Test: Creative SoundBlaster Tactic3D Fury headset

Lyd d.  06. februar. 2014, skrevet af Monberg75 5 Kommentarer.  Vist: 9597 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Monberg75

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 415,00
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative

Test:

Spil:

  • Battlefield 4
  • Ghost Recon - Future Soldier.

Musik:

  • Rasmus Seebach - Sandstorm
  • Marie Key - Uden Forsvar
  • Burhan G - Mest Ondt

Jeg har foretaget testen på min egen computer og brugt headsettet fast de sidste par dage for at se hvordan det lyder med standard indstillingerne og hvordan komforten er på det. Jeg fandt det faktisk ret brugbart at man kan tage mikrofonen af. Og det at man kan bruge headsettet med sin mobil telefon til at lytte til musik på er også en ret smart feature, så skal man kun bruge et headset til det hele.

Spil:

I forbindelse med at bruge det til spil, lyder headsettet ret fint. Der er god dybde i bassen, dog mangler der en smule diskant med standard indstillingerne som gør at man kommer til at mangle lidt detalje i lyden. De heftige scener i begge spil kommer godt af vejen og man fornemmer godt de kraftige eksplosioner og skud. Selve den virtuelle surround del kan jeg desværre ikke høre i nogen af spillene, det kunne ellers have været lækkert at høre sine fjender omkring sig. Jeg testede også den såkaldte 'Scout Mode' som skulle fremhæve de svage lyde, ved at ændre lydbilledet og det kan være det gør det i nogen spil - jeg syntes bare ikke jeg kunne fornemme det i mine spil. Jeg prøvede ellers i nogle stille scener i spillene men uden held.

Musik:

Der er ingen tvivl om at hvis man kan lide musik med god bas og mindre diskant, så er dette headset rigtig godt. Som i spillene mangler der noget diskant hvilket er lidt ærgeligt da der kommer til at mangle noget af musikken. Specielt hi-hat og de små lyde i de stille passager forsvinder i bas og mellemtone. Lige de numre jeg har valgt at fokusere på her er jo i den ret stille ende hvad angår bas, og mere fokuseret på detaljerne i musikken og sangen, det viste sig desværre at være en lidt tam fornemmelse.

Voice:

I forbindelse med opkald og voice, har jeg testet produktet med Skype især for at test mikrofonen. Så et opkald til Skype's echo service med musik i baggrunden på skærmen skulle fortælle om støjreduktionen virkede som den skulle på dette headset. Indrømmet, så virkede det ok, men ikke så godt som jeg har hørt det på andre headsets. Om det skyldes at mikrofonen er rund, hvor de normalt er firkantede og har en for og bagside skal jeg ikke kunne sige, men en anelse dårligere støjreduktion har det ihvertfald.
Stemmeforvrængningen som softwaren tilbyder fik jeg også leget lidt med, den virker også nogenlunde, men giver en metallisk klang til stemmen hvilket jeg ikke kan tro er behageligt at lytte til i længere tid.

Specielle Features:

Som noget specielt har dette headset aftagelig mikrofon, der ydermere er super nem at justere, hvilket er ret lækkert. Headsettet skulle også have virtuel surround og sidst men ikke mindst kan dette headset sættes til mobile enheder, da det har samme stik. Det gør det ret brugbart i flere sammenhænge.

Komfort:

Komforten i headsettet er sådan set god nok, puderne er bløde, mikrofonen kan justeres lige som man har lyst og eventuelt pilles af hvis man ikke har brug for den i længere tid, det er jo ret lækkert.

Fejl og mangler:

Der er nogle få fejl og mangler jeg gerne vil påpege, som jeg har bemærket. I forbindelse med komforten, er puderne / kopperne for små, hvilket vil sige at puderne presser uden på ørene. Det betyder at når man som mig bruger briller, bliver man øm efter noget tid, det er knap så behageligt.
Så er der også mikrofonen som man jo kan tage af, hvilket principmæssigt er smart nok da den så ikke sidder i vejen, nu da den ikke kan glides op langs hovedbøjlen. Men det giver jo også den risiko at mikrofonen kan blive væk, eller skadet på anden måde, da den så skal ligge og flyde på bordet eller et andet sted.

 

På næste side kommer jeg med min konklusion.

Zero_x
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-02-2014 13:06:03
Svar/Indlæg:
306/54
Læs her før du køber!

Der er lige en lille ting man skal tage med, hvis man vil købe de her headset er at de beslag der holder ørekopperne på bøjlerne er meget svage (er det samme system på Rage udgaven og man kan let se skruerne på 1. billede på design gennemgangen) og man skal være ekstremt forsigtig under transport da de let knækker, der sidder blot en skrue ind i en plastring på max 3mm som ikke er over 0.75mm i tykkelsen, hvilket er underdimensioneret til ørekoppernes forholdsvis høje vægt. Har selv haft "fornøjelsen" af rage, som knækkede i begge sider på nøjagtigt samme sted. 😕

På grund af disse designproblemer, vil mit råd være at lede efter noget andet, med mindre det KUN skal bruges ved den stationære og IKKE transporteres rundt.


M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
08-02-2014 14:42:13
Svar/Indlæg:
2084/124
... Var jeg den eneste hvor hjernen automatisk fik det til
"Tactic 3D fury sex" 😳 😲

SBX, SEX, same same 😐


Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
08-02-2014 15:02:02
Svar/Indlæg:
1194/156
Hjernen er forunderlig 🙂


M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
08-02-2014 17:19:14
Svar/Indlæg:
2084/124

Hjernen er forunderlig 🙂

Monberg75 skrev d. 08-02-2014 15:02:02

Tolker jeg som at jeg ikke var eneste der snublede over den 🤣


McCleod
 
Superbruger
Tilføjet:
25-02-2014 15:37:24
Svar/Indlæg:
2470/41
Det kunne være rart at med en test af headsettet sammen med et godt Asus Xonar-kort.