Test: Gigabyte Geforce 6800 GT

Grafikkort, NVIDIA  d.  01. december. 2005, skrevet af Stensgaard 2 Kommentarer.  Vist: 8728 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.Gigabyte.com.tw
Produktet distribueres i DK af: http://www.Conta.dk
Link til producentens website: http://www.Gigabyte.com.tw

Overclocking



Det interessante i denne test er ikke så meget, hvor godt et Geforce 6800GT yder. Det interessante er, om der er noget at komme efter med Gigabytes specielle udformning af dette kort.

Da jeg satte kortet i maskinen og startede op, fandt jeg i hvert fald ud af, at køleren ikke er helt ubrugelig. Blæseren larmer ikke nævneværdigt, og heatpipes'ene bliver godt varme, så forbindelsen mellem køler og chip lader til at være i orden. So far so good.

Da jeg så kommer ind i Windows og skal til at teste og overclocke, kører jeg først Coolbits, så jeg kan indstille clockhastigheden i driveren. Men til min skuffelse viser det sig, at jeg ikke kan finde nogen temperatur på kortet, heller ikke i Rivatuner. På driver-cd'en ligger et program fra Gigabyte til overclocking og tweaking, V-Tuner II Plus, og efter at have installeret det, finder jeg ud af, at det åbenbart er det eneste sted, jeg kan aflæse temperaturen på kortet. Men mere om V-Tuner senere...

Ved standard hastighed kommer kortet op på ca. 75 grader Celcius under load i et lukket kabinet med et almindeligt airflow. Så selvom køleren ser fin ud, hører den åbenbart ikke til blandt de mest effektive. Det giver selvfølgelig ikke de store forhåbninger om et vellykket overclock, men det skulle da prøves alligevel. Ved at indstille frekvenserne i driveren kommer kortet uden problemer op på samme hastighed som et 6800 Ultra, det vil sige 400 Mhz på core og 1100 Mhz på memory - det resulterer i en load-temperatur på ca. 80 grader, stadig i et lukket kabinet. Før videre overclocking valgte jeg at åbne kabinettet, og herefter lykkedes det mig at komme lidt højere, 416 Mhz core, 1113 Mhz memory, stadig med en temperatur på ca. 80 grader. Herefter lykkedes det mig ikke at komme højere, men med de temperaturer ville jeg heller ikke bryde mig om det.



Testens data



Testmaskine:
  • Processor: AMD Athlon XP 2500+ Barton @ 2200 Mhz
  • Bundkort: Epox 8RDA3+
  • RAM: 2x256 MB Dane-Elec PC3200
  • OS: Windows XP Professional SP2
  • Driver: Forceware 78.01

    Testprogrammer:
  • 3DMark 2001 SE build 3.3.0
  • 3DMark 03 build 3.6.0
  • 3DMark 05 build 1.2.0
    Jeg har ikke testet kortet i nogen spildemoer, primært fordi de spil, som kunne udnytte et kraftigt kort som dette, ville være begrænset af den lidt svage testmaskine, og så ville der ikke være den store forskel at se på de forskellige clock-frekvenser.







    Der er lidt at hente ved at overclocke kortet, men som sagt går det også ud over den i forvejen høje temperatur. Som man kan se, er forskellen mindst i 3DMark 2001, netop fordi den er afhængig af hele systemet, mens 03 og 05 i højere grad tester grafikkortet alene, og dermed er bedre til at teste nyere grafikkort. 3DMark 2001 er efterhånden ret forældet, og det er jo også derfor, det er nødvendigt med jævne mellemrum at udvikle nye benchmark-programmer, hvis de skal fortælle noget brugbart om den nyeste hardware.



    V-Tuner 2 Plus:





    Gigabytes medfølgende program til overclocking gav mig ikke meget hjælp, bortset fra, at det var det eneste sted, jeg kunne aflæse temperaturen. Da jeg havde installeret den nyeste officielle Forceware og V-Tuner, kunne jeg ikke bruge V-Tuner til at indstiller frekvenserne med - den kunne ikke finde ud af driveren. Det lykkedes, da jeg i stedet installerede den noget ældre Forceware, som fulgte med på cd'en, version 61.76, og jeg kunne herefter bruge V-Tuner til at opnå samme overclock som med Coolbits. Men med den ældre driver gav det væsentlig dårligere ydelse i 3DMark 05 - 3920 point (mod 5349 med Forceware 78.01).

    Hvis V-tuner skal kunne bruges til noget, skulle det selvfølgelig understøtte nogle væsentlig nyere drivere. Jeg har tjekket Gigabytes hjemmeside, og her kan man da også downloade den nyeste udgave af V-Tuner 2 Plus, men det er desværre ikke en nyere udgave end den medfølgende, og det løser dermed ikke nogen problemer
  • DTU_XaVier
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    01-12-2005 13:04:16
    Svar/Indlæg:
    2786/120
    Nej, den køler er bestemt ikke imponernede... Jeg kan nå samme clocks med nVidia stock-køler, i et lukket kabinet... :l
    Og det program.. tsk tsk... :00

    Rigtig god test, dog ville jeg egentlig gerne have set nogle real-life tests, da jeg tror der er mange, der sidder med en processor som din, der måske gerne vil have et 6800GT/GS, og så kunne de se, hvordan kortet yder på sådan et system?? ;)

    MVH.
    Toke :)



    Stensgaard
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    02-12-2005 06:18:39
    Svar/Indlæg:
    2620/327
    Ja, jeg beklager også de lidt mangelfulde tests - det var min første artikel, og jeg havde ikke tiden til at sætte mig ind i, hvordan jeg fik udført de spil-tests. Og så havde jeg heller ikke noget ordentligt kort at sammenligne med - jeg kører selv med et 6200A.

    Undskyldninger, undskyldninger, undskyldninger...:r Anyway, jeg lover, at jeg gør det grundigere næste gang :)