Test: OXX Digital's Classic V internetradio

Lyd d.  11. marts. 2014, skrevet af Monberg75 0 Kommentarer.  Vist: 10628 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Monberg75

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 749,00
Produkt udlånt af: BOYNQ
DK distributør: BOYNQ

Test:

Vi har (Kæresten og jeg) brugt denne radio dagligt i køkkenet, hvor den har stået til test, og vi er blevet ret glade for den. Den har massere kanaler at vælge imellem og den spiller ret godt.

Selve FM antennen og modtagelsen vil jeg ikke berøre, for når man først har prøvet internet radio delen er man solgt. Det er helt klart her denne radio har sin fordel.

Funktioner:
Radioen har Dansk menu hvilket jeg rigtig godt kan lide, det viser lidt om at den også er tænkt til det danske marked.

Selve opstart af radioen og modtagelse af internet kanaler går som en drøm, vi har brugt den på vores Wi-Fi forbindelse og her starter man bare radioen op, får den til at søge efter netværk og forbinder så lige som man plejer med en normal computer eller mobiltelefon. Det fungerer lige til og der er en hurtig-start guide man kan følge for at starte op.

Forklaring af knapperne:

Flere af knapperne har dobbelt funktioner i forbindelse med media afspilleren. Denne radio kan nemlig også streame de mest normale formater fra netværket hvilket også er ret fedt, hvis man nu har en god samling af lydfiler på netværket. Men heldigvis er der lavet en fin oversigt over funktionerne i vejledningen så man lige kan lære det hvis der er noget man er i tvivl om.

Man kan godt blive lidt overvældet over alle de kanaler der er at vælge imellem på denne radio, men de har altså gjort det nemt for brugeren at spore sig ind på hvad man gerne vil høre.
Der er mulighed for at vælge land, og derefter vælge fremhævede stationer, altså de mest populære, eller man kan vælge genre osv.
Man kan også bare generelt vælge genre, så tager den alle stationer i hele verden med den pågældende genre.

Ydermere har radioen mulighed for at du tilføjer dine egne kanaler og ligger nogle kanaler ind i en liste med fortrukne, alt dette foregår via. en hjemmeside som også er på dansk, der skal man registrere sin radio for at kunne bruge disse ekstra funktioner.

Som en lidt alternativ funktion kan man bruge radioen som vækkeur, der er mulighed for at sætte op til 2 forskellige alarmer ind i radioen, og den kan vække enten ved buzzer, internet radio eller fm radio. Man snoozer ved at trykke på den store drejeknap eller slår alarmen fra ved at tænde radioen.
Der er også mulighed for sleep timer, så man kan sætte radioen til selv at slukke efter et stykke tid.

Lyden:
Selve lyden er ellers fin i denne radio, dog mangler der lidt detalje og diskant. Der er desværre ikke nogen equalizer funktion, så man kan ikke justere lyden. Det er nok en af de få savn der er ved denne radio.
I forbindelse med lydstyrken er den fint tilpasset, det er et af de få produkter jeg har prøvet, hvor man IKKE kan få det til at forvrænge og lyde dårligt. Denne radio har fået afstemt forstærkeren til højtaleren og det er lige meget om det er MP3 filer eller om det er internet radio, mobilen på AUX, intet af det forvrænger på nogen måde, og lyder fint selvom man skruer helt op.

FM Radio:
Jeg ved ikke lige hvorfor der er valgt FM radio i denne model, for ville man høre FM radio så havde man nok ikke købt en model der kunne streame fra internet og lokalnet. En meget overflødig funktion efter min mening, som ydermere giver MEGET dårligere lyd end med internet / lydfiler.

Internetradio:
Vi har lyttet til radio fra bla. Camaroon og Gospel fra tyskland samt Hitradio fra Danmark.

Menuen er super nem at finde rundt i på radioen, ved hjælp af drejeknappen som man kan trykke på også, navigerer man let igennem menuen frem til det ønskede musik. Altsammen går som en leg og man finder hurtigt den ønskede kanal eller den ønskede kategori hvor man så vælger en kanal.

Media afspiller:
Her er der lyttet til lidt forskelligt musik, vi har nogle yndlings kunstnere her i huset som vi gerne lytter til. Det spænder fra Marie Key til Dan Reed som er vidt forskellige genrer.
Selve brug af media afspilleren er lige til. Man skifter over til den på 'Mode' knappen hvorefter man igen navigerer sig frem til det delte bibliotek eller den delte fil. Man vælger den mappe/fil man gerne vil høre, og den henter og begynder at spille.
Har man computer eller NAS på netværket, er der fin vejledning om hvordan man deler filerne i brugervejledningen.

Savn & Mangler:
Det eneste jeg mangler på denne radio for at den ville være perfekt, ville være at man kunne streame til den fra sin computer. Nogen gange er det bare nemmere at finde ting på en computer frem for et drejejul med lille display.
Og så er der lige lyden der lyder en smule indeklemt med den manglende diskant, det ville have åbnet MEGET mere op for lydbilledet hvis der havde været mere diskant, eller eventuelt en equalizer funktion hvor man kunne vælge indstillingerne for lyden.

 

 

På sidste side kommer min konklusion.