Test: Fractal Design Edison M 750W

Strømforsyninger d.  30. marts. 2015, skrevet af Polarfar 3 Kommentarer.  Vist: 7949 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 978,00
Produkt udlånt af: Fractal Design
DK distributør: n/a

Layout / Design


Edison M serien er delvist modulært opbygget, hvilket betyder at fabrikken har monteret de strømkabler du med størst sandsynlighed alligevel monterer som det allerførste. Det første man lægger mærke til er det sleevede standardkabel til det store 24 pins ATX stik, der stikker lidt af fra resten. Alle andre kabler er sorte fladkabler.

 

Edison M PSU'en er ganske nydelig at se på. Som 99 % af de modeller du finder på markedet i dag er farverne holdt meget neutrale, så det ikke er din PSU der dominerer det samlede visuelle indtryk af din PC. 

 

  


De modulærer kabler sidder på en enkelt række, og der er tydeligt markeret hvilke stik der skal bruges til hvad. Det er enten CPU/PCI-E eller periferi-enheder/harddiske.

 

Når det er en Fractal Design model, så forventer man næsten at se den karakteristiske hvide propel på blæseren, og Edison M modellen er ingen undtagelse.

Åbner vi for låget og vender det rundt, kan vi se at det er en kineser. HA1225M12F-Z er produceret af HongHua, kan dreje med 2000 o/min, flytter op til 113 m3 i timen og har et støjtal på maks 34,2 dB. Den er desuden udstyret med flydende lejer for at forlænge levetiden og nedsætte støjen. Det er præcis samme blæser der sidder i 650 watt modellen.

 

 

Nu har vi låget af, så vi kan lige så godt fortsætte med at kigge på elektronikken. G series platformen har et par år på bagen, og findes i mange afskygninger. Det kan tydeligt ses at den ikke oprindeligt er tænkt som en modulær type. Alle spændingerne løber fra adskillige loddeøer i  et hjørne af printet, og der er brugt ledninger til det hele. Det modulære printkort er blot klistret på som en feature. 

 


Det er som sagt Seasonic der har været på spil her, og det ses i form af en meget fornuftig opbygning med anvendelse af gode komponenter. Alle typer sikkerhedskredsløb er til stede i Edison M, og der er ikke hugget en hæl for lige at spare 50 øre.  Samlekvaliteten er over middel.

 

 


Alle elektrolytter er japanske typer, mens der har sneget sig et par taiwanesere ind som solid state typer. Det sidste er knap så kritisk.

 


Herover ses DC-DC konverter printkortet der sørger for at lave 3,3 V og 5 V ud fra den kraftige 12 V linje. Hvis ellers spændingreguleringen af 12 V siden er præcis nok plejer det at give nogle meget stabile små linjer.

Det er blevet tid til at teste.


 

VojenZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-03-2015 09:57:04
Svar/Indlæg:
331/7
Kunne være rart med nogle db-målinger. Det er næsten første prioritet for mig at PSU er silent.


shilka
 
Overclocker
Tilføjet:
30-03-2015 12:33:27
Svar/Indlæg:
1395/12

Kunne være rart med nogle db-målinger. Det er næsten første prioritet for mig at PSU er silent.

VojenZ skrev d. 30-03-2015 09:57:04




Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
30-03-2015 17:05:29
Svar/Indlæg:
2309/846
Det vil kræve noget ret voldsomt, for ikke at nævne dyrt, udstyr hvis man skal lave præcise dB målinger. Ydermere giver det ingen mening at sidde og fedte med målinger i 30-40 dB området, da ingen levende mennesker kan høre det alligevel. Derfor er det min vurdering hvornår blæseren er hørbar/generende der bliver grundlaget for testresultatet.
Jeg er selv mega overfølsom over for blæserstøj.

Som sagt så er det samme blæser der sidder i både 650 og 750 watt Edison modellerne, men styringen er meget bedre på 750 watt versionen, og derfor kan du presse den procentvis mere før der er blæserstøj i rummet.

/Polarfar