Test: Antec EDG750 strømforsyning

Strømforsyninger d.  17. november. 2014, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 8331 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 919,00
Produkt udlånt af: Antec
DK distributør: n/a

Layout / Design


Som udgangspunkt ligner EDG750 de fleste andre PSU'er på markedet, med et mørkt design, der kan bruges i stort set alle typer kabinetter uden at virke dominerende. Men som ekstra krydderi har Antec lagt to sæt gummikanter ned i æsken, så du kan peppe udseendet lidt op, samtidig med at gummiet virker vibrationsdæmpende. Her under kan du ser den røde kant monteret. Den sidder lidt løst og ser en anelse skæv ud, men det vil rette sig når PSU'en monteres i et kabinet.
 


 

Den sorte kant kan du bruge hvis du gerne vil have de vibrationsdæmpende egenskaber, men ikke gider en visuelt støjende rød kant.
 


 

Jeg ved ikke hvorfor den lille LED I/O knap sidder i hver sin side på de to billeder. Billedet til venstre er fra Antec's hjemmeside. Jeg skyder på at det er et billede af en prototype model. Knappen bruges til at tænde og slukke for LED lamperne (hvide) i blæseren.
 


Blæseren er en 135 mm low-noise type fra Ong Hua med typebetegnelsen HA13525H12F-Z. Den er opgivet til 0,5 ampere og maks 2300 o/min.
 


 

Hov, nu fik jeg pillet låget af. Så kan vi jo lige så godt se hvad der gemmer sig under skjoldet. Det er Seasonic der har bygget EDG750, og den er baseret på S12G modellen, dog med et par ændringer.
 


 

Filterdelen er spækket med komponeter, og der er ikke mindre end 7 forskellige beskyttelseskredsløb til at overvåge elektronikken. Samlekvaliteten er fremragende, som altid fra Seasonic, og der er brugt lim på alle kritiske komponenter så man undgår selvsving - det såkaldte coil-whine - når strømforsyningen presses. Alle kondensatorer er japanere, både elektonlytter og solid state typer, hvilket sikrer stabilitet og lang levetid.
 


En ting der er tydelig er at S12G printet ikke er lavet til modulære strømforsyninger. Det betyder at man skal trække en del ledninger fra hovedprintet op på udgangsprintet for at få det til at lykkes. Her sidder til gengæld ekstra filterkomponenter. Alle halvledere sidder på køleprofiler med skruer og møtrikker - ikke clips.
 


Her et skud af indgangsfilteret med den store 400 V Rubycon elektrolyt ved siden af en massiv spole. Her bør ikke være støjproblemer.