Layout / Design
Sort er det nye ... sort ...mjah, lad os nøjes med at konstatere at de fleste strømforsyninger på markedet er mørke i farven, da det giver størst mulig fleksibilitet i forhold til valg af kabinet. Sort passer ind de fleste steder, med mindre man direkte går efter et spraglet design i et casemod. Det efterlader som regel strømforsyningen som en anonym sort klods i hjørnet af kabinettet. Men det er ikke desto mindre en af de vigtigste komponenter i en moderne PC.
V1200 er fuldt modulært opbygget. Det vil sige at alle kabler kan afmonteres, inklusive det store 24 polede ATX kabel. De modulære kabler er alle af fladkabel typen, helt sorte, og med markering på stikkene hvor de hører til.
Blæseren og styringen har fået en opgradering med den såkaldte Hybrid Fan funktion. Skal jeg skrælle det helt ind til knoglen, så er det kun et spørgsmål om du vil have blæseren kørende hele tiden, eller om PSU'en skal arbejde passivt kølet ved lave belastninger.
Cooler Master angiver her at blæseren starter op ved 25% belastning i Hybrid mode. Det er dog ikke min oplevelse. Under testen gik der meget længere tid før blæseren koblede til - faktisk først omkring 50%. Men min testopstilling er på et bord i fri luft, så det kan spille ind, blot for at sige at det ikke er at fast belastningspunkt hvor blæseren kobler ind, men en temperaturstyret funktion. Hvis du ikke monterer den lille kontakt vil PSU'en køre i Hybrid Mode som standard, altså delvist passivt.
Markeret med gult så du ikke kan undgå at lægge mærke til det. Det kunne man godt lave lidt mindre støjende. Jeg synes det skæmmer et ellers nydeligt udseende. Lidt som at se en flot pige med en cigaret i mundvigen.
Selve blæseren er en low-noise type med et patenteret selvsmørende leje, der giver super lav friktion,og dermed både mindre støj og lang levetid.
Jeg hiver låget af og kigger indenfor. Pænt design af indmaden plejer at betyde gode komponenter og høj effektivitet. Det mest iøjenfaldende er faktisk det der mangler, nemlig køleprofiler. Det er meget lidt af pladsen der er gået til at få plads til køling, og der er kun 5 små alu-profiler på de varmeste komponenter, der trækker al strømmen. Husk lige på at der kan trækkes 100 ampere på 12V siden. Alle sikkerhedskredsløb er på plads, og designet ser fornuftigt ud
Hele PSU'en er lavet som en +12V forsyning, hvor resten af spændingerne genereres på et efterfølgende DC-DC konverterprint. Det er det lodrette printkort, der samtidig huser alle stikkene til udtagene. De mange ampere løber til konverteren i kraftige til-ledninger, lavet af flere mindre ledninger snoet til et bundt.
DC-DC konverteren med til kraftige til-ledninger. Kun japanske kondensatorer, både i ind og udgang