Test: Synology DiskStation DS101j

Netværk d.  10. december. 2005, skrevet af @ngler 6 Kommentarer.  Vist: 19137 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.synology.com
Produktet distribueres i DK af: www.interdata.dk
Link til producentens website: www.synology.com

Testen



Vi har igen valgt at teste Diskstation med Sisandra (lite 2005) , hvor vi bruger filtesten og Netværkstesten. Udover dette er ATTO også blevet brugt, samt en reallife test.

Sisandra Filtest



Der er flere ting man kan udlede af Sisandra testen. Først, at DS101j er næsten lige så hurtig som DS101g+, og på højde med DS101g+ i 100MBIT, endda hurtigere i flere af testene. Det andet der kan ses ud fra testen er at Write Cache ON giver en hastighedsforbedring, dog primært i write testene. Et andet meget interessant er vores WEBSTRESS test. Webserver Stress Tool 7 er et værktøj der kan emulere at folk klikker frem og tilbage på en hjemmeside, og danner grundlag for webstress testen, som køres på DS101js webserver imens den benches af Sisandra. Resultatet taler næsten for sig selv. Det er tydeligt at ved at bruge den "skæve" load i Webstress hvor loadet stiger konstant så påvirkes hastigheden en del. Det kunne tyde på at selv simple klik tager en del ressourcer fra DS101j.

Sisandra netværkstest

Testen er egentlig til at teste hastigheden mellem to computere, men da DS101j også er en computer kan man bruge samme test her. 10MB/s er rimelig hurtig og hvad man kunne forvente.



ATTO
Isoleret set klarer DS101j sig godt. Det skal da især bemærkes at med Write cache on , så er DS101j noget hurtigere.



Sammenlignet med sine to søskende er DS101j kommet på noget af en opgave. DS101g+ er klart den hurtigste og DS101 og DS101j med Write Cache kæmper om anden pladsen. Generelt så kan man via ATTO kun sige at DS101 og DS101j stort set er lige hurtige.

Real-life testen viste en skrivehastighed på 6,7MB/s og en læsehastighed på 7,8MB/s. Faktisk er læsehastighed en af de hurtigere i reallife testen.




Konklusion



Synology DS101j er uden tvivl ment som et produkt som skal lappe hullet imellem de to andre Diskstations, nemlig 101g+ og 101. Featuremæssig er DS101j da også meget interessant, med dets photostation og mange muligheder for deling af filer. At den så også har mulighed for at dele USB harddiske mm. Samt har en printserver indbygget gør den endnu mere attraktiv. Prisen for de nye features som DS101j har over DS101 er mindre RAM og mindre FLASH RAM. Det betyder også at performancemæssig er DS101j kun blevet lidt bedre end DS101. Samtidig så virker DS101j til at mangle power når den konvertere billeder, eller at der bliver gjort kraftig brug af webstation. Webstation er et andet ankerpunkt, nemlig den manglende understøttelse af noget som helst andet end standard html. Det bør Synology lave om på, hvis det altså ikke skyldes at PHP og endda MySQL lige er en tand for meget for DS101j. Når det er sagt, så er DS101j et godt NAS produkt til hjemmebrug. Der er en nem webkonfiguration og der er rig mulighed for at dele filer mm. Et rigtig interessant og gennemtænkt punkt er automatisk AC recovery. Ikke alene er det smart hvis strømmen ryger, eller der er en anden der lige får taget strømmen fra DS101j, men det betyder også at man er mere sikker på at kunne komme til sine data selvom man er langt væk.

Innovation/Teknologi: 5 - DS101j er på den hardwaremæssige side ikke noget nyskabelse, da den har en del lighedspunkter med andre NAS enheder. At der så via softwaremæssig optimering er kommet mere ydelse ud af boksen når man endda halvere RAMmængden må siges at være smart. Men det afgørende er helt klart at automatisk AC recovery som helt klart er en forbedring. Det er desuden rart at se at DS101j er uden blæser, for det gør den næsten lydløs.

Bundle/Tilbehør: 3 - Da man selv skal købe harddisken og der ikke følger f.eks. USB forlænger kabler med så er det svært at give topkarakter. Dog er der i pakken hvad der skal være og ikke så meget andet.

Design/Layout: 5 - Diskstation er fedt design og vil pynte de fleste steder. Den hvide farve virker velvalgt og gør på ingen måde DS101j til at virke som en(dnu) en IPOD wannabe.

Software/BIOS: 3 - Softwaremæssig virker DS101j helstøbt. Dog kunne f.eks. datareplikeringen trænge til en automatisk opdateringsmulighed. Ligeledes kunne webstation godt trænge til flere muligheder, da standard HTML ikke ligefrem er fremtiden.

Ydelse: 3 - Ydelsen for DS101j er god, ingen tvivl om det, men især photostation og stress af maskinen virker til at have en påvirkning af ydelsen. Derimod ikke sagt at DS101 kan gøre det bedre, men kun at hvis hastighed er et must, så er DS101g+ stadig den hurtigste Diskstation.

Pris: 5 - DS101j er ikke ligefrem den billigste NAS på markedet. Omvendt får man også mere end bare et veludført NAS system, men også muligheden for at vise billeder via et webinterface, tilslutning af flere USB diske samt og ikke mindst muligheden for at sætte en printer til. Grunden til den høje karakter er blandt andet at prisen er holdt eftersom at harddisk er udeladt og man har derfor muligheden for selv at finde den ideelle harddisk til maskinen.




Conclusion



There is no doubt that the DS101j should be in the hole between the DS101g+ and the older DS101. With the many features like photostation and filesharing, connection with USB units and not at least the inbuilt Printserver the DS101j is very interesting. The price one have to pay for these extra features is less RAM and less FLASH RAM compared with the DS101. This also means the DS101j eventhough it is optimized doesn't perform especially much better than the DS101. In the same time it feels like the DS101j need some more power when using the photostation or webstation. The webstation should support more features than standard HTML, but PHP and even MySQL can perhaps be a little to much for the DS101j. When this is said, the DS101j is an excellent NAS for homeuse or SOHO. There is an easy-setup-up-webmenu and plenty of opportunities to share files. A really interesting feature is the Automatic AC recovery feature. Not only smart if the power goes, but also if one by accident unplug the power. Really annoying if you are far away and need your data, and the NAS cannot autostart.

Innovation/Technology: 5 - DS101j is not anything new on the hardware side, because it looks like many other NASes. It is nice to see that even though the RAM is half the DS101, the softwareoptimizing has made just as fast as the DS101. The automatic AC recovery is a very clever feature. Beside that it the DS101j is almost noiseless.

Bundle/Accessories 3 - You have to buy the Harddrive yourself, and there is no USB extension cable, but since there is not many things needed for the Diskstation it is hard to give topgrade. However the screws , LAN cable are in the package.

Design/Layout: 5 - The design is awsome and will look great almost everywhere. The white color doesn't make the DS101j to look like another IPOD wannabe. e.

Software/BIOS: 3 - The software for the DS101j seems harmonic. The Datareplicator could perhaps need an automatic backup function. Also the Webstation could use some extra, since HTML isn't enough for a website today..

Performance: 5 - The performance is good, no doubt about that. But especially the Photostation and



Test: Synology DiskStation DS101j
Innovation / Teknologi5
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout5
Software - BIOS3
Ydelse3
Pris5
Samlet80%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
|Neo|
 
Superbruger
Tilføjet:
10-12-2005 11:00:18
Svar/Indlæg:
27/3
For at komme med en lille ting. Den gamle udgave af 101 modellen kan få nøjagtig de samme funktioner som DS101j modellen ved at opdatere til den nyeste Firmware fra Synologys hjemmeside. Egentlig ret smart, derved får man det bedste fra begge modeller. Den stille maskine fra den gamle, samt større RAM mændge, og alle de nye tiltag i softwaren på DS101j modellen.

Jeg har selv gjort det med min den "gamle" model, og det spiller bare 100%



@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
10-12-2005 18:05:10
Svar/Indlæg:
4033/364
jep - dengang jeg testede ds101 var der desværre ikke denne firmware.

btw. kan din ds lave ftp til ftp overførelse?



|Neo|
 
Superbruger
Tilføjet:
11-12-2005 00:50:05
Svar/Indlæg:
27/3
Hvordan mener du med ftp til ftp? Alså fra en FTP server til min eller?



flywheel
 
Superbruger
Tilføjet:
11-12-2005 23:03:31
Svar/Indlæg:
24/1
Den mangler i den grad SFTP understøttelse.

Det er lidt ærgeligt at det er en xScale der driver den, kan bedre lide ARM eller måske en VIA C7.



@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
13-12-2005 17:36:16
Svar/Indlæg:
4033/364
#3

jep FTP til ftp (din til en anden og en anden til din)





|Neo|
 
Superbruger
Tilføjet:
14-12-2005 11:21:00
Svar/Indlæg:
27/3
#5
Det tror jeg ikke den kan. Der er i hvert fald ikke den mulighed fra min til en anden...men den anden vej ved jeg så ikke.