Layout / Design
Dette Corsair Carbide Air 240 er ligesom sin storebror Air 540 opbygget med 2 separate kamre. Det vil sige at man har adskilt bundkort, med grafikkort, CPU osv. fra den anden halvdel der så indeholder harddiske og SSD'er samt PSU'en.
Her studeres kabinettet lidt skråt forfra og fotografen har valgt at vise kabinettet med akrylruden opad. Det giver også meget fin mening da der så på de tre af siderne er sort meshgitter samt finere filter på indersiden.
Her er det højre siden af kabinettet og her sidder et plastfilter med magnetstrimmel i siderne. Bagved filteret ses et mere grovmasket mesh gitter. Selve kabinet siden er på både højre og venstre side fremstillet i metal. Der kan monteres blæser bag filteret hvis harddiskene skulle få det for varmt. På billedet til højre ses kabinettet fra venstre side, og det er den orientering af kabinettet som jeg har valgt videre i artiklen. Her er det altså en stor akrylrude der giver et formidabelt indsyn til hardwaren indenfor.
På fronten som er fremstillet i plast og klipset på metalburet på indersiden ses her til venstre det sorte mesh gitter som dækker over og leder luft ind til 2 stk. 120 mm blæsere på den anden side.
Kabinettet er udstyret med dækplader i hvid plast på tre af siderne og det er front, top og bund afhængig af hvordan man orienterer kabinettet.
Her ses Carbide Air 240 ved siden af det velkendte Carbide Air 540 og der er unægtelig noget af en forskel i størrelsen.
Således fjerner man filteret i siden når det skal rengøres en ganske fiks løsning som er let at komme til.
Så er siden kommet af ind til det kammer der skal indeholde bundkort, grafikkort og radiatorer eller blæsere. De 3 viste blæsere leveres sammen med kabinettet. Som det ses er der hele 6 huller med gummityller som man kan trække sine ledninger i og det burde stille behovet hos selv den mest kræsne systembygger.
På kabinettets højre side ses kammeret til PSU og SSD'er samt Harddiske. I højre side ses et kæmpestort hul til en eventuel CPU køler bagplade. Skulle det knibe med pladsen kan SSD og harddisk holderne afmonteres, de holdes på plads af fingerskruer.
Så nåede vi om på kabinettets bagside. Og her ses foroven til venstre en dækplade til harddiskholderne. Den sidder også kun med en enkelt fingerskrue så montering af harddiske foregår ved at fjerne pladen tage holderen ud og sætte harddisken i og skubbe den i igen. Meget smart og helt uden værktøj. Under pladen ses det sædvanlige standardhul til en ATX PSU og som det ses er der ingenting til at begrænse længden på en PSU. Midt i billedet hullet til I/O skjoldet og til højre for dette er der plads til at montere 2 stk. 80 mm blæsere hvis man er utilfreds med kølingen. Nederst er der 4 stk. metal dækplader med ventilationshuller til PCI pladserne. Så der kan monteres 2 stk. grafikkort i dette lille kabinet.
Harddisk og SSD holderne er den velkendte type hvor man nærmest krænger holderen omkring en harddisk eller SSD og lader de 4 tappe falde ned i enhedens tilsvarende huller. For harddiskenes vedkommende kan der skrues skruer i bunden hvis det ønskes, eller man kan isætte 2,5" enheder også på holderen ligeledes med skruer i bunden.
For at sætte lidt mere vedkommende værdier på kabinettets størrelse så har jeg her sat en Coladåse ved siden af som sammenligning.
Corsair logoet på fronten holdes også på plads af et par magneter så det kan vendes i forhold til hvordan man ender med at opstille kabinettet.
Betjeningspanelet er til at overskue. Fra venstre først en reset knap, dernæst en aktivitets LED, så en startknap efterfulgt at de 2 audiostik og længst til højre 2 stk. USB3 stik.
Tak til Corsair for billeder i artiklen uden Hwt.dk logo
På næste side sætter jeg hardware i kabinettet.