Test: Nikon Coolpix S1 Digitalkamera

Foto d.  18. januar. 2006, skrevet af jmose 1 Kommentarer.  Vist: 14635 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.midtdata.dk
Produktet distribueres i DK af: http://www.midtdata.dk
Link til producentens website: http://www.nikon.com/

Design/Features



Det første der slår mig, da jeg modtager kameraet er størrelsen. Nikon Coolpix S1 er et ultra kompakt kamera at "lege" med. Og dimensionerne siger da også beskedne 89,9 x 57,5 x 19,7 mm. Faktisk er kameraet ikke meget størrere end et almindeligt betalingskort. Som det kan ses på nedenstående billede, skal man være ualmindeligt nøjeregnende for at kunne se forskellen.



Af sikkerhedshensyn har jeg dog valgt et telekort til illustrationen ;).



Kamerahuset er lavet helt i metal. Og det er sikkert derfor at kampvægten når de 118 gr uden batteri. Det føles dog på ingen måde som en hæmsko for selve brugen af kameraet. Det er muligt at betjene kameraet med kun en hånd, da alle knapper kan nås med højre hånd.
Designet på kameraet er meget enkelt. Linsen på dette kamera er lavet af Nikon selv. Den er nærmest "integreret" i huset og fylder aldrig mere end det der ses.



På toppen af huset sidder...surprice...udløserknappen. Den ses som den største af de 2. Lige til venstre for den sidder ON/OFF. De 2 knapper er nærmest bygget ned i en lille metal bøjle der sidder øverst på kamerahuset.
Til venstre for "bøjlen" sidder den indbyggede højtaler.
På siden af huset sidder indstik til SD hukommelseskortet. En fiks detalje ved den er at den er lavet i hårdt plast og ikke den "bløde" plastkappe som på de fleste andre kameraer. Det skulle alt andet lige, give en større holdbarhed i det daglige.







Vender vi bunden i vejret på det lille kamera, ses her kun 3 ting. En lille klap, der skjuler batteriet. Ligesom klappen til SD, er den også lavet i hårdt plast. Derudover ses tilslutningen til dockingstationen og skruegevind til støtteben. Jeg beklager den lidt skæve vinkel, men S1 kunne ikke stå på hovedet ude hjælp.



Som regel sidder langt de fleste betjeningsknapper på bagsiden af et kamera. Og dette er ingen undtagelse. I det øverste højre hjørne ses zoom-knappen. Når der zoomes vises en lille "bjælke" i skærmen, så man visuelt kan se hvor meget der zoomes.
Lige under den, en anelse til venstre ses Menu. Det giver jo næsten sig selv hvad den bruges til. Når den bruges til scenarier, giver den dig følgende valgmuligheder: Scene, Portrait, Landscape, Sports, Nigth Portrait, Party/Indoor, Beach/Snow, Sunset, Dusk/Dawn, Nigth Landscape, Close Up, Museum, Fireworks Show, Copy, Back Light, Panorama Assist, Underwater, Image Mode og Voice Recording.
Jeg ville mene at valget af Scenarier giver alle mulighed for lege med.
Lige ved siden af ses den røde Flash-LED.

Dernæst ses den store knap til navigering i kameraets menu. Den bruges dog også som stand-alone knap idet den udgør "genveje" til fx flash menu og close up.I midten ses OK. Den bruges til bekræftelse af valg.

Dernæst ses en smule til venstre en "play" knap. Den er til at gennemse sine billeder liggende i hukommelsen. Til højre for den ses en skraldespand. Bruges selfølgelig til at slette med.

Til sidst ses en lille skydeknap. Fra venstre mod højre giver den følgende muligheder: Kamera, Scene og Video. Og det giver lidt sig selv hvad det er. Sætter du fx knappen på Scene og derefter trykker på "menu" præsenterer kameraet dig for føromtalte forudindstillede scenarier.

Skærmen måler 2,5". Den er en dejlig stor skærm at arbejde med. Den giver alle informationer uden tøven. Og samtidig giver den godt lys ved de fleste optagelser. Den har dog samme problem som på de fleste andre kameraer. I direkte sollys, skal man skygge med hånden for virkelig at kunne se noget.

Den interne hukommelse er på ca 12 MB. Og det rækker til godt 15 billeder i bedste kvalitet og 10 Sekunders video.
Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
18-01-2006 15:12:15
Svar/Indlæg:
14079/622
Det var da et fint lille kamera ;)..

Har jeg misset batteritiden,eller har du ikke testet den ?