Test: Silverstone Temjin TJ05S-TW

Kabinetter d.  06. december. 2005, skrevet af Stensgaard 6 Kommentarer.  Vist: 11104 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.Silverstonetek.com
Produktet distribueres i DK af: http://www.Interdata.dk
Link til producentens website: http://www.Silverstonetek.com

Kabinettet indvendigt - montering






Her ses så indersiden af kabinettet, med pladen til montering af ekstra blæsere (eller harddiske) vippet ud, og værktøjskassen i bunden åben. Over denne ligger et bundt kabel-rod, som indeholder temperaturprober til frontens display og tilhørende stik til blæsere, stik til den store blæser i fronten, stik til tilslutningerne i højre side af fronten, plus de sædvanlige stik til bundkortet, som går ud til knapperne og dioerne foran på kabinettet. Med andre ord: Der er nok at holde styr på (det er så også det, krogen øverst i kabinettet skal hjælpe med). Bag pladen til ekstra blæsere kan man ane harddisk-boxen med plads til 6 harddiske.



Videre til montering. Manualen er en meget god hjælp til dette, som man kan se er den meget overskuelig. Men egentlig er den ikke så nødvendig, kabinettet er meget let at gå til, og de fleste ting giver sig selv, når man skal montere de forskellige ting - jeg valgte at montere bundkort, harddisk og CD-drev.



Som ved så mange andre kabinetter, som ikke ligger i den billigste ende, skal drevene monteres med rails, hvilket gør, at man meget let kan tage drevene ud af kabinettet igen, uden at have brug for en skruetrækker. I dette tilfælde har man ikke engang brug for skruetrækkeren til at montere rails på drevene. På ovenstående billede har jeg lagt et par rails ovenpå drevene, som er magen til de rails, der er monteret på dem, og som man måske kan se, er de bare udstyret med nogle små tappe, som blot skal stikkes ind i skruehullerne på drevene. Derefter skal man for harddiskens vedkommende bare stikke harddisken ind i den dertil hørende box, hvor den let glider på plads og sidder godt fast.



Lidt mere besværligt er det for CD-drevets vedkommende. Første punkt er at åbne fronten og dreje den til siden. Det er sådan set simpelt nok, men af en eller anden grund skal man bruge en nøgle til at åbne denne front. Jeg synes personligt, dette er ret underligt. Låsen på kabinettet beskytter ikke noget som helst andet end denne front, og det vil sige, at den hermed kun sikrer, at det ikke er så let at få stjålet sine optiske drev. Til gengæld har man så en nøgle, man skal passe på, og jeg synes ikke, den lås er besværet værd.
Det kan diskuteres, om dette er smart eller ej. Til gengæld mener jeg at kunne sige med sikkerhed, at det næste irritationsmoment er direkte dumt. Når man skal have et baycover afmonteret for at skubbe CD-drevet ind, opdager man nemlig, at det er skruet fast i begge sider. Indtil nu har man faktisk ikke skullet have fat i en skruetrækker for at montere, og alting har været meget let og ligetil. Det gælder bare ikke her. Oven i købet er man nødt til at skrue højre kabinetside af for at komme til den ene skrue, og det er meget irriterende. Det er nemlig det eneste, man overhovedet skal have den side af for, alt andet kan klares med den side monteret på. Når alt andet i kabinettet er så nemt og gennemtænkt, irriterer det mig ret meget, at man på dette punkt har følelsen af at sidde med et ligegyldigt noname-kabinet.



Men bortset fra denne lille "fejl" gik resten let nok. Der er ikke gjort noget særligt for at gøre monteringen af bundkortet lettere, men det er også ligemeget, for kabinettet er så stort, at man har masser af plads til let at kunne montere det viste ATX-bundkort. Desuden skal det lige nævnes, at det også er en leg at installere grafikkort og andre udvidelser, de sættes nemlig ikke på plads med en skrue, man skubber bare en skinne ned mod kortet, som holder det fint på plads (skinnen kan ses under blæseren på billedet til højre).



Sådan ser det ud, når alle tre ting er monteret. Boxen til harddiske kan tages ud, hvis man skulle have brug for det, fx for at montere en blæser til indsugning bagved. Som det kan ses på billederne, er der monteret filter både ved dette hul og ved blæseren i fronten.
Beaviz
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-12-2005 10:00:38
Svar/Indlæg:
3214/18
Som tidligere Silverstone ejer, kan jeg også godt sige god for, at de laver nogle rimelig nice kabinetter.

Det kan godt være at skribenten ikke kan lide, at kabinettet er meget langt. Men det var rent faktisk grunden til, at jeg valgte et Silverstone i sin tid. Det giver nemlig rigtig gode muligheder for at montere radiatorer til vandkøling i toppen. ;)



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-12-2005 17:52:48
Svar/Indlæg:
3640/1231
Det er rigtigt ja :)
Men der er faktisk både fordele og ulemper.
Nu har jeg tilfældigvis to lange kabinetter, netop på grund af vandkølingen 8)

Men det ene kan fan*** ikke stå på bordet uden at rage langt udover :x
Det kan det andet så, men kun fordi skrivebordet er dybere :p

Men er enig med dig. Set fra mit synspunkt er det et must at det er langt :)



bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-12-2005 18:12:53
Svar/Indlæg:
2958/84
B@ng du nævner det selv, det er ikke kabinettet der er problemet, men skrivebordet der er for smalt :e



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-12-2005 22:11:15
Svar/Indlæg:
2620/327
#1 Jeg skriver også i konklusionen, at det er en smagssag, og at det ikke trak fra, da jeg skulle give point.

Jeg kan sagtens se fordelene mht. vandkøling, men jeg syntes bare, det var irriterende, at det fyldte så meget, og ikke kunne være ved siden af skrivebordet. Men så er det jo heldigt, at vi ikke alle behøver købe det samme 8)



Beaviz
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-12-2005 10:17:56
Svar/Indlæg:
3214/18
Ja, kan kun være enig - hver sin smag. Ville bare lige nævne en af fordelene ved aflange kabinetter.

Klandrer absolut ikke din test for noget, for den er bare super! ;)



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-12-2005 16:39:10
Svar/Indlæg:
2620/327
Jeg synes også, det var en god tilføjelse, for jeg må indrømme, at jeg ikke har tænkt på det med radiatoren...