Test: Asrock M8 Barebone

Barebones d.  21. august. 2014, skrevet af unnamet 4 Kommentarer.  Vist: 11094 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4105,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

Kabinettet er lavet hovedsageligt i aluminium. Hele vejen rundt i hjørnerne er der aluminium stænger som kan bruges som håndtage når du skal have din maskine med til LAN arrangementer.

 

I siden er der et vindue så man kan se ind i maskinen. Hele vejen rundt i kanten på indersiden er der monteret røde LED'er som kan tændes eller slukkes efter behov via knappen i fronten. 

 

 

Knappen til at tænde og slukke maskinen fungere også som et lille display som kan vise forskellige ting. Det kan fx vise CPU og RAM load, Trafikken på de to netkort(WIFI eller trådet) eller klokken. Knappen fungerer også som et hjul der bruges til at vælge og styrer de forskellige funktioner. Ud over knappen finder man også et slot-in dvd drev samt 4 USB 3.0 porte. Under dem er der en lille klap man kan lukke ned i den klap finder man en SD kortlæser samt mikrofon og hovedtelefon stik. 

 

 

På den modsatte side finder vi igen et vindue samt lidt gejl i form af pænt trukne ledninger

 

 

På bagsiden finder man ud over det sædvanlige I/O panel og de to slots til PCI porte et strøm stik. ASRock har valgt at bruge et "mickey mouse" stik, formentlig for at få det lidt mindre end det normale strøm stik. 

 

 

I toppen af kabinettet er der en lås til at låse sidderne fast. Under gitteret finder man 2x70mm blæsere, de findes også i bunden og står for kølingen og luft gennemstrømningen i kabinettet. De skaber masser af luft gennemstrømning og er faktisk ganske lydløse.

 

 

Her ser vi et billede af indmaden af kabinettet. Nede i højre hjørne kan man lige skimte bundkortet bag ved CPU køleren. Lige over bundkortet hvor grafikkortet normal sidder sider der et raiser card, hvis opgave er at vinkle grafikkortet for at kunne opnå en smallere kabinet. I toppen af kabinetettet kan man svagt ane to cirkler i hver side. Det er magneter som bruges til at holde siderne på plads når de ikke er låst fast med låsen i toppen af kabinettet. De virker okay, men man skal dog ikke flytte alt for voldsomt på kabinettet før at de må give op. 

 

 

Her er et skud af bundkortet monteret i kabinettet. Maskinen er blevet tested med en Noctua NH-L9i som gjorde et fortræffeligt job med at holde CPUen kold og maskinen lydløs. Når køleren er monteret er det næsten umuligt at få installeret 12V ATX stikket og når det endelig er monteret kan man ikke få den sidste bundkort skrue i bundkortet, ved mindre man har en hånd som en 5 årig. 

 

 

Det sidste billede jeg vil vise jer er et skud af de dele der skal ud af kabinettet for at kunne sætte diske og grafikkort i maskinen. For at få alle disse dele ud skal der fjernes intet mindre end 10 skruer i assorterede størrelser og kærv.  Det er ikke godt nok.


Det er blevet tid til at få strøm på og teste.

 

Villads
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-08-2014 09:02:38
Svar/Indlæg:
1495/69
Ja! Den med sorte skruer på sort baggrund har fanden skabt!
Nårhh nej, det er jo et krav fra modebevidste unge gamere.
DEM har fanden så til gengæld skabt, en dag han var i sort humør.


Sølling
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-08-2014 09:09:13
Svar/Indlæg:
294/44
Har jeg læst forbi et par gange eller ser jeg ikke hvilket gfx der sidder i ?


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
21-08-2014 09:37:05
Svar/Indlæg:
5258/240
Det står på specifikations siden, dog ikke alt for tydeligt 😳

Men det er et reference 290x :)


Hr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-08-2014 01:04:35
Svar/Indlæg:
1363/125
Minder meget om det Alienware X51 system jeg engang havde. :D Var bygget lidt op på samme måde med gfx, dog PSU udenfor. Designet er efter min mening hel gak gak og tude grimt, men virkeligt fedt, så hurtig hardware i et lille kabinet. :D