Test: Asus Crossblade Ranger

Bundkort, AMD d.  14. november. 2014, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 11873 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1171,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

Så lækkert ser dette ASUS ROG bundkort ud. Temaet er det kendte rød/sorte i Republic Of Gamers serien af bundkort.

Her det selve lyddelen der er fokuseret på og den er adskilt næsten "fysisk" fra den øvrige elektronik på bundkortet for at minimere støj indstråling og selve lydchippen er gemt godt af vejen under et EMI skjold.

Her er det strømforsyningens køleprofiler der er stillet skarpt på og de er ligesom selve bundkortet primært matsorte med en råd stribe hvori navnet på bundkortet står med sølvskrift.

CPU'ens strømforsyning er udstyret med 8 faser til at give power til processoren og det er helt sikkert tilstrækkeligt til at give en stabil spænding selv under LN2 overclock. Der er i øvrigt heller ikke specielt mange komponenter inde omkring soklen så isolering er relativt let hvis man vil ekstrem overclocke. De 2 køleprofiler som VRM modulerne er udstyret med er særdeles bastante og med en ganske anseelig vægt så de kan lede store mængder varme væk.

Køleprofilen på chipsættet er en stor overstørrelse en af slagsen det er en ret usædvanlig profil med en masse riller og andre spændende lidt skæve mål. Men det betyder intet for køleevnen og der er ingen tvivl om at den nok skal kunne køle A88 chipsættet under alle omstændigheder. Selv ROG logoet og teksten som også er støbt i profilen ser rigtigt godt ud i den røde farve

De 2 PCI-e stik som man typisk vil bruge til et Crossfire setup, er fremhævet i den røde farve og stik 1 kan køre op til 16 gange eller 8 gange. Stik 2 kører udelukkende 8x.

Stikkene i bunden af bundkortet er som følger fra venstre: audiostik til fronten af kabinettet, TPM stik, ROG udvidelses stik, chassis blæser2, 2 stk. USB 2.0 stik, yderst sidder bundkortet stik til de små LED og styreledninger fra kabinettet.

På bundkortets højre side sidder fra venstre 8 stk. Sata 6 Gb stik, chassis blæser 3, USB 3.0 stikket til kabinettets stik. Derudover er der knapper til MEMok, en omskifter der bruges til at begrænse opstarten under LN2 målepunkter til et multimeter så man kan se den reelle spænding man tilfører CPU'en, en reset knap og en stor start knap. Helt til højre ses et display til aflæsning af bundkortets fejlkoder. Der er 4 RAMsokler som kan køre i Dual channel mode.

Her ses den "lysende sti" som markerer adskillelsen af audiodelen og selv en lysdiode under skjoldet til lydchippen er der blevet plads til så også SupremeFX teksten lyser op.

I I/O afdelingen sidder følgende stik og knapper: 1 x PS/2 tastatur/mus-kombinationsport(e), 1 x DVI-D, 1 x D-Sub, 1 x HDMI, 1 x LAN (RJ45) port(e), 4 x USB 3.0 (blå), 2 x USB 2.0, 1 x Optiske S/PDIF out, 6 x Audio-jackstik og endelig 1 x USB BIOS flashback-knap(per)

 

Tak til ASUS for billederne uden Hwt.dk logo.

 


Så er det BIOS'en vi tager i kikkerten på næste side.