Test: Viewpia 37

LCD TV d.  14. marts. 2006, skrevet af epi^zepto 0 Kommentarer.  Vist: 24686 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.globevision.dk
Produktet distribueres i DK af: www.globevision.dk
Link til producentens website: http://www.indtek.co.kr/eng/


Indledning


I Danmark forhandles Viewpia LCD fjernsyn af Globe Vision, der har kontor i Århus og København. Der findes et showroom på Rothesgade 6 i København Øst.



Viewpias produkter er udviklet i samarbejde med hardwaregiganten LG Philips der har rigtig mange år på bagen indenfor LCD teknologi og er en af de mest anerkendte, hvor kvalitet og funktionalitet er i højsædet.
I Danmark er det muligt at købe Viewpias LCD modeller i mange butikker, men ligeledes kan de bestilles over nettet på http://www.viewpia.dk.

Vi fortsætter i denne artiklen med testen af endnu et fladskærmsfjernsyn, et 37" Viewpia LCD TV model LC-37IE11, som imponerer med sin gigantiske størrelse. Modellen findes i flere forskellige størrelser: 26", 32", 37" og 42" til priser fra 6.995 til 19.995 kr. Netop denne 37" model kan erhverves for kr. 12.889,-
Til denne artikel er der taget en række billeder. Disse billeder repræsenterer TV'ets billedkvalitet, form og funktion. Det er dog meget svært at gengive billedkvaliteten til denne artiklel. Billedkvaliteten er derfor altid bedre i virkeligheden end som jeg kan vise den til jer.
Ydermere måtte jeg i kampens hede flytte adresse. På den gamle var der kabel-TV og på den nye har jeg endnu kun nået at opstille stueantenne. Jeg skal derfor undskylde at billederne ikke er bedre ved gengivelse af TV-signal på 'picture in picture' billederne. Det er ikke TV'et der er noget galt med.



Først lidt begreber om HDTV
(venligst i samarbejde med Rasmus - www.Flatpanels.dk)





HDTV:


HDTV står for High Definition Television og er et digitalt signal i langt højere opløsning da det muliggøres af den langt højere båndbredde.
Det er endnu usikkert, hvordan det kommer til at udforme sig i Danmark og ved nogle produkter reklameres med, at de er HDTV kompatible, men vær på vagt! Dette er endnu et vidt begreb idet nutidens HDTV-modtagere (tunere) bruger mpeg-2 dekodning , samtidig med, at der er flere forskellige HDTV opløsninger. Med stor sandsynlighed bliver det mpeg-4, som slår igennem når vi får HDTV at se på markedet og så kræves der mindst en ny dekoder boks.

HDTV vil enten blive sendt i:
  • 1280x720P
  • 1920x1080I eller
  • 1920x1080P



    P står for progressive og betyder, at der opdateres i hver enkel af de 720 linjer samtidigt.
    Ved 1920x1080I står I'et for Interlaced og det betyder, at der kun opdateres i hver anden linje skiftevis ved 30 billeder i sekundet for hver opdateringsgruppe (2 og 2, hveranden linje).
    Det er klart, at progressive giver det bedste resultat og det er naturligvis at foretrække, også selvom opløsningen er lidt lavere. Det kræver dog også en større båndbredde fra distributørens side.

    Man er således ikke fuldstændig forberedt til at modtage HDTV bare fordi man køber et produkt, som lover dette, dels pga. dekodningen af mpeg signalet, men også fordi det ikke er sikkert, at det pågældende TV kan vise 1920x1080. Det kan f.eks. intet plasma TV pt. pga. for store fysiske pixels, hvilket er et ret stort problem, som ikke ser ikke ud til at ændre sig indenfor tidsrimelige grænser for plasmaskærme mellem 30 og 42 tommer (og større).
    Mange forhandlere sælger også plasma og LCD-TV, som har en opløsning på 1280x768 og lover, at skærmene er HDTV klar. Den nævnte opløsning er ikke en rigtig HDTV opløsning! Der findes kun HDTV i 1280x720 og 1920x1080. Enhver anden skærmopløsning vil resultere i forringet kvalitet pga. nedskalering af billedet, hvilket absolut ikke en ligegyldig bagatel når man skal have nyt TV. Det er muligt at se HDTV på en skærm med opløsningen 1280x768, men det er ikke optimalt.

    Det er allerede ved kraftigt flertal besluttet, at det analoge Tv-signal vil blive erstattet med et digitalt jordbaseret sendenet i oktober 2009. Der er godt nok nogle år endnu, men det betyder, at langt størstedelen - to tredjedele af den danske befolkning - bliver nødt til at investere i nyt tv-udstyr.
    Som det ser ud lige nu vil det nemlig ramme folk, som bruger en husantenne og ikke f.eks. kabelnet og parabol, idet der stadig vil kunne tilbydes de samme signaler.
    DVB-T står for Digital Video Broadcast Terrestrial og er den digitale sendeudgave af de digitale signaler, som f.eks. DR1 og TV2 kommer til at bruge. Det er også denne tuner som bliver integreret - og allerede er - i fladskærms Tv i fremtiden.
    DVB-T bokse bliver også mulige at købe separat når vi får digitalt Tv at se i Danmark og det bliver bl.a. aktuelt for folk med stueantenne

    Husantennegruppen skal derfor ud og investere i en D/A dekoder boks, som forventes at blive solgt for mellem 150 og 500 kroner, hvis de fortsat vil kunne se kanaler, som f.eks. DR1 og TV2. Alternativt skal Tv'et udskiftes til et digitalt, som f.eks. en fladskærm med en HDTV tuner.

    For at et fjernsyn er HDTV klar, kræves det også, at skærmen har en HDMI eller en DVI indgang med understøttelse af kopibeskyttelsen HDCP. HDCP er en standard for beskyttelsen, som der kræves for at modtage signalet. Derfor er det heller ikke umiddelbart muligt at se HDTV via f.eks. DVI på en nuværende computerskærm blot fordi den understøtter en HDTV opløsning.

    Som afslutning på min lange indledning vil jeg ønske dig rigtig god fornøjelse med artiklen. Det har været særdeles spændende at få opgaven med dette LCD TV og jeg håber mange af jer måtte få lyst til at investere i LCD herlighederne.





    Pakkens indhold


    Emballagen til dette TV er gigantisk og der er ca. 10cm luft på hver side af TV'et nede i kassen, så det er altså umiddelbart godt beskyttet. Men ønsker man at opbevare kassen til senere brug får mange nok et problem med at gemme den væk.

    Vægten ligger da også i den tunge ende, med foden kommer TV'et op på 37kg alene, uden embalage. Det er faktisk rigtig meget for et LCD TV i den størrelse.

    Foden er monteret fra starten og følger med til prisen på de 13.995. Ønsker man vægbeslag til dette LCD fjernsyn kan det købes for priser mellem 1.195 og 2.799

    Kassen indeholder:
  • TV'et
  • Fjernbetjening m/ batterier
  • DVI til HDMI konverter
  • VGA-kabel
  • S-Video kabel
  • Manual (flersproget)
  • Manual (dansk)
  • Bordstander (monteret fra start)
  • Strømkabel