Test: Rollei Actioncam S-50 Wifi Standard Edition

Foto d.  12. maj. 2014, skrevet af unnamet 9 Kommentarer.  Vist: 14475 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: unnamet
Oversættelse: unnamet

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1539,00
Produkt udlånt af: Rollei
DK distributør: Coferrodetail

Test

 

Testen af dette kamera er lavet som en meget subjektiv test, hvor kameraet er sammenlignet med et GoPro Hero 3 Black Edition på videosiden, samt et Canon 550D også på billede siden. 

 

Video test:

Testen af video funktionerne af kameraet er jo nok det mest interessante da det er hvad kameraet nok hovedsageligt vil blive brugt til.  Testen er lavet ved at kameret er monteret i sit hus og derefter spændt på min motorcykel. Jeg har så kørt en tur med kameraet tændt og igang med at optage video.

Videoen er optaget i kameraets maksimale opløsning, hvilket vil sige en opløsning på 1080p i 30fps. 
 

Test af Rollei kameraet. Videoen er optaget i 1080p/30fps, altså den højeste og hurtigste opløsning kameraet klare.

 

For at have noget at sammenligne med har jeg lavet den samme test med min GoPro kamera. Der er videoen dog optaget i 1080p ved 60fps, da det er kameraets maksimal opløsning, i 1080p vel og mærke. Jeg har valgt at optage videoen med dette kamera i 60fps da det bla er det man betaler for så derfor vil jeg finde ud af om det giver noget til videoen.


Test af GoPro Hero 3 Black Edition. Videoen er optaget i 1080p/60fps.

 

Når man ser på de to videoer kan jeg personligt ikke se den store forskel på dem. Dermed ikke sagt at den højere billedehastighed på GoPro'et ikke er en god ting. Hvis man vil lege med slowmotion så får man nogen meget federe effekter ved at have højere billedehastighed.

 

Billede test:

Ud over at optage video kan kameraet også tage billeder. Kameraet kan tage nogle sjove billeder, da det kan placeres alle mulige steder, samtidig med at det er super vidvinklet. Det medfører dog også at kanten af billedet er meget forvreddet.

I denne test har jeg taget to billeder, et i fuld dagslys samt et i skygge med tre forskellige kameraer. Et GoPro Hero 3 Black Edition, et Canon 550D samt Rollei Actioncam S-50.

Det første billede i rækken er taget med Rollei kameraet, så kommer billedet fra GoPro kameraet og sidst Canon kameraet. Som man kan se på de første tre billeder er de taget i fuld dagslys.

Billedet taget med Rollei kameraet er det mørkeste i testen, så kommer GoProet og sidst med det lyseste billede er Canon kameraet. Det er faktisk ganske sjov da de to aktion kamera har begge en blænde på f2.8, hvor Canon kameraet's billede et taget ved f3.5. Det betyder at der er brugt forskellig lukke tid på de to kamera. Lidt sjov da billederne er taget med 1 min forskel. I denne test synes jeg dog at GoPro'et giver det bedste billede.

 

 

Rækkefølgen af billeder gør sig også gældende her, først Rollei så GoPro og sidst Canon. Igen ser vi at Rollei er mørkest, hvor Canon er lysest. Ud over at Rollei leverer det mørkeste billede er det også det med mest støj, hvilket kan betyde at der er brugt høj iso for at kunne fange nok lys til billedet. Her kan man virkelig se at der er forskel på de to aktion kameraer hvor GoPro leverer det langt bedste billede af de to. 

 

 

Brugs test:

En sidste og meget vigtig test er hvordan kameraene fungerer i brug. Rent praktisk kan man mene at det er super smart med en skærm på Rollei kameraet. Men jeg er dog kommet frem til at det er yders sjældent at man kan bruge det rent praktisk. Enten er kameraet monteret så man ikke kan se den ellers står kameraet den forkerte vej. Faktisk synes jeg ideen om at bruge sin telefon som søger er langt bedre og derfor er det ikke noget kæmpe plus for Rollei at have en indbygget LCD skærm.

Faktisk kan jeg bedre lide den måde GoPro har gjort det på hvor der er en lille skærm der vender samme ved som objektivet. Så kan man se skærmen mens man sætter kameraet op og laver indstillinger. 

Men tilbage til det med at bruge sin telefon som søger, det virker virkelig godt på mit GoPro, man tænder kameraet og søger efter Wi-Fi signalet fra kameraet og trykker connect. Så kan man bruge den medfølgende app til at styrer alt på kameraet. Super hurtigt og nemt.
På Rollei kameraet derimod er det meget forskelligt om min telefon kan finde det Wi-Fi den laver. Tit skal man vente 5 min før at det bliver fundet, det er bare ikke godt nok. Når det så er fundet skal man til at finde ud af hvad koden er... Det står i manualen selvfølgelig. Men man skal lede efter det. I min verden er det lidt en fallit erklæring at man skal kigge i en manual for at få noget så simpelt som et kamera med 5 knapper til at virke. 

En af de vigtigste ting med sådan et kamera er batteri levetiden. Der følger to batterier med til kameraet hvilket er ganske smart, hvis der havde været en lader med så man kunne lade batteriet op uden at det skulle i kameraet. Når det er sagt holder de nu ganske godt på batteriet, jeg fandt at deres oplyste 60/85 min. er lige at love lidt for meget. Jeg har haft kameraet igang i 30 min., hvor LCD'en er blevet brugt en gang i mellem og der var kameraet næsten dødt. Så ikke helt dårligt. 

 

Se med på næste side hvor jeg samler trådene.

 


EasterKanin
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2014 08:24:48
Svar/Indlæg:
4337/121
Top dårlig stil at køre for hurtigt på offentlig vej 😉

Man kunne næsten håbe på at dette ville ske en dag http://youtu.be/Ipr19PLS1Kw

Det er en ommer med de videoer :yes:

Ellers er det en fin test 🙂


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2014 10:19:17
Svar/Indlæg:
23132/740
Det var dog en tåbelig billedkvalitet. Selv prisen taget i betragtning 😐


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
12-05-2014 10:31:53
Svar/Indlæg:
5258/240
#2

Som i billederne eller videoen?

Hvis nogen ønsker kan jeg godt dele billederne så de ikke er skaleret som de bliver igennem vores CMS



NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2014 11:23:40
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #3

Videoerne. Det er da nærmest direkte elendig billedkvalitet. Du har ikke tilfældigvis nogle optagelser, hvor der ikke er så meget bevægelse - eller kameraet måske endda bare står stille.

Der er jo masser af lys, og selv med den lange lukketid, burde kvaliteten være bedre. Det foranlediger mig til at tro, at der er tale om voldsom kompression af videoen.

Det er jo næsten ubrugeligt, det kameraet leverer i dit eksempel.


dani_boy
 
Superbruger
Tilføjet:
12-05-2014 11:42:51
Svar/Indlæg:
39/1
#4 dumt spørgsmål, men du har husket at smide afspilleren på 1080p ikke? ellers ligner det nemlig lort


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
12-05-2014 11:59:13
Svar/Indlæg:
5258/240
#4

Jeg prøver lige at lægge en video op via peecee hvor der bliver holdt lidt mere stille. Men jeg vil sige at youtube får videoen til at se grimmere ud end den er, måske jeg ikke er 100 meter mester i at lægger videoer på youtube 😳


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2014 12:18:57
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #5

Det har ikke noget at gøre med videoens opløsning.

-> #6

Du holder stille omkring 2:50-3:00, i videoen, men det er ikke det jeg mener.

Det jeg mener er, eks. en optagelse, hvor kameraet bare har været på stativ eller stået på et bord. Jeg antager, at der stadigvæk vil være rystelser, fra motorcyklen, selvom du holder stille.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af NoNig d. 12-05-2014 12:21:23.


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
12-05-2014 13:10:26
Svar/Indlæg:
5258/240
#7

Ja men jeg sad lige og sammenlignede mine lokale videoer med dem fra youtube, og der er ret meget forskel synes jeg.

Men jeg har ikke nogen video fra et stativ. Kun hvor den sidder på motorcyklen som holder stille og ikke er tændt.

Men ja det er ikke super skarpt.


riska
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2014 19:07:59
Svar/Indlæg:
7241/274
Youtube komprimere videoerne en del