Test: Shuttle Slim-PC Barebone XS35V4 m. cpu

Barebones d.  08. oktober. 2014, skrevet af Havenissen 2 Kommentarer.  Vist: 14929 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Havenissen

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1311,00
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: PC-Lager

Design
 

XS35V4 har en del features, som jeg synes fortjener et afsnit for sig selv for at afdække, hvad disse er. For med en barebone, som XS35V4 er det ikke ydelsen, der er i førersædet. Men nærmere hvad den tilbyder af komfort og muligheder. Dette afsnit handler mest om at lære XS35V4 at kende baseret på de fordele, som den har.

Kompakt
XS35V4 er lille, men de færreste er nok klar over hvor lille. Den har et rumfang på kun 1,5 liter med dimensionerne 25,2x16,2x3,85cm. Det gør den til en kompakt lille maskine, der kan bruges til mange forskellige ting.

 

 

Der kan tilkøbes en VESA mount, der gør at XS35V4 kan monteres bag på en fladskærm.


Blæserløs

En dejlig egenskab ved XS35V4 er at den ikke er udstyret med en blæser. Installerer man en SSD i stedet for en HDD har man potentielt en helt stille PC.

 

Der er dog en ulempe ved denne køleløsning. Man må ikke lægge XS35V4 ned på siden. Den skal enten sidde i VESA mount eller være monteret i den medfølgende fod.


Lavt strømforbrug

Ifølge Shuttle går strømforbruget fra 7,5 - 15,4 Watt, hvilket ikke er meget. Målingen er baseret på en konfiguration med 4GB RAM, 120 GB SSD og Windows 8,1. Det lave strømforbrug til XS35V4 tegner på at strømmen bliver brugt ret effektiv, således at der ikke er ret meget spildvarme, hvilket tillader passiv køling.


Nem installation

 

 

Installationen går forholdsvis let. Det er bare at fjerne en skrue. Man kan endda fjerne sidepanelerne mens foden er monteret. På frontsiden monteres RAM og HDD/SSD på bagsiden monteres enten et optisk drev eller alternativt en sekundær SSD/HDD.


Intern USB stik

Jeg studsede lidt over det, men der er faktisk et internt USB stik i XS35V4.

 

 

Det interne USB stik giver mulighed for at installere en USB pen, der er gemt væk eller en USB TV tuner. Antenne kablet kan trækkes igennem det lille hul, der er afmærket med en cirkel på billedet.


To skærme

Det er muligt at tilkoble to skærme på en gang.

 

 

Man kan have to skærme ved at bruge både HDMI og DisplayPort. Hvilket kan være en stor fordel, specielt i et kontor setup.


Blu-Ray afspilning

Grafikkortet understøtter Blu-Ray afspilning med 1080p fuld HD opløsning og 8 kanaler i lyd output gennem både HDMI og DisplayPort.

 

 

Kommercielle applikationer
 

 

Her gør Shuttle klart opmærksom på hvilket kundesegment de har tiltænkt XS35V4. Nemlig til erhvervslivet, hvor der ønskes en stille lille PC til at køre erhvervsrelevante applikationer. På billedet bruges XS35V4 og en skærm i vinduet til at køre reklameskilte for et menukort.

fortsættes ...

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
08-10-2014 20:39:26
Svar/Indlæg:
4295/306
Jeg har en XS35V2 (Atom D525 og nVidia ION) som er magen til i design og lydløs køling osv. FANTASTISK medie maskine i stuen. Den afspiller alt jeg smider efter den og er HELT stille.

Jeg mangler bare at prøve om Steam home-streaming kan køre gennem sådan en lille fyr. 🙂


snakefoot
 
Nørd
Tilføjet:
27-11-2014 23:53:38
Svar/Indlæg:
5/0
Kan den afspille Netflix i HD fuldskærm uden at hakke, når man bruger Google Chrome HTML5-player?

Kan den afspille 4K film uden at hakke, når de er komprimeret med X265?