Layout / Design
Det ser ud til at Gigabyte har skiftet farvetema fra grøn til rød, hvilket klæder bundkortet ganske godt.
Bundkortet har fået en enorm køler. Dette er sikkert for at give plads til vandkanalerne, da denne køler også kan fungere som en vandblok. Det kan godt være lidt svært at komme til, specielt hvis man har en køler der kræver sine egne bøjler omkring soklen.
Oppe i højre hjørne ser vi en startknap, en reset knap og en BIOS reset knap der gør livet let for folk som ikke bruger kortet i et kabinet. Det er også muligt at bruge et multimeter til at udmåle præcise spændinger til forskellige komponenter på bundkortet.
Lidt længere nede i højre side finder vi et SATA strømstik. Dette leverer ekstra strøm til PCIe portene. Bag ved dette strømstik ser vi en USB 3.0 port til fronten af kabinettet.
Endnu længere nede i højre side finder vi SATA portene. De første 4 porte kører igennem to Marvell 88SE9172 controllere og kører med en hastighed på 6 Gb/s. De næste 4 kører igennem chipsettet, også med en hastighed på 6 Gb/s. Herefter ser vi noget nyt. Dette er en SATA Express port, som bruger PCIe baner til kommunikation. Porten kører med en hastighed på 10 Gb/s. De sidste 2 porte kører også igennem chipsettet med en hastighed på 6 Gb/s.
PCIe portene er designet ud fra en ting; 4-way SLi/CrossFire. Dette er muligt med en PLX PEX8747 chip der leverer ekstra PCIe baner til bundkortet. Imellem hver PCIe x16 port ser vi en PCIe x1 port til eventuelle ekstra udvidelsesporte såsom det medfølgende WiFi modul. Benytter man sig af 4 grafikkort vil der dog ikke være plads til WiFi modulet.
Lyddelen er lavet som vi kender den fra Gigabyte's tidligere Gaming serie. Det er muligt at skifte OP AMP ud med en anden, hvis man ikke kan lide lyden fra denne. Standard kommer kortet med en OPA2134PA OP AMP. Gigabyte har også smidt Creative's Quad Core lydprocessor SoundCore 3D på bundkortet og for at sætte prikken over i'et, er hele lyddelen afskærmet fra resten af bundkortet.
Med køleren væk er det røde faktisk også væk. Vi kan også se at Gigabyte har spredt VRM modulerne til den 8 fasers strømforsyning så meget som muligt. Dette gør at de ikke varme hinanden op, men med den store køler ville det vist være lige meget. Vi får også afsløret PLX PEX8747 chippen. Normalt er det kun muligt for producenter at opdele de PCIe baner CPU'en har tilgængelig på 3 måder, som vi ser det i chipsetdiagrammet på side 2. PLX chippen samler alle disse PCIe baner og på magisk vis bliver disse lavet til 48 baner, som kan distribueres som producenten har lyst til.
Under nummer to PCIe x16 port ser vi denne chip fra PLX. Chippen hedder PEX8605 og giver bundkortet 4 ekstra PCIe 2.0 baner at arbejde med. Disse bliver sikkert brugt til de 3 PCIe x1 porte bundkortet har.
Her ser vi Killer E2201 NPU'en (Network Proccesing Unit). NPU'en er selvfølgelig en dedikeret processor der kører med en clockhastighed på 400 MHz. Denne NPU er klart den hurtigste til at få trafik fra netværket ind til spillet og ud igen. Der bliver reklameret med lavere ping tider, men det er som oftest ikke her ping tider bliver et problem. Det er oftest fra ens router til routeren i den anden ende, hvilket et netkort ikke kan gøre ret meget ved. Der hvor jeg ser denne NPU have en fordel er dens software der kan overvåge og håndtere netværkstrafikken, således at man stadig kan downloade i baggrunden men have de lave ping tider som man er vant til uden at downloade noget.
Som tidligere beskrevet er kølerne meget store, især den til VRM modulerne, men det er også muligt at smide vand igennem denne blok, hvilket vil gøre den en smule større. Generelt synes jeg at designet er ganske fint.
Liste over ind- og udgange:
1 x PS/2 keyboard/mouse port
1 x DVI-I port
1 x DisplayPort
1 x HDMI ports
2 x USB 2.0/1.1 ports
6 x USB 3.0/2.0 ports
2 x RJ-45 ports
5 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out, Rear Speaker Out, Line In/Mic In, Line Out, Headphone)