Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2318,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: MMD

Test



 

Testmaskinen består af :
ASUS Z97-WS BIOS 1204
Intel Core i7 4770K-processor
AMD R9 295X2 grafikkort
16 GB Corsair Vengeance PRO 2400 MHz (10-12-12-31)



 


Enermax Revolution87 750 watt strømforsyning
Samsung 840 Pro 256 GB SSD
Microsoft Windows 7 Professional x64

Køling:
Processoren er kølet af en Antec Kühler H20 920 V4.
 


 

Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/product.php?Per=144

 

Programmer:
3Dmark
BasemarkCL
Cinebench R15
CrystalDiskMark
Maxxmem2
PCmark8
wPrime

Efter vi har fået skiftet grafikkort er det lidt tyndt med sammenligningsmateriale, så jeg har brugt hvad vi har: ASRock Z97X Killer og ASRock H97 Killer.

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.

ASUS kortet lægger sig i bunden i Ice Storm, men i toppen i Cloud Gate. Og i Fire Strike ser det meget lige ud.

 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.

Her ser vi lidt blandede resultater, men kigger vi kun på den totale score ender ASUS kortet i bunden.

 

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.

I OpenGL ser det rigtig godt ud for ASUS kortet, men lægger sig lavt sammenlignet med ASRock's Z97 kort i CPU kategorien.

 

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.

Her ser det rigtig godt ud for ASUS kortet både i læsning og skrivning.

 

Maxxmen2:
Tester ydelsen på de isatte RAM ved først at måle på ren kopiering, dernæst læs og skriv, og til sidst afsluttes testen med en forsinkelsesmåling.

H97 kortet understøtter kun 1600MHz RAM hvorfor vi ser det være en smule bagud. Det står dog meget lige mellem de to Z97 bundkort.

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".

Her står det meget lige med en lille fordel til ASUS bundkortet.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.

Her ser det desværre ikke helt så godt ud for ASUS bundkortet.