Test: @Computer MediaCenter 6080

Komplet System d.  24. november. 2005, skrevet af Polarfar 8 Kommentarer.  Vist: 26623 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.midtdata.dk
Produktet distribueres i DK af: www.midtdata.dk
Link til producentens website: www.midtdata.dk

Test - daglig brug



Musik

Jeg har haft maskinen kørende i næsten 3 uger, og har i den tid prøvet at bruge den i stedet for mine sædvanlige apparater. Det kræver selvfølgelig lidt ekstra konfigurering, da jeg har alle mine CD'er liggende som et MP3 bibliotek på en filserver, sammen med at par tegnefilm til ungerne.



Det tog faktisk lidt tid at finde ud af at få tilføjet de netværksmapper jeg skulle bruge. Se på billedet - den menu der ligger i venstre side indeholder ikke et "tilføj mapper" punkt. Det kommer først når man har valgt en af de eksisterende mapper og vælger "more" på fjernkontrollen. Ikke specielt logisk. Jeg skal lige tilføje at der i samme folde-ud menu normalt er et punkt der hedder OPRET CD/DVD, men disse screenshots er taget via remote desktop, og så er det punkt af en eller anden grund ikke med.

Men ellers er det såmænd bare at pege på den mappe på netværket der skal tilføjes, og resten sker automatisk, indeksering mm, og det gælder så bare om at man har styr på sine MP3 ID tags, for ellers bliver det et stort rod at finde sin yndlingsplade, der nu er spredt ud i tre forskellige mapper. Eller man kan komme ud for at afspilleren indekserer numrene alfabetisk.




Radio

Der er også en almindelig FM radio indbygget, der har antenne i TV-kortet. Den fungerer ganke som radioen på køkkenbordet og menuen selvforklarende.



Faktisk en rigtig god funktion, og en jeg brugte mere end jeg i første omgang havde regnet med, da jeg faktisk ikke har en gammeldags radio i mit sædvanlige system - der er dog digital radio via parabolen.




Video

Videoafdelingen fungerer på samme måde som med musikken når man skal tilføje netværksmapper. Og så når man ret hurtigt til den konklusion at Microsoft ikke helt har sat sig ind i hvad det vil sige at lave et styresystem til HTPC brug - kodeordet er CODEC. Hvis jeg har givet 10.000kr for en maskine til HTPC brug så skal den pokkermig kunne afspille hvad som helst.



Men ikke-Microsoft formater som DivX og Xvid, mov m.fl. kan man først få vist efter at have installeret den sædvanlige stak tredjeparts codecs. Når det så er på plads kan man så glæde sig over en menu der virker på samme måde som den i musikbiblioteket, og man kan på samme måde tilføje netværksmapper. Det gik også smertefrit at afvikle film over netværket og specielt "SKIP" funktionen på fjernbetjeningen virker godt når man skal spole i filmen, og jeg må indrømme at jeg nåede at blive helt glad for denne del af systemet.




Optage funktionen

Det havde nær kostet mig livet. Nu havde jeg jo gået og pralet lidt over for fruen med dette fantastiske fremtidsvidunder der kunne "spare" os for de resterende apparater i stuen ( ja, det er jo snart jul :D ) så jeg fik så til opgave at optage "Tab og Vind" efterfulgt af "C.S.I." på TV5 en tirsdag aften. Specielt "C.S.I." var vigtigt, for det var det længe ventede Quentin Tarantino afsnit.
Ingen problemer - det er jo bare at starte maskinen med RECORD og så vente til klokken 22 med at slukke, ligesom på videomaskinen - troede jeg.



Men ak - der var ingen "C.S.I." i biblioteket da fruen kom hjem - det skyldes at fremtidsvidunderet selv finder ud af hvornår et program slutter og så naturligvis indstiller optagelsen så ikke harddisken fyldes op - hurra for genudsendelser om søndagen !



Den oplevelse klogere, og så må jeg da sige at optagefuntionen er aldeles fremragende. Kvaliteten af det optagede er kanon i forhold til min 500kr's VHS maskine. Endvidere kan man brænde det optagede ned på DVD ved at vælge programmet i OPTAGET TV menuen og trykke "more" på fjernkontrollen og vælge OPRET CD/DVD.



Som vi kan se her er det nemt at søge på sine optagelser, også uden mediacenterprogrammet. Det lægger sig som en fil på harddisken med navn og dato. Læg dog mærke til størrelsen. 1.8GB for 29min. Heldigvis er DVD/RW drevet et Dual layer så man kan faktisk brænde en hel spillefilm ud skulle man ønske det. Det er også muligt at sætte kvaliteten ned så det fylder mindre men det vil jeg ikke anbefale, medmindre vi snakker TV-avisen eller lign. Den indbyggede 160GB harddisk har altså plads til ca. 40 timer i bedste kvalitet.




Online tjenester m.m.

Der er også et par menupunkter der forudsætter en internetforbindelse, og helst en hurtig ADSL eller lignende bredbånd.



Det er faktisk kun TV2 der har noget at byde på endnu med deres SPUTNIK kanal, som kræver at man abonnerer. Lad os håbe at der kommer flere tilbud efterhånden som denne type medieafspiller bliver mere almindelig, og bredbåndsnettet når et niveau der faktisk kan fortjene at blive kaldt bredbånd.

MidtData har også lagt deres egen kanal ind meeeen..



Jeg nåede faktisk at blive ret glad for maskinen på de tre uger, selvom den krævede en del tilvænning når man kommer fra gammeldags "dumme" apparater, men det er jo som sagt snart jul, og det kunne da hænde der lå en lille pakke under træet fra Polarfar til Polarfar :)
Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
23-11-2005 23:26:52
Svar/Indlæg:
14079/622
Nice maskine da :e.. Synes dog man får lidt for lidt for pengene, i og med at det er en 3ghz CPU med et x300 i.

Og god test forresten ;)

Kan du evt ligge et lille filmklip ud eller nogle screenshots, så man kan se optagekvaliteten ? :i



Don-s
 
Overclocker
Tilføjet:
24-11-2005 12:08:10
Svar/Indlæg:
62/1
Hva med OC 8)



CerB
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-11-2005 13:49:22
Svar/Indlæg:
392/18
Vil næsten vove at folk som jeg der ikke har de vilde maskiner idag, vil få mere ud af at lave ens nuværende maskine om til media center også bruge de 10.000 kr som i dette tilfælde på at bygge en ny maskine til det forbrug man nu har af spil osv




Lars
 
Superbruger
Tilføjet:
24-11-2005 13:58:32
Svar/Indlæg:
1633/76
#3
Ja, eller bruge de 10000 på en rigtig fed skærm at sætte pisset til :)



Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-11-2005 17:59:14
Svar/Indlæg:
2353/24
#2+#3

tror at i begge har ret. Jeg er faktisk igang med at bygge en htpc - eller rettere det er min plan at den skal blive det, men nu må vi se tiden an.

#0 God test!



Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-11-2005 18:02:25
Svar/Indlæg:
2353/24
sorry, der skulle stå "#3+#4"



Springer
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-11-2005 12:25:37
Svar/Indlæg:
765/28
Hvad bruger sådan en fætter i strøm?

God test i øvrigt



DEVIL_DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-11-2005 16:10:31
Svar/Indlæg:
6531/410
kan godt lide de kalder det derres mediecenter , det er nu intel der laver det.

syntes i skulle låne et SHG Media 6000 til test.
det er ret nice :e

ellers fin test