Test: Corsair TWINX2048-4000PT

RAM d.  16. januar. 2006, skrevet af messiah 1 Kommentarer.  Vist: 11378 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.corsairmemory.com
Produktet distribueres i DK af: www.corsairmemory.com
Link til producentens website: www.corsairmemory.com

1GB vs. 2 GB


Systemet brugt i testen har i længere tid kørt med 1GB hukommelse. Dette ved en clockfrekvensen på 200MHz. Min brugeroplevelse af Windows har ikke ændret sig ved skiftet til 2GB. Ikke så underligt når over 1,5GB hukommelse står ubrugt selv ved moderat brug af applikationer under Windows.



Ved krævende applikationer som sammen med din Windows-session bruger mere end 1GB hukommelse ville der selvfølgelig være en forskel. Dette ville med 1GB hukommelse kræve at Windows tog brug af virtuel hukommelse (læs. sidefilen), altså harddisken. Dette kan give en voldsom ydelsesforringelse. Mine harddiske opsat i et RAID-0 array kan måske forventes at have en båndbredde på 60MB/sek. over længere perioder, hvorimod Corsair's RAM som testet i sidste afsnit har en båndbredde på over 4000MB/sek. Det kræver ingen raketingeniør at udregne at der vil være en stor ydelsesforskel. Derudover kan påregnes en tilføjet forsinkelse (læs. latency) for hver gang sidefilen tages i brug.

En fordel ved at have en så stor mængde hukommelse, er muligheden for at deaktiverer sidefilen i Windows fuldkomment. Man kan med potentiel fordel deaktivere sidefilen, og derved sikre sig at der ikke bliver skrevet til ens harddisk. Dette giver harddisken større overskud til at læse og skrive data for ens spil og applikationer.

Det er min subjektive holdning, at til diverse 'ikke-spil' applikationer kan det kun være et absolut fåtal af private der har brug for 2GB hukommelse.

Mange spil i dag kræver dog store mængder hukommelse. Spillet på alles læber i den sammenhæng er EA's Battlefield 2. Hvilken sandhed der er i dette udsagn har jeg tænkt mig at undersøge.

Ved hjælp af Guru3D's Benchmark utility har jeg testet en demooptagelse af Battlefield 2 med 1GB hukommelse, og ved 2GB hukommelse. Begge ved clockfrekvensen 200MHz. Denne test handler altså udelukkende om mængden af hukommelse, ikke hastigheden.

I følgende graf kan mine resultater aflæses:



Der er en markant forskel imellem 1GB hukommelse, og 2GB hukommelse. Det er svært at bestride at Battlefield 2 rent faktisk har et behov for stor mængde hukommelse. Resultatet kunne have været ganske anderledes på et andet system. Havde systemet været i stand til at afvikle Battlefield 2 ved meget højere frames, ville forskellen formentlig være mere udtalt.

Fordelen ved at installerer 2GB frem for 1GB hukommelse i ens pc, er via benchmark bevist i form af Battlefield 2. Lignende scenarier kan forventes i spil som F.E.A.R., Quake 4 samt kommende titler. Behovet for mere hukommelse vil kun stige med udgivelsen af nye spil, applikationer og Microsofts kommende operativsystem Windows Vista.
Badgrisefarm
 
Superbruger
Tilføjet:
01-03-2006 18:09:55
Svar/Indlæg:
123/8
Kan ikke finde dem på Edbpriser ?
kan du linke til dem ?