Test: PNY Attache Outdoor Flashdrive

Diverse d.  02. januar. 2006, skrevet af sko 3 Kommentarer.  Vist: 6419 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.pny.com
Produktet distribueres i DK af: www.rosenmeier.dk
Link til producentens website: www.pny.com


Installation og test


Selve installationen går ganske smertefrit.

Men tager og sætter det USB forlænger stik som følger med, i computeren. Derefter kobler man det sammen med USB sticken, og Windows XP/NT vil selv finde den. Efter ganske kort tid, kommer den op med at der er installeret en ny flytbar enhed.

Windows 98 brugere skal downloade en driver på PNY´s hjemmeside.

Det er noget, som selv ganske nybegyndere vil kunne finde ud af, så derfor har jeg ikke gjort så meget ud af selve installationen.

Til testen valgte jeg at fylde den med nogle MP3 filer. Det gik problemfrit, og det tog et sted mellem 45-60 sekunder at få den fyldt.

Derefter transporterede den nu rundt på mange af mine favoritnumre her i tiden.

Men da den jo skulle testes, så har den været med i rygsækken og ude på cykelturen til arbejde og tilbage igen. Igennem regn, og næsten slud.

På arbejde pluggede jeg den så bare i USB porten, og kort efter så kunne jeg så åbne filerne i Windows Mediaplayer.

Ingen problemer overhovedet, og ingen knas med data osv.

Derefter har jeg så overført forskellige filer frem og tilbage mellem USB sticken og computeren, men har endnu ikke oplevet nogen problemer.

Den ser som sagt ud som om den kan tåle vand, slag og stød. Der nævnes ikke noget på PNY´s hjemmeside, og jeg testede det heller ikke selv. Men tror faktisk, at den hvis den var klemt godt nok sammen ville kunne tåle lidt vand. Om den kan tåle at blive tabt i en spand med vand er nok mere tvivlsomt, men det testede jeg dog ikke.

Som sagt er den belagt med gummi, og det gør, at den kan tåle lidt stød og slag. Den virker faktisk meget robust.





Konklusion


Efter at have testet PNY Attache Outdoor Flashdrive, så er jeg positivt overrasket. Jeg synes det er en meget god USB stick, som jo egentlig opfylder det formål den har. Den virker robust, og samtidig synes jeg den har et ok design.

Den tanke som jeg dog har haft i hovedet i hele tiden er: Hvorfor sælge en USB stick, som i højere grad henvender sig til folk med udendørs aktiviteter? Hvor mange sejlere og fiskere har samtidig lige en bærbar computer med, hvor de så lige pludselig har brug for at flytte en masse data? For mig er den reelt set produceret til et marked som nok reelt ikke eksisterer.

Men om det mig som skyder ved siden er ikke til at vide, men jeg vil sige, at den også kan bruges som "almindelig" USB stick. Og det er vel også det den egentlig er lavet til. Alt i alt et ganske godt produkt.





Conclusion in english


Having tested the PNY Attache Outdoor Flashdrive I was positively surprised. I think it is a very good USB stick that fulfils the purpose it is meant for. It seems robust, and has a nice design.

One thing bothered me through the entire test. Why sell an USB stick that targets people with outdoor activities? How many sailors and fishermen have a laptop by their side, where they suddenly need to transfer a lot of data?

To me it seems as if it is made for a non existing market. I could be totally wrong. But it can also be used as an "ordinary" USB stick, and that is also the purpose it is intended for. A very nice product after all.





Test: PNY Attache Outdoor Flashdrive
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør2
Design - Layout3
Software - BIOS1
Ydelse4
Pris3
Samlet56%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
JacobHL
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-01-2006 21:47:54
Svar/Indlæg:
1776/116
Hvis en usb stik er designet til at kunne holde til en del er det ikke helt pointen at teste hvor hurtigt den overfører.

Test med vand, slag og stød - folk der køber den gør det nok ikke fordi det er den hurtigste usb stik på markedet :)



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-01-2006 22:16:17
Svar/Indlæg:
2620/327
Hvis man skulle teste dens evner udendørs, kunne det egentlig også være interessant at teste, hvor godt en almindelig stick kunne klare det samme vejr. Min fornemmelse er, at de faktisk også kan tåle en del uden den ekstra beskyttelse.



Woodgnome
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-01-2006 23:31:49
Svar/Indlæg:
1888/560
Min oldgamle 64MB stick (som jeg gav væk på CeBIT turen, da jeg vandt en 512MB stick efter at have danset limbo :e) var en tur i vaskemaskinen. Det var bare en af de sædvanlige USB sticks og jeg pakkede bare indholdet ud, lod det tørre på en radiator, pakkede det ind igen og så kørte den videre.

Sååå, der skal lidt mere end almindelig vold til at slå en USB stick ihjel =)