Test: Kazam Trooper X5.0 smartphone

Smartphone/tablet d.  09. januar. 2014, skrevet af LlamaAgenten 0 Kommentarer.  Vist: 20265 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: LlamaAgenten
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1402,00
Produkt udlånt af: KAZAM
DK distributør: KAZAM

Software

 

KAZAM Trooper X5.0 leveres med en næsten "ren" Android, hvilket betyder at der ikke er lavet nogen større modifikationer af interfacet. Den testede udgave var opdateret til Android Jelly Bean version 4.2.2. At holde sig til den rene Android oplevelse uden de helt store modifikationer betyder også, at ressourceforbruget kan holdes nede. En overflod af modifikationer kan i værste tilfælde sluge ekstra kræfter. 

 

   

 

Det betyder naturligvis, at hjemmeskærmene har samme klassiske udseende og form, som de fleste med kendskab til Android vil føle sig hjemme i. Der er ingen store nævneværdige ændringer, udover håndteringen af Dual SIM og funktionaliteten, som vi vil kigge på senere. 

 

   

 

KAZAM har også valgt at lade standardbrowseren i Android forblive, samt benytte standardtastaturet. Det er en ganske fornuftig beslutning, for det fungerer ganske upåklageligt. Dvs. side- og tekstskalering, zoom og scroll fungerede ganske fortrinligt.

 

Kameraets app har også de mest basale funktioner. Der er understøttelse for video og billeder, hvor sidstnævnte giver mulighed for typiske funktioner som HDR, panorama og selvudløser. 

Den helt store attraktion er dog dual SIM funktionaliteten. Der findes ikke mange smartphones på det danske marked der understøtter mere end et enkelt simkort, og de der gør, kræver ofte at man skal skifte mellem det aktive simkort. Det betyder i realiteten, at ikke begge simkort er aktive hele tiden, og man kan derfor ikke bruge begge simkort på samme tid. Her skiller Trooper X5.0 sig ud, da begge simkort er aktive hele tiden, præcis som to separate enheder - altså kan man modtage beskeder, opkald mv. på begge simkort, samtidig. Netop derfor kan Trooper være interessant for dem der gerne vil have færre enheder med på farten. 

 

  

 

Opsætningen af simkortene er ganske simpel. Ved montering er det markeret bag i telefonen hvilket simkort der skal registreres som primær og sekundær, 1 og 2, men dette kan også løbende ændres, da der inde i Indstillinger er et nyt menupunkt, kaldet SIM-administration. Fra SIM-administration kan det primære simkort skiftes løbende, det kræver dog bare at enheden genstartes. I samme menu er det muligt at vælge hvilke simkort der skal bruges til hvad, om der altid skal spørges om hvilket simkort der skal bruges, eller om der skal laves en regel om altid at bruge det samme kort til den ønskede handling. Derfor kan man f.eks. vælge at opkald altid skal foretages fra det primære simkort, mens det sekundære skal bruges til data. Det betyder også, at man, i teorien, kan ringe på en Edge forbindelse og samtidig gå på nettet via det andet simkort. Jeg havnede dog ikke selv i et Edge hul, så jeg har ikke fået testet teorien.

Den skarpe opdeling betyder dog også, at telefonen ikke automatisk vælger simkortet med det bedste signal når man åbner browseren. Det er det valgte simkort der anvendes, selv hvis der ikke er signal, eller hvis man har ramt dataloftet. Derfor skal man som bruger selv være lidt ekstra opmærksom på hvilket simkort man anvender, og til hvad. 

 

Ved modtagelse af SMS kan man ligeledes se, hvilket simkort en besked er rettet imod, og svare tilbage fra samme, så man ikke forvirrer modtageren - og det samme gælder naturligvis for opkald. 

 

Desværre er det ikke alt der er oversat til dansk. 

 

På næste side vil vi se nærmere på brug af telefonen.