået den lette opsætning, så får du nedenstående skærmbillede, når du logger ind på din NAS:


Her kan du tage en "rundtur" i dine muligheder og lære lidt om din Asustor i almindelighed. Nu har du jo sat din NAS op og hvis du f.eks. syntes at lamperne i NAS'en lyser for kraftigt, så kan du justere styrken (eller helt slukke for lamperne) i softwaren. Du kan justere lydenes volumen (og om du vil have lydeffekter) og meget mere - og softwaren er selvfølgelig på Dansk også.

 Eftersom vi forestiller os at du lige har opsat din NAS, så er dine harddiske ved at initialisere (tilpasse sig til din opsætning af harddiskene). Du kan sagtens arbejde med din NAS selvom de arbejder i baggrunden, men det sløver dog hastigheden en anelse. Du kan se hvor langt den er nået med initialiseringen løbende og det ser ud som på nedenstående illustration:


Applikationer (Apps) er der en masse af. Du kan simpelthen få langt de fleste af dine ønsker opfyldt. Prøv at se de nedenstående illustrationer, taget direkte fra denne Asustors skærmbilleder, som kun er en brøkdel af mulighederne:

             


Det er simpelthen bare at plukke dem ud som man ønsker, klikke på dem enkeltvis og har din NAS forbindelse til internettet, så installeres alt automatisk. Nedenunder dette kan du se, hvilke apps der bliver installeret, når du vil have medieafspilleren XBMC. De nødvendige apps er i gang med at installere, som jeg håber at du kan se på billedet:


En meget vigtig detalje i skrivende stund er at XBMC-delen (HDMI'en) kun understøtter fuld HDMI, det vil sige en opløsning på 1080p og endnu ikke den "ordinære" 720p opløsning. Asustor arbejder dog lige nu på en opdatering, så de kan understøtte flere forskellige opløsninger.

XBMS som er en af mulighederne for visning af dine billeder, musik og videoer mm. kan styres med fjernbetjeningen, som var med i min testpakke fra Asustor. Jeg ved i skrivende stund ikke, om fjernbetjeningen medfølger med denne Asustor AS-202TE NAS eller om den skal købes særskilt. På dette link til YouTube, kan du se hvordan fjernbetjeningen installeres og virker: http://www.youtube.com/watch?v=xcSG16_EYrU&feature=youtu.be og her ser du samtidig XBMC'en i drift.

 

           

 

Softwaren ér virkeligt et kapitel for sig. Her er utallige muligheder for alt hvad hjertet begærer. Fildeling, download styring, medie-deling på sit TV og streaming på alle måder. Du kan endda styre din NAS med din smartphone og meget mere.

    


Asustor skriver at der er mere end 85 apps tilgængelige og det tror jeg på. Det er virkeligt utroligt med apps fra selve Asustor samt 3'part udviklere, som der er til rådighed ganske gratis.

    

I stedet for at jeg fylder denne artikel med for mange ord og billeder, så tag et kig på Asustors webside ved hjælp af dette link: http://www.asustor.com/live_demo?lan=en

Her kan du selv opleve en Live demo af en Asustor NAS. Du kan gennemgå den fra A til Z og nyde turen samt opleve, hvor let den er at arbejde med. Turen er værd at tage, det tør jeg godt love dig.

Lad os komme i gang med at teste hastighederne på næste side:

Zero_x
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-12-2013 19:04:48
Svar/Indlæg:
306/54
et velpolstret guldtæppe.. 😲

Giver det ikke en smule problemer med at der mangler et stykke bag højtalerne efter en fest, hvor der har været fremmede med?? Eller river i knæene hvis der hygges? 😀 🤣

Anyways, hvis du har råd til den slags, så er det vel bare købe en (du kan jo altid betale med et stykke GULDtæppe) 😉


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
30-12-2013 19:41:32
Svar/Indlæg:
1630/101
For hel..., du fik mig i en stavefejl - DEN SKAL RETTES *griner*

Takker for korrekturlæsningen, vil du have et job og medflg. hygge 🤣


Ali
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2014 08:42:22
Svar/Indlæg:
638/78
Når man har læst dette review og så ser på prisen, så dukker dette spørgsmål op:
Kan man overhovedet retfærdiggøre købet af en QNAP TS-269l til kr 3300?

Tak for endnu et godt review og fund af et lækkert stykke hardware 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Ali d. 09-01-2014 08:43:05.


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
09-01-2014 11:07:23
Svar/Indlæg:
1630/101
Tak for din ros og ja, QNAP TS-269L ér en helt speciel NAS som jeg selv har haft en af. Den er også fantastisk og virer utroligt fornemt på alle områder. Det er jo let for mig at komme til at holde af udvalgte modeller når jeg tester dem.. men jeg forsøger at give resultaterne videre til jer læsere 🙂