Test: Silverstone Strider Gold S Series 850W PSU

Strømforsyninger d.  10. januar. 2014, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 9519 gange.

Korrekturlæser: xt0m
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1099,00
Produkt udlånt af: SilverStone
DK distributør: n/a

Layout / Design


Selve strømforsyningen er en sort klods på 15 x 15 cm, med 8,6 cm i højden. Det er standardmål for en ATX strømforsyning, med undtagelse af dybden. De fleste strømforsyninger over 500 watt fylder typisk lidt mere end 15 cm, da der skal være plads til både en stor blæser og tilstrækkelig med kølefinner til elektronikken. Så det handler simpelthen om at konstruere sig ud af varmeproblemerne hvis man vil krympe pladsen.



Det har Silverstone så gjort. Der er naturligvis masser af 80+ Gold certificerede strømforsyninger på markedet, og du kan måske endda finde en med samme mål, men ikke en med modulære kabler og en effektopgivelse på 850 watt. Det er nydeligt lavet, og man er gået efter et neutralt udseende.



Vi piller låget af og kigger indenfor i elektronikken.



Blæseren er fra ADDA, en low-noise type. Jeg ved ikke så meget om denne model specifikt, men den er super lydsvag.


Kigger vi ned på printkortet kan vi se at konstruktionen er ultra kompakt.



Faktisk er den så kompakt at der mangler noget !?  Normalt når man kigger ned i en PSU vil man finde to rækker halvledere på hver sin køleprofil. Her er der kun een række, og den sidder på indgangen. Så hvad med udgangen ? Det forholder sig sådan at for at få plads til alle komponenterne, så har konstruktøren fundet ud af at placere halvlederne til udgangen på bagsiden af printet, og der er brugt termiske pads mellem disse og selve kabinettet for at kunne aflede varmen. Det er ret genialt lavet. Der er rigeligt med luft fra blæseren til stadig at kunne aflede varmen, men jeg må da indrømme at jeg undrede mig over hvor varm selve kassen var lige efter testen.




Der er brugt japanske elektrolytter i indgangen og flere steder i resten af konstruktionen, sammen med solid state kondensatorer, men desværre har der også sneget sig et par billige taiwanesere med. Det trækker lidt ned, men til gengæld er sikkerhedskredsløbene i indgangen på plads.

På næste side giver vi den noget at leve af, og en belastning der kan mærkes.