Test: MSI Nightblade

Komplet System d.  19. maj. 2014, skrevet af unnamet 5 Kommentarer.  Vist: 14202 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3949,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

Med bare 16 liter at gøre godt med er det ikke meget maskine vi har fået mellem hænderne. Selvom det er en lille maskine er der ikke gået på kompromis med komponenterne inde  i den. For at dette kan lade sig gøre er det nødvendigt at der bliver lavet et godt design, hvilket er hvad vi skal kigge på nu, hvilke geni streger MSI har lavet for at få det hele til at spille sammen. For at sige lidt generelt om maskinen så er den super solidt bygget. Kabinettet er bygget i aluminium, men det er virkelig holdbart. Benet i bunden tjener to formål, et at løfte kabinettet's bund så grafikkortet kan få luft og to et bære håndtag så maskinen er til at tage med til lan.

 

 

Hvis man ser maskinen fra denne vinkel kan man se at der på fronten er to knapper, lyd stik og fire USB stik samt et drev slot. Den første knap til højre på billedet er tænd/sluk knappen. Dernæst følger en OC knap som aktiverer MSI's automatiske overclockings funktion "OC Genie", denne funktion overclocker CPUen med op til 15%. Efter denne knap kommer der et mikrofon og hovedtelefon stik. Sidst er der fire USB porte, to USB2.0 og to USB3.0. Den maskine vi har testet kom desuden også med et slot-in dvd drev. Selve fronten er lavet i børsted aluminium som tager sig rigtig godt ud. På siden ses et gitter, hvor der bagved gemmer sig en blæser, mere om den samt gitteret i toppen senere.

 

 

 

På den modsatte side finder vi igen et gitter med en blæser monteret bagved samt en staffering af MSI's logo drage. Jeg synes at den er fint afbalanceret, den gør ikke maskinen alt for konfirmand agtig. Blæseren er en 120mm som sørger for at give lidt ekstra luft til den trængte CPU og GPU.

 

 

Hvis vi ser på bagsiden af kabinettet ser vi at der er et strømstik i toppen, et I/O panel, bagsiden af grafikkortet samt en 80mm blæser. Siderne kan tage af ved bare at fjerne de fire fingerskruer man kan se her bag fra. Ud over at holde siderne kan skruerne også holde til at man stiller kabinettet på højkant på dem evt under transport, men også under brug. 

 

 

På dette billede har jeg pillet siderne af. VI starter med at kigge på venstre side af kabinettet, set forfra. Det første man møder er en stor plastik plade med en 120mm monteret. Denne plade er ekstra udstyr som MSI anbefaler hvis man skal bruge et 290x grafikkort i maskinen. Bagved blæseren kan man se den køler der bliver brugt til at køle CPU'en. Som man kan se er der ikke nogen blæser sat direkte på tårnet, så den eneste luft der kommer forbi den, er det luft 80mm blæseren i bagenden kan suge. Oppe mod fronten kan man se et slot-in drev og halvdelen af den 3.5" disk der er plads til. I toppen lige over CPU køleren kan man lige ane to pladser til 2.5" drev. Den ene holder et printkort til to mSATA drev som jeg lige kommer tilbage til.

 

 

Hvis vi ser på den anden side kan man se et støvfiler samt et hul i bagpladen. Hullet er ikke nogen ny opfindelse mere men stadig ganske smart, da det sikre men adgang til at monterer og afmonterer CPU køleren uden at skulle have bundkortet ud af maskinen. Men bag ved støvfilteret som var det man kunne ane på første billede gemmer sig PSU'en. Den suger luft ind igennem filteret og blæser det ud i toppen vil de huller man kan se der. Strømforsyningen er en standard ATX psu, dog med forkortede kabler. 

 

 

På dette billede kan man lige ane grafikkortet i bunden af maskinen. Derud over har jeg taget de to mSATA diske ud samt deres holder. Som man kan se er det monteret i en holder der ikke er større end en 2.5" disk, ganske smart.

 

 

Hvis man kigger på bunden af maskinen funder vi endnu et støv filter, under det finder vi grafikkortet, som vha denne opbygning kan få masser af luft. 

 

Kig med på næste side hvor maskinen bliver startet op.

VojenZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-05-2014 16:41:17
Svar/Indlæg:
331/7
Så det koster 4000 kr. for kabinet, psu og bundkort?


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-05-2014 16:45:02
Svar/Indlæg:
5258/240
Ja 🙂


Gamer_Kate
 
Nørd
Tilføjet:
22-05-2014 11:34:01
Svar/Indlæg:
304/3
Fin test, men designet synes jeg ikke er specielt fedt 😕
Ville hellere have haft håndtaget ovenpå kabinettet bagerst 😛
Er ikke sikker, men er det ikke noget med den lyser rødt ved håndtaget, når den er tændt?
Hvis ja, så er den altså et no go for mig. Rød lys nej tak. Blå, grøn eller mere neutralt, hvid, ville passe bedre, men nu er smag heldigvis forskelligt. For ellers ville det godt nok være kedeligt 🤣 😛


sammo
 
Superbruger
Tilføjet:
23-05-2014 19:49:46
Svar/Indlæg:
54/5
Æv!!!!! jeg kigge lige din test meget hurtigt igennem og fik opfattelsen af at det var små 4000kr. for følgende konfiguration:

CPU: Intel i7-4770K
Graphics: R9 290x GAMING
Memory: 2 x Avexir 4GB
SSD: 2 x Plextor mSATA 128GB (i Super Raid)
HDD: 1 x Western Digital 1TB 7200rpm
OS: Windows 8.1
ODD: Standard SuperMulti


HAHA!!! LOL!
Ellers en nice nok konfiguration ;)


Gamer_Kate
 
Nørd
Tilføjet:
24-05-2014 20:01:42
Svar/Indlæg:
304/3
#4 Ja jeg tænkte også: Det var da sørme billigt for den lille monstrøse pc med de specs.
Hvis den havde de specs til 4.000 kr., ville det være for vildt 😛 🤣

Men blev taget på sengen 😕