Test: GEIL David 100 USB Stick

Diverse d.  02. december. 2005, skrevet af @ngler 4 Kommentarer.  Vist: 9564 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af:www.geil.com.tw
Produktet distribueres i DK af:www.interdata.dk
Link til producentens website: www.geil.com.tw
Geil er normalt kendt for deres RAMkredse, men har med deres ekspertise skabt denne eksklusive USB stick. USB sticken, også kaldt USB Pen Drive er en del af deres DAVID serie (Digital Audio Video Intelligent Device). Geil kalder selv USB sticken for Dual Channel, hvilket betyder at den ene kanal er reserveret til at læse og den anden til at skrive. Dette skulle give bedre performance, og med sine hastigheder op til 30MB/s læse og 20MB/s skrive er sticken da også i den absolutte hurtigste klasse for FLASH drev.



Pakken





  • Geil DAVID Dual Channel USB pen drive
  • Læderetui (ifølge hjemmesiden, men medfulgte ikke i testeksemplaret)
  • DriverCD
  • Brugermanual
  • Bærerem
  • Forlængerkabel



    Et lille bevis at produktet er gennemført. Tapen der holder pakken lukket er med navnet DAVID på.



    Specifikationer



  • Tilgængelig i 512MB, 1 og 2GB
  • "Clocket til 198x" (pga. man siger at 1x er = 150KB/s
  • Hastighed: op til 30MB/s læse, 20MB/s skrive
  • USB 2.0 Interface
  • Skydeknap til USB stik
  • LED indikator
  • Plug and play
  • Tre års garanti: 1 år ombytning og 2 år reparation
  • OS: WIN XP, WIN 2000, WIN ME, WIN 98, MAC OS 9 & MAC OS X
  • Størrelse: 67mmx26mmx12mm
  • Vægt: 25g
  • Materiale: Børstet aluminium i titanium eller guld farve samt plastik.




    Design



    Der findes et hav af forskellige USB sticks i alle mulige størrelser, farver og kvaliteter. Der er ingen tvivl for at Geil er kendt for deres kvalitet og hastighed, hvilket selvfølgelig fraholder dem at lave en billig plastik USB stick med en middelmådig hastighed.




    Resultatet er så en stick i børstet aluminium, men desværre også sort/rødbrun plastik. Her burde Geil måske tage skridtet hele vejen og lave hele det ydre aluminium, for det virker til at aluminiumen er sat på efterfølgende.



    Det er som at sætte alusutter på en gammel Polo fra 87. Det ser godt ud, men resten ligner stadigvæk en Polo. Selve ideen med at gemme USB stikket i USB sticken ;) er ret god, ikke super unik da den findes på andre USB sticks, men alligevel en fornuftig ide. Modsat de sticks hvor det er en mere eller mindre løs hætte man sætter over. For man er næsten sikker på at hætten vil forsvinde før eller siden, så er skydefunktionen et kæmpe plus. Selve mekanismen fungere ved en skydeknap af plastik på siden som skal trykkes ned og hen når man skal gemme eller skyde selve USB stikket frem.



    Selve mekanismen virker rimelig solid, men hvis man ikke bruger det medfølgende forlængerkabel, så kan man hurtigt komme til at ramme og trykke på skydeknappen, der er låsemekanismen ikke helt nok. Det kan da skabe lidt frustration, hvis man prøver at få DAVID sticken til at sidde i USB porten bagpå og man så opdager at selve USB sticket har lavet en skilpaddemanøvre og gemt sig i skjoldet :(

    En smart detalje er at hukommelsesstørrelsen står på USBstikket.



    En anden smart feature er på trods af størrelsen er der også mulighed for at sætte en bærerem i, hvilket kan være meget rart hvis man skal bruge den meget. En lille diode bag det gennemsigtige plastik fortæller at der er aktivitet på sticken, en brugbar og gennemført feature fra Geils side. Hvad så er mindre gennemført er featuresne på USBsticken. Nu til dags, så skal der gerne være sikker partitioner, mulighed for at have sine mailindstillinger med og ikke mindst kryptering af data. Features som man ikke finder hos GEILen. Det eneste man kan finde er at den kan boote som USB-ZIP. Det lykkes da også at få den til at boote på GEILen, men Flashlinux ville ikke rigtig, men Hps USB drive key boot utility kunne få sticken til at boote.



    Dual Channel
    GEIL bruger selv udtrykket dual-channel, hvilket lyder rimelig fancy og leder tankerne hen på RAM. Men faktisk så er Geil David 100 Dual channel. De helt små USB diske er normalt kun med 1 Flash chip, hvilket både spare plads, men også kompleksibiltet. Ideen med Dualchannel er så at man tilføjer endnu en chip, så f.eks. den testet 512Mb er to 256MB chips der sidder inde i den. Det giver umiddelbart ikke nogen mening, men der er en ide med galskaben. Finten er at man nu bruger en bredere databus fra controlleren, og derfor kan man skrive/læse samtid til de to chips. Faktisk er det en slags RAID 0. Det giver normalt en bonus i højere hastighed, faktisk næsten dobbelt hastighed i forhold til nogle single chip løsninger.
  • ruzz
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    02-12-2005 02:09:46
    Svar/Indlæg:
    734/32
    Du skriver prisen er for høj - men hvad er prisen?
    Den står ikke skrevet hverken i testen eller på importørens hjemmeside.



    @ngler
     
    Redaktør
    Tilføjet:
    02-12-2005 08:01:09
    Svar/Indlæg:
    4033/364
    hmm, den er fundet til 449 på edbpriser (som sædvanlig er oprettet forkert.. mener den hedder dualchannel, men står som USB 1.1)..

    well performance er rigtig god, men featuremæssig så er der andre alternativer (med MiGO eller U3)



    DTU_XaVier
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    02-12-2005 14:58:57
    Svar/Indlæg:
    2786/120
    "Skilpadde manøvre" var lige en vending jeg bed fast i... LOL! :e
    Man ender bare med at sidde og lokke sit USB stik frem med frugter og tørre kiks... :00

    :p ;) :e
    (Undskyld for OT :r)

    Rigtig god test, ganske gode resultater, men medmindre man har brug for den høje hastighed vil jeg sige, at man skal tage en lidt billigere løsning :)

    MVH.
    Toke :)



    tipsen
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    17-04-2008 09:49:04
    Svar/Indlæg:
    197/63
    - hvilken test på AnandTech - sæt et link ind i teksten når der refereres til noget - det er jo det som www/html er lavet til 🙂