Test: Jabra BIZ 2300 USB headset

Lyd d.  08. februar. 2014, skrevet af Monberg75 2 Kommentarer.  Vist: 7216 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Monberg75

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1000,00
Produkt udlånt af: Jabra
DK distributør: EET Danmark A/S

Test:

Jeg har testet dette fine headset over nogle dage, og jeg har ikke kun brugt det til det, det er beregnet til nemlig at tale i telefon, nej jeg har også brugt det til at spille med og lytte til musik med, og jeg må indrømme, at jeg er imponeret over hvor klar lyden leveres når man tænker på hvor små enheder der er tale om.

Selvfølgeligt er al omgivende lyd ikke lukket ude som med de store headset vi ellers tester som omslutter hele øret, men Jabra BIZ 2300 formår alligevel at levere varen på fortrolig vis. Dynamikken er så fin som man nu kan forvente det, diskanten er passende, og så vejer selve headsettet jo ingenting i forhold til de fleste andre headset vi tester, hvilket betyder, at man kan have det på i lang tid uden faktisk at ligge mærke til at det sidder på hovedet.

I forbindelse med min test af mikrofonen blev jeg ret imponeret. Jeg lavede nogle testopkald til Skype's echo service, hvor man kan ringe og optage sit opkald som så bliver afspillet bagefter. Først lavede jeg et opkald hvor der var stille i rummet, og optagelsen der kom retur var fin. Intet fnidder eller noget i talen, det var helt klart og tydeligt. Bagefter prøvede jeg med musik. Jeg satte min computer til at spille musik gennem højtalerne i skærmen for at teste hvor god støjreduktionen var, og jeg blev ærligt talt forbløffet. Optagelsen der blev genspillet var imponerende, talen var helt tydelig og musikken jeg havde afspillet ret højt fra min skærm var smidt i baggrunden af talen så man stort set ikke bemærkede den. Det var imponerende syntes jeg, så kan man virkeligt se at støjreduktionen i mikrofonen fungerer som den skal.

Fjernbetjeningen, som selvfølgeligt også blev brugt under mine test, fungerer bare som den skal, og det spiller rigtig godt sammen med softwaren. Man kan svare opkald, pause opkald og lægge på samt justere lydstyrken på den med grundindstillingerne. Der fremkommer tydelige lysringe omkring knapperne når de er aktiveret, det er slet ikke til at tage fejl af.
Ledningen fra headset til fjernbetjening er ret lang, hvilket er praktisk, så man kan sidde med den i hånden, selvom man har armene nede langs siden, så man ubesværet kan betjene sit headset med en hvis frihed for armene. Man kan også bare lægge den på bordet. Da den er ret tung og firkantet bliver den liggende stabilt. Alt i alt en rigtig god fjernbetjening med gode tydelige knapper som ydermere er mærket tydeligt op, så selv blinde eller meget svagtseende kan betjene den.

 

På sidste side kommer min konklusion.

knudknud3
 
Enthusiast
Tilføjet:
08-02-2014 10:18:37
Svar/Indlæg:
9/0
Sikkert et glimrende headset - blot en skam at linket til testen fra nyhedsbrevet ikke virker.


Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
08-02-2014 10:25:23
Svar/Indlæg:
1194/156
Nyheden linker ik til testen, men til kilden hvor jeg har informationerne fra. 🙂