Test: GAMDIAS HEPHAESTUS headset

Lyd d.  12. februar. 2014, skrevet af Monberg75 2 Kommentarer.  Vist: 15212 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Monberg75

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 667,00
Produkt udlånt af: Coferrodetail
DK distributør: Coferrodetail

Test:

Sammenlignet med: Sennheiser PC-350

Spil i test: Ghost Recon - Future Soldier / Need For Speed - Rivals / Battlefield 3
Musik i test: Rasmus Seebach / Malk De Koijn / Skrillex

I min test har jeg lyttet til musik og spillet et par forskellige spil.

 

Musik:
Her oplever man en god dynamik, diskanten er dog en smule fraværende i forhold til mit andet headset men alt i alt er selve musik oplevelsen rigtig fin.
I bla. Malk De Koijn musikken oplever man et godt slag i bassen, den rammer lækkert og præcist, specielt i deres opstart på sangene hvor beatet kører ligger man mærke til det.
I forbindelse med Skrillex som jo har en del diskant ligger man mærke til at musikken flader en smule ud og bliver en anelse ensartet det er lidt ærgeligt, da man derved mister en del detaljer i musikken.

Spil:
I spillene jeg har testet er der også fed dynamik. Igen gør det sig gældende med diskanten, hvilket desværre betyder man misser nogle, efter min mening, vigtige detaljer i lyden. Når det så er sagt så kan man jo tydeligt høre og ikke mindst mærke eksplosioner når man er i nærkamp i eksempelvis Battlefield eller Ghost Recon og man fornemmer næsten hver gang man kører galt eller rammer andre biler i Need For Speed, hvilket er en ret fed feature.

Virtuel surround:
Selve surround delen som dette headset ellers skulle understøtte kan jeg slet ikke høre. Jeg har prøvet at lytte efter det i spillene som jo skulle være noget af det bedste at teste den slags med og prøvet at finde nogle gode 3D lydtest på youtube, men i ingen af tilfældende har jeg fået særligt meget ud af funktionen.
det er lidt ærgeligt, for jeg havde ellers glædet mig til en god oplevelse på den front.

Komfort:
Headsettet sidder rigtig godt på hovedet og er dejligt behageligt. Der er umiddelbart ikke noget der strammer og da jeg ellers har et ret bredt hoved (i følge min optiker) er det dejligt at møde et headset der ikke strammer. I forbindelse med vægten så har jeg ikke lagt mærke til at de er i den tungere ende, men hvis man spiller i mange timer i træk, kunne jeg godt ofrestille mig det måske kunne blive et problem. Selve ørekoppernes drejeled er lidt løse i det, og da ørekopperne er i den tungere ende, skal man sørge for at holde headsettet med begge hænder eller i bøjlen når man tager det af, da man ellers kan risikere at skade det (Den kop man ikke holder i svinger ned og rammer bordet når man ville lægge dem)

 

Specielle features:
Headsettet har indbygget vibrator som understøtter bassen fint, man kan indstille den i 3 indstillinger på siden af fjernbetjeningen, enten fra, mellem eller kraftig vibration. Den skulle gøre eksplosioner bedre og mere fyldige, hvilket der slet ikke er nogen tvivl om at det gør, man kan mærke hver gang der sker noget kraftigt i spillene og det giver en god indlevelse i spil.
Også i forbindelse med musik, hvor vibratoren kører sammen med bassen har en ret god effekt, man kan mærke bassen, hvilket er noget helt nyt for mit vedkommende, ret lækkert når man hører noget god musik med slag i.

I forbindelse med de aluminiums profiler som de bruger til køling, så har jeg på intet tidspunkt under testen mærket de er blevet varme til trods for at jeg har kørt en times tid med fuld knald på hver gang. Det er en dyr bekostning på vægten, hvis de er sat i uden reel grund.

Til sidst er der fjernbetjeningen som ellers er ret fed, den er nem at komme til og farve indikeringen af om mikrofonen er tændt eller slukket fungerer også rigtig godt. Jeg undrede mig dog over at de har vendt den på hovedet, så når den hænger ned fra hovedet, så er volume + / - på hovedet, så når man skal skrue op, så skal man trykke på den nederste knap. Det krævede lige lidt tilvending.

 

På sidste side kommer jeg med min konklusion.

ek91
 
Overclocker
Tilføjet:
21-10-2014 21:15:34
Svar/Indlæg:
255/14
deres software er da vidst lidt "copy cat" efter Trust's gaming headset serie :)

Ligner utrolig meget den software jeg fik med til mit gamle GXT 26 :)

kunne godt fristes til at tro, at de havde kopiret et billigt brand - eks. TRUST - også ganske enkelt bare "pakket gaven ind i nyt papir"

men det må du #0 - være den rigtige til at svare på :)


Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
21-10-2014 21:53:49
Svar/Indlæg:
1194/156
Det siger du godt nok, men jeg har ikke nogen erfaring med Trust produkter, så jeg må lade dig være svar skyldig. Jeg har ingen anelse 🙂