Software og test
CAT har valgt at bruge mobiloperativsystemet Nucleus til B100. Det fungerer i opsætning og brug meget lig Symbian, som man finder i tilsvarende Nokia telefoner. Altså vil man hurtigt føle sig hjemme, hvis man før smartphonens æra har haft (eller stadig har) en mobiltelefon.
Der er en enkelt hovedskærm, hvor tid og notifikationer som ulæste beskeder og ubesvarede opkald fremgår.
Menuen består af 12 ikoner opstillet i 3 kolonner og 4 rækkers dybde. De enkelte funktioner, såsom SMS, håndteres præcis som menuen med navigationstasterne, men ud over det, er der ikke nogle muligheder for at lave de store ændringer i telefonens opførsel. De eneste muligheder for at tilpasse telefonen til brugeren er at skifte baggrundsbilledet, eller skifte til en anden ringetone.
Ringetonerne i sig selv er et helt kapitel værd. Næsten alle lyde er består af, eller er inspireret af, maskinlyde. dvs. lyde fra horn, motor, bakalarm m.m. En fed detalje, der kan hive legebarnet frem.
Som det ses understøttes Google Maps. Desværre er det bare et link til browserudgaven, som jeg desværre aldrig fik til at fungere korrekt. Ud over Google Maps understøttes også diverse Java spil. Browseren er Opera, men funktionaliteten er begrænset af telefonens hardware og tastaturet.
Selve softwaren er meget brugervenlig, og det bliver sandsynligvis ikke mere simpelt end dette meget gennemtestede layout, som kan navigeres i blinde med tilstrækkelig træning.
Desværre er skærmen ikke specielt god, hvilket kommer til udtryk i form af dårlige betragtningsvinkler. Hvis man f.eks. prøver at tage billeder af en genstand der befinder sig over eller under hovedhøjde, og dermed har telefonen et godt stykke fra øjnene, kan det være svært at se hvad der er på skærmen.
Kamera
Kameraet er på 3 MP. Ikke imponerende for en featurephone, men det er naturligvis heller ikke selling point for denne telefon.
Som det ses, så er billigkvaliteten acceptabel, men erstatter nok kun det dedikerede kamera for de færreste.
Batterilevetiden var virkelig imponerende – set med en smartphonebrugers øjne. Jeg formåede faktisk aldrig at få drænet den helt, inden de gamle vaner tog over, og laderen blev sluttet til.