Bundkort, AMD d. 28. marts. 2014, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer. Vist: 19034 gange.
Testmaskinen består af :
Bundkort: Gigabyte F2A88XN-WIFI
CPU: AMD A10-6800K
Grafikkort: AMD HD 7770
RAM: AMD RADEON MEMORY 1866 Mhz 2x4GB
PSU: Chieftech Ntro 650 Watt
SSD: Kingston SSDnow 300 V
Køling: Antec H2O 920 v4 - sponseret af ANTEC:
http://www.antec.com/product.php?Per=144
Som referencer har jeg taget målinger fra Gigabyte G1.Sniper A88X og Asrock FM2A88X+ killer bundkortene som vi tidligere har testet. Derudover er det samme hardware der er brugt til testene.
Programmer:
3DMark (2013)
Basemark CL
Cinebench R15
CrystalDiskmark 3.0.3
PCMark 8
MaxxMEM
Wprime
3DMark (2013)
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
I de tre ret krævende tests i programmet 3DMark klarer Gigabyte F2A88XN-WIFI sig faktisk særdeles godt og er for det meste ikke meget efter storebroderen G1.Sniper.
Basemark CL
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar, til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.
I denne test som også er ret krævende på OpenCL ligger de tre testede kort næsten ens og igen er det kun marginaler der skiller dem. Mmen nu er det testede bundkort jo heller ikke decideret bygget til Gaming som de 2 andre bundkort og derfor falder det måske en smule bagud.
Cinebench R15
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.
Cinebench kan virkelig trække tænder ud på bundkortene med sine tests på både CPU og GPU med OpenGL på grafikdelen. Her klarer Gigabyte kortet sig faktisk ovenud godt, faktisk bedre end ASRocks gamer bundkort.
CrystalDiskMark 3.0.3 x64
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets Sata stik så ydelsen vil variere lidt da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chip sæt på alle bundkortene.
Her i denne test klarer Gigabyte bundkortet sig faktisk ret imponerende og ligger ikke langt fra storebroderen G1 Sniper også fra Gigabyte. Til gengæld trækker Asrock kortet godt fra dem begge i 4,1 Ghz testen på sekventiel læs og 512K læs. Gigabyte kortene har det gennerelt skidt med de små 4K blokke både på læs og skriv siden. Langt bedre går det i de følgende læse og skrivetests, hvor dette Gigabytekortet følger fint med ved de 4,1 GHZ og til gengæld vindes der ikke rigtigt noget her ved overclock på APUen. Det er minimalt hvad der kan vindes her af ydelse.
PCMark 8
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system. Hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".
Gennem hele denne test er tendensen klar for Gigabyte F2A88XN-WIFI. Det ligger på linje med eller en smule under de bundkort som der testes mod. Det synes jeg egentlig er ret godt klaret, da gamer bundkortene generelt er en del dyrere en det lille m-ITX som testes her. Også her er det minimalt hvad der kan hentes ved overclock, men en smule mere giver det dog generelt hele vejen igennem de forskellige tests.
MaxMEM
Tester ydelsen på de isatte RAM ved først at måle på ren kopiering, dernæst læs og skriv, og til sidst afsluttes testen med en latency måling.
I denne test bør der i princippet ikke være den store forskel eftersom RAM kontrolleren er indbygget i APU'en. Alligevel ser vi her en ganske fin ydelse i alle tests kun overgået af Asrock i memory skriv testen.
Wprime
WPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.
I Wprime testen ligger Gigabyte ganske fint og overgår endda G1 Sniper med et mule hår både på 4,1 Ghz og 4,8 Ghz. Mærkeligt nok ser det ud til at der ikke er noget at hente her ved overclock, tværtimod falder ydelsen for alle kortene ved OC.
På næste side kommer så konklusionen.
Anmeld
Information