Test: Scythe Kotetsu

Køling d.  10. februar. 2014, skrevet af Lyngze 1 Kommentarer.  Vist: 10180 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 398,00
Produkt udlånt af: Scythe
DK distributør: DCS

Layout / Design

 

Scythes Kotetsu køler er en køler udviklet til PC brugerne med et lidt smallere budget, uden at slække alt for meget på ydelsen. Køleren er en traditionel tower køler, dog er der "sparet" lidt hist og her, og antallet af heat pipes har blandt andet mærket dette, da der "kun" er 4 af disse kontra de 6 som der ofte ses ved luftkølere i dag. Køleren byder dog på et par andre interessante ting, som bl.a. Scythes H.P.M.S (Hyper Precision Mounting System) og det såkaldte "Narrow Fin" og M.A.P.S design.



Køleren har gør som sagt brug af "narrow fin" og M.A.P.S designet, hvilket gør at køleren bedre kan afgive varmen til den gennemstrømmende luft. Dette gør også, at køleren er velegnet til brug med blæsere som kører ved en lav hastighed, hvor der så også bliver flyttet mindre luft. Luften vil på grund af de temmelig store mellemrum mellem finnerne ikke blive bremset så meget som ellers, og køleren sikrer til stadighed en effektiv overførsel af varmen. Hvordan præcist dette kommer til at afspejle sig i temperaturen på CPU'en, får vi at se senere i testen.



Øverst på køleren har Scythe placeret en sort metalplade. Hvad dennes præcise funktion er, nævner Scythe ikke noget om, men umiddelbart virker det som om at den mest af alt er brugt som en form for udsmykning og måske stabilisering af køleren. I den anden ende finder vi den nikkelbelagte kobberkøleflade som gennemløbes af de 4 kobber heat pipes. Scythe har valgt at undlade at belægge de 4 heat pipes med nikkel fra køleblokken og op til de mange kølefinner. Dette giver et fedt spil mellem kobberfarven og de nikkelbelagte dele. Om man kan lide dette designvalg er selvfølgeligt op til en selv.


       


Som det før er nævnt, er køleren udstyret med Scythes egen Glidestream 120 PWM blæser som igennem en del år efterhånden har været et af Scythes kendte produkter. Blæseren er som navnet siger med PWM styring og tillader at blæserens hastighed kan varieres fra 600 til 2000 RPM. Blæseren er desuden udstyret med specielle blæserblade som holder luftmodstanden til et minimum grundet de specielle riller i bladene. 


 

På næste side ser vi på kølerens ydelse når vi sætter den på prøve.

VojenZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-02-2014 08:58:16
Svar/Indlæg:
331/7
Fornuftig køler. Men til de 400 kr, er den dyr, især hvis den skal konkurrere med Evo 212. Men som du skriver falder prisen nok.